16

До 12

преди 3 години

Е все пак не поиска ли отговор за какво ти е анулиран болничния лист, както казваш бил е редовен. Начислено обезщетение, после дръпнато обратно. Някой някъде е сбъркал и трябва да разбереш кой. Не си трайте в такива случаи. Ако не си търсиш правата, никой няма да ти ги даде.

15

До 14

преди 3 години

Месец болничен ли искаш? Лесна работа - една операция в болница, лежиш там примерно 5-7 дни, след това още дни за възстановяване, но до месец общо. За повече ти трябва и болничен от ЛКК до 30 дни, за следващите 30 дни пак ЛКК и т.н., а за повече от 6 месеца, освен ЛКК, трябва да минеш и през ТЕЛК, който болнични не издава, но ЛКК не може са ти даде повече от общо шест месеца без да минеш и през ТЕЛК.

14

До ескимос

преди 3 години

Личния лекар може да ти даде малко дни болнични. Ако трябва да са повече личния лекар те праща на ЛКК, но която ти дава максимум един месец, ако трябват още болнични след месец пак подаваш документи в ЛКК и така до общо шест месеца. Ако трябват още болнични ЛКК те праща на ТЕЛК, които дават мнение и се връщаш пак на ЛКК, за нови болнични от 1 месец. За още болнични пак същото: личен лекар - ЛКК - ТЕЛК - ЛКК, като пътем всеки път си и при личния лекар, т.е. за болничен през ТЕЛК, няколко пъти .

13

Анонимен

преди 3 години

Не знам за какво говорят, и какви са тези хора.Болнични, до сега винаги от личен лекар. И естествено в града в който съм регистриран.А може ли да си намеря беден доктор от Горно Надолнище, дето да ми измисли диагноза за месец болничен например?

12

ескимос

преди 3 години

Ами документите от ТЕЛК, както пише в матрялчето, наистина се получават от районната ТЕЛК комисия. Болничните са друго нещо - за тях е, където те хване зора. Да не би авторката да е имала предвид ЛКК - те са комисията, която удължава болнични или дава с по-голям брой дни? Пък може да са преценили, че не е чак за болнични и не са посмели да и дадат.

11

Анонимен

преди 3 години

А да и освен, че го анулирахте ви върнах 150 лв и след това не ми махнах те запора и стоях 10 дни без пари.....Никой не ме уведоми, че е анулиран болнични при това той беше истински.... А и никой не ми каза за запора. И когато трябваше да си купя храна и лекарства аз не можах заради вас.......Какви са тия измислени наредби само да ни мъчите....

10

Анонимен

преди 3 години

Браво, много хубаво сте направили, а сега ми кажете как в пандемия та и с ограничаваща наредба за забрана да се запорират сметки ми анулирахте моя болничен велики НОИ и НЕ ме и уведомихте.... Що за нагла постъпка и подигравка...

9

Анонимен

преди 3 години

До Fena"Да, разбираш какво искам да кажа, но не може да не покажеш знания и умения!"Уф, като започнете със заучените кръчмаро-коментарски съчинения и край нямате ...

8

Анонимен

преди 3 години

До FenaИ адмирации, затова че взимаш по 15000 лева заплата, а живееш в провинцията. Повечето хора, не биха издържали така.

7

Анонимен

преди 3 години

-искам болничен ..-един момент , трябва да се обадя по телефона .отива в другата стая.-ало, един от вашите работници иска болничен, какво да направя ?-никакъв болничен, не е болен .връща се .-съжалявам, сега не мога ди ви издам болничен лист, тече проверка ..-кога ще приключи ?-ами не знам, наминете пак другия месец ..

6

Fena

преди 3 години

До Анонимен 5Системата е сбъркана, точно защото аз трябва да осигурявам такива като теб. Да, разбираш какво искам да кажа, но не може да не покажеш знания и умения! И каква е разликата в здравното обслужване на един дето плаща 2 лева и един дето плаща 200 лева осигуровки? Сумичките можеш да коригираш според закончетата дето зубриш!

5

Анонимен

преди 3 години

До Fena 4Няма как да се осигуряваш на двойно по-голяма заплата, защото министерските възнаграждения минават максималния осигурителен праг, така или иначе. Не е нужно, да се правиш на интересен, за да изкажеш мнение.И да, разбирам, какво казваш. Системата ни определено куца, защото сега,извън София и Варна, повечето хора са ужасени, при мисълта, че ще трябва да си правят операция....

4

Fena

преди 3 години

Любопитен казус за тъпaнaрите, измислили т.нар. солидарна система. Аз например работя в провинцията и ползвам скапaно провинциално здравеопазване, въпреки че се осигурявам на доста голяма заплата - да кажем двойно по-голяма от тази на един министър. Кога министър ще се лекува в Каспичан?

3

Анонимен

преди 3 години

kato plastate zdravna zastrahovka poluchavate i zdravna zastrahovatelna debit bankova karta s post adres.

2

Анонимен

преди 3 години

pravilno. stom zdravnata zastrahovka e platena i e validna za konkretno miasto. inak tia moje i v paris da si iska ili v bruxelles... ili na lunata...

1

Не знаете ли

преди 3 години

На чиновник рахатлък не се разваля. Така са го мислили и недомислили тия, дето пишат закони и наредби.