50

Анонимен

преди 3 години

До юбералес 51Я се скрий! Тогава думата Украйна още не е била съчинена! Аз даже сега не правя разлика между украинци и руснаци. Живял съм там по времето на СССР.Интересно, знаеш ли какво е било преди Петър Велики да започне строителството на Великия град на делтата на Нева.

49

Анонимен

преди 3 години

През 1987 г. бях в Беларус (тогава беше в СССР) и ядох борш. Представиха ми го като традиционно беларуско ястие.

48

юбералес

преди 3 години

До Много важноБоршът е с телешко, всъщност това е нашето телешко варено с цвекло, картофи, зеле, грах и сметана.

47

До 52

преди 3 години

е то се слагат и мръвки и сметана. На голо цвекло и зеле в този бахър няма как да се изкара.Те тия там се карат за един борш, а тука на Балканите как е, мале, мале. Туй сарми, мусаки, баници, шкембе, кебапчета, кюфтета, ракии...

46

юбералес

преди 3 години

До АнонименВ Ипатиевската хроника от 1187г. по повод погребението на митрополит ''Киевски и вся Рус'' четем. ''Вся Украина много постона(скърбеше), на похоронението има както украинци, така и много чужинци''. В това време на мястото на Москва имаше блата и властваха жаби.

45

Нямат наядане тия

преди 3 години

От Киевска Рус откраднали името, от викингите държавността, от Византия доктрината и религията, от нас писмеността, сега и за борша заламтели... ако се махне всичко де са завлекли, присвоили и откраднали ще си остане истинската им същност - диви азиатски рекетьори на служба на златната орда.

44

Анонимен

преди 3 години

До юбералесвсъщност си е покрая, демек нещо като прованс, селяни, простолюдие!

43

Анонимен

преди 3 години

До Елити луда ли си?! историята започва с: " и създаде бог земята, като я взе от македонците...! вземи се образовай малко! още тогава там са яли борш за апетит!

42

юбералес

преди 3 години

До ПроСоТоУкрайна означава отечество, но московците лъжат че е ''покрайнина''.

41

Анонимен

преди 3 години

До младежтова е най старата македонска манджа!

40

Бояджиян

преди 3 години

Боршът е традиционнно арменско ястие на име боршиян. Спрете да претендирате че е ваше. Стига геноцид над арменците, над нашата култура, традици, обичаи и ястия!

39

Ели

преди 3 години

Украйна няма нищо общо с Македония. Това е самостоятелна държава, чиято история е открадната от по-късно, недоразвито, но много агресивно племе. Всъщност има нещо общо с претензиите на Македония към древната Македония.

38

Анонимен

преди 3 години

НА ИДИOTИTE

37

ПроСоТо

преди 3 години

"украйна" всъщност е леко измененото "окраина",тоест ПОКРАЙНИНА.обаче и русите и Окраинците,които са кръвни братя,ще се изпокарат за некви простотийкти...също като ние с македонците..

36

Ели

преди 3 години

Руснаци ли пишат тук? Украйна е много по-стара държава, от която руснаците са откраднали голяма част от историята си. Имали са переодично съпротивление за освобождението си, руснаците целенасочено ги омаловажават, както и всички други народи чиято история не им е изгодна, включително прабългарите. Срамота е, че имаме зомбирани хора, които ги подкрепят.

35

Ха-ха

преди 3 години

Няма по-измислени държави от Украйна и Македония...Баси претенциите за помията наречена "борш".И в Украйна и в Русия не струва.

34

юбералес

преди 3 години

Украйна е била мощна държава създадена в 9 век под името Рус с център Киев. През 13 век пада под властта на Златната Орда. През 13 век ханът създава на своя територия Московското княжество, което нараства и постепенно се превръща в Московско царство. През 17 век Московия завзема за първи път Киев, което и дава исторически аргументи малко след това да се преименува на Руска империя. Русия - това е Рус украдена от Украйна.

33

Анонимен

преди 3 години

Русия съществува от едва 300 години, няма как борш да е нейно национално ястие.Полша и Украйна са мнооого по-стари, нека те спорят.Това е като известните руски кукли Матрьошка - които са всъщност японски религиозни кукли :)))Руснака краде и лъже по природа.

32

Словянин

преди 3 години

Няма държава Украйна. То е все едно Македония да е създадена преди Българско.

31

Анонимен

преди 3 години

15 век Киев е бил руски. До края на този пак ще е руски.Въпроса за борша е като въпроса за киселото мляко. Това е регионална храна за хора със сходен произход и сходна култура. Поляците и те имат борш. Практически най - добрия борш съм ял в Краснодар. После във полския клуб в София. В източните части на украйна ядох молдовска плацинта - едно от най - вкусните ястия, които съм ял в живота ми. Отивам да ям ;)) Отвори ми се апетит.