38

Браво

преди 3 години

Че младежът не е премислил добре нещата и нагазил в дълбокото е ясно... НО 1 лев данъци не заслужават да им се внасят на тези ***!Ако всичко беше уредено в тази 'държава' нямаше поне едно 70-80 % от фирмите да укриват доходи..., а колкото повече се внася от добросъвестните граждани, толкова повече 'системата' става по-силна и отново ни погва в омагьосания кръговрат, от което разбира се най страдат дребните и средните предприемачи.

37

Сметка

преди 3 години

Абе, проверяващи, той е закупил части, компютри, интернет, осигурил е помещение, ток, отопление и др. Да не ги изприда тия системи от въздуха! Като си спадне разходите, колко му е печалбата?

36

Фенб

преди 3 години

Абсолютен булшит!За да е избегнал данъци в размер на 900000 лв, значи оборота му е бил 9 милиона!!!Отделно е избегнал и ДДС регистрация и т.н и т.н.И вече, откога се арестуват хора, за това че не си си декларирал и платил данъци?!

35

Анонимен

преди 3 години

20Забравяш, че Aliexpress плаща данъци на Китай, а българският купувач при този внос плаща мито и ДДС. Т.е. се плащат данъци. Проблемът е, когато купуваш от Aliexpress и продаваш, а за тази търговия на територията на България не плащаш данъци, както е по закон.

34

Анонимен

преди 3 години

33Каква работилница в гаража? Смятали са най-вероятно ДДС. 900000х6= 5 400 000. Фирма с оборот 2 700 000 на година дали е малък гараж?

33

Анонимен

преди 3 години

37В случая нахлуват икономическа полиция, а това с имота не е аргумент. Защото нарушението е, че от имота си без фирма и регистрация, както и плащане на данъци, продаваш стоки и услуги. Ами, да не влизат в имоти на наркохласьори по твоята логика...Имотите на задържания в случая са местопрестъпление.

32

123

преди 3 години

Я някой да ме светне, откога за неплатени данъци ти нахлуват в имота, тарашат и задържат?!НАП за какво е, няма ли първо там някакви процедури, ревизии и пр? Или цялата държава функционира както Бокаса I си знае, първо с гранатомета и после пита!?

31

Я па я..!

преди 3 години

Явно този е технически гении.

30

Анонимен

преди 3 години

В Бегето посмъртно няма да правя бизнес поне легален за да невлиза и стотинка данък а от там в джобовете на политици и техните ***

29

Даскал

преди 3 години

Тия са отчели целите суми, получени при продажбите за печалба и са се разсеяли, че човек има и разходи.

28

Сенчеста икономика

преди 3 години

Ако младежът действа сам, а не е просто представител на нечий крупен бизнес, той е много способен и разтропан човек. Нарушил е закона, обаче проблемът е в това, че ако беше извадил дейността си на светло, щяха да го погнат с проверки, глоби, такси и невъзможни изисквания. Истината е, че условията за бизнес са такива, че хората се принуждават да работят в сенчестата икономика. И разбира се, никой не лови големите икономически престъпници. Ловят хора с работилница в гаража.

27

Анонимен

преди 3 години

До 26Щом продава на територията на България и обслужва тукашни клиенти, е длъжен да регистрира фирма тук и да плаща данъци. Навсякъде законите са такива, като има изключение само за търговията тип внос, ама и там просто английска ФИРМА продава с фактура и се плащат данъци.Просто това с обяви в olx или фейса и доставка с наложен платеж без стотинка данък трябва да спре и ги погнаха. А се оказа, че не били само хора с по 1000лв продадено на година, а и цели големи бизнеси.

26

Анонимен

преди 3 години

До 16Всъщност е нормално, когато е извършвал данъчни престъпления. 900000лв са явно ДДС плюс данък печалба сметнати. Не е малък бизнес това никак. Много хора решиха, че продажби с наложен платеж през куриери ще помогнат да избягат от данъците. Ами, да си берат гайлето. Другите как плащаме данъци?

25

дада

преди 3 години

ами хората коментират политиците щото на фонът им този грандиозен престъпник е слабопровинил се аматьор

24

хехе

преди 3 години

ами аз се чувствам измамен от онзи младеж дето получавал рекет пари в брой и ги събирал в нощното си шкафче и не отчита нито стотинка на държавата а чрез офшорки на кръг преатели ги изпраща към Барцелона . кога ще нахлуете у тях да го арестувате и конфискувате шкафчето и обзалагам се ще изникнат много други схеми в които е замесен,сигурно килерът му е пълен със незаконно придобити суджуци

23

Пародя

преди 3 години

Гледам как хората тук коментират колко са крадливи политиците, докато в същото време се радват и защитават този престъпник. Те тези политици не са ги внесли от чужбина. От тук са и имат същия манталитет, който вие самите показвате тук.

22

Анонимен

преди 3 години

До 20 НАПтова не е българска фирма беКелеш защо да ти плаща данъци та да получаваш от тех надница да тролиш тука. аесиктирбе

21

Анонимен

преди 3 години

Годишният му оборот е поне 1-2 милиона евро, за да дължи такива данъци. Това не е микрофирма на някой отруден и обрулен отвсякъде човечец

20

Лападжия

преди 3 години

Като имам печалба ясно, данъци-манъци. Ало НАПа пишете къде да се обадя като съм на загуба, пак да цепим масрафа. Или аз да уча, да тегля кредити, да не спя, няма събота-неделя, и ако стане цепим. Ако не стане, само на мен ми вземат апартамента. Я си таковайте маките!!!

19

НАП

преди 3 години

Има Aliexpress, който не плаща нито стотинка данъци в българския бюджет. С оборот от стотици милиарди