54

Анонимен

преди 3 години

До Спец"Истината е че в една страна с 5000 ? може да се чувстваш направо беден , а в друга едва ли не милионер"Да, ама в България, това за което ти двата 5000 евро там, ти дава 1100 лева.

53

Анонимен

преди 3 години

Па нас на таковат у такова с 300 евру.,

52

Анонимен

преди 3 години

Барби, кукло, казва се че това е минималната, най ниската заплата. За останалите хора които са повече, можеш да си представиш колко получават, таван няма.

51

Барби

преди 3 години

Никой не казва когато чуят 4100 фр заплата,колко после трябва да платиш за разходите. Почвам; - минус 1000 данъци,минус 450 здравна каса,минус 1300фр наем квартира,мину 50фрплюс 70фр тел и интернет,минус храна 400фр,без цигари и други екстри. Кола ,плюс бензин,плюс данък...И ти оставят едно стискане,до другата заплата. 90 процента от хората едвам изкарват до заплата. Това е прехвалената Швейцария

50

Mda

преди 3 години

Никой не казва че е лошо, пази Боже! С добра работа се живее съвсем добре и спокойно, но истината е че рай не съществува, или поне не за хора на заплата. Бил съм и в Бей Ерията, и в Норвегия, по за малко в Швейцария. Хората навсякъде си имат проблеми и е много важно. човек да си намери точното място и да се занимава с неща които му носят удоволетворение. Звучи тъпо когато изкарваш 600, 800 или 1000 лв. но е така. Сравняването на доходи в абсолютни стойности не дава реална представа.

49

Анонимен

преди 3 години

До 52 СпецДа бе . По друго си е да вземеш 5000 франка заплата в Цюрих и наема да ти е 1500 франка и ако си в добра фирма вземаш и 13 заплата с която се покриват данъците ти за цялата година

48

Анонимен

преди 3 години

В Швейцария е добре да бачкаш но да живееш в Германия. С Швейцарска заплата но немски цени

47

Спец

преди 3 години

Що глупости видях изписани от хора, дето и представа си нямат от действителността по света.Истината е че в една страна с 5000 ? може да се чувстваш направо беден , а в друга едва ли не милионер Нещата не могат да се сравняват така на ангро и са много по комплексни и сложни.

46

Анонимен

преди 3 години

До Костова от ВарнаШвейцария е и с огромен външен дълг от 2 трилиона долара или 1 милион долара дължи всеки швейцарец към чужди банки или децата си. На второ място в света по дългове след Сингапур.

45

Анонимен

преди 3 години

До Костова от ВарнаСамо планини са и нямат земя за жилища което прави хиперинфлация на имотите и на останалите стоки.

44

Костова от Варна

преди 3 години

Живях в Швейцария 2 месеца преди 2 г. Много е скъпо всичко. Не съм работила. Пропуснали са в статията да споменат, че това не е чистият нетен доход и човек сам си внася там на всеки 3 мес. пенсионни и здравни осигуровки. Тази год.работих под швейцарски флаг и въпреки че беше само за 2 мес. и то разпокъсано, Базел ми изплати по 300 евро детски надбавки за 17 г. ми син.За студенти са повече.В момента усилено си търся работа в швейцарските курорти и ако ми се усмихне късметът-съпруг.Варна е запада

43

Grasshoppers

преди 3 години

А специално Тесин или Тичино както му казват местните италианоговорящи прошляци е мизерия.Там няма как да го осигурят това с туризъм, кестени и полента, т.е мамалига

42

Gogo

преди 3 години

Sled danucite,kvartirite,smetkite kakvo ti ostava?

41

Grasshoppers

преди 3 години

И квартирите там са средно по 2500 франка.

40

Анонимен

преди 3 години

Това е начин да се отърват от циганорите без да го обвинят в расизъм. Сами разбирате че не всеки ще може да взима по 3кЕ дори в Швейцария, но за тях не са ценни нито желани тези, които не могат да ги вземат! Същото е като да отидете на скъп ресторант: там хората са подбрани!

39

Анонимен

преди 3 години

Tам е адски скъпо, особено жилища/наеми.Стандартът на живот не се мери в абс. стойност на доход, а в покупателна способност.

38

Анонимен

преди 3 години

Погледнете се добре, вижте си писанията и дано се сетите каква е причината..... И пророка Христов го загатва ама пистата му дислексия....:))))))))

37

Анонимен

преди 3 години

Швейцария не е в ЕС и всички важни въпроси се решеват на референдум. А герб неще конституцията даже да се приеме на референдум. герб е дпс .Нито е Европейска нито българска .герб е дпс.

36

Mda

преди 3 години

Средният доход е 6500-7000 франка месечно и повечето швейцарци в Женева и кантона го имат, така че тия 3700 не касаят чак толкова голяма част от тях.

35

Mda до 36

преди 3 години

Ще ти го кажа по-образно. 3700? в Женева месечно ти осигуряват стандарт, колкото примерно 1500 лв. в София. Храна в големите вериги средно 2 пъти по-скъпа от България. Обяд в средна ръка масово заведение 30-40 франка на човек, вечеря 50-ина и т. н. Все пак в сравнение с Норвегия е евтино :) При хилядите скъпоплатени чиновници на ООН, ФИФА, УЕФА, МОК и всякакви подобни не е чудно, защо цените на такситат, ренталките, наемите и хотелите също са баснословни.