9

Скептик

преди 3 години

Всичко почна от едно заемче от Световната Банка с условието цените на кВч дастанат Еди колко си. После затвориха блокове, дойдоха ЕРП, фотоволтаици. Изкупиха големи централи. Накрая като затворят комплекса АЕЦ-ПАВЕЦ-ТЕЦ2 всички ще бъдат роби. Кому е нужно това. Всичко си беше Държавно и подредено

8

Анонимен

преди 3 години

Голямото надлъгване започва. Микротекстове в договорите ще лъжат бедните и дребни фирмички, докато фирмичките не започнат да протестират на площада и държавата ще регулира цените и договорите отново и ще закрие измамническият пазар.Така стана с мобилните оператори и всички други измамници.

7

Анонимен

преди 3 години

Дребните фирмички ще трябва да плащат рекламата на виртуалните търговци на ток.Полза ще имат медиите, които вече са затрупани с реклами.

6

Накратко

преди 3 години

До ivoЕРП-тата си взимат пари само за пренос на тока ако не си техен клинет.Фирмите се договарят например с АЕЦ за ток и го продават на краиния клиент.Фирмите печелят от по-малкото разходи каквито имат ерпетата.

5

ivo

преди 3 години

Добре, аз физически не мога да асимилирам това как ще стане. От една страна имаме 3 ЕРП -та който държат цялата преносна мрежа. От друга 50 фирми които щели да доставят ток (през същата тази мрежа) на по-ниски цени? И как го купуват този ток, и го пускат по мрежата на CEZ например?! Нещоо... май аз съм *** явно сори.

4

Накратко

преди 3 години

Е нищо не ни пречи да се опита.Сега съм сключил договор с 2 стотинки по-евтино от енергопро па ще видим .А и договора може да се пракрати с предизвестие.А договора изтича след 8 месеца.А цените на разпределителните фирми се установяват от регулаторния орган,въпреки ще те вече са съществена цена от тока.Ще видим как е .

3

Анонимен

преди 3 години

А скоро време и за нормалните потребители ще настане весело.Събирайте си бележките правете си елементарна статистика в кой месец колко сте харчили за последните години (или колкото знаете) Това ще ви помогне в бъдеще когато ще трябва на така наречения свободен пазар да си прогнозирате сами (или да платите на фирма) колко електроенергия ще потребите. И да познахте ако има разлики в прогноза и реално потребление има и съответните наказания под формата на глоби.Та успех особено на по-възрастните.

2

Коментар

преди 3 години

Сигурно това е поредната измама!?Съдейки по българистанската практика...измама ще е!

1

Ф.С.В.

преди 3 години

ЕРПтата такава "сурвачка' ще им "играят" че не е Истина!! Толкова ли не разбраха всички че който държи физически Енергопреносната Мрежа -ТОЙ ДИКТУВА УСЛОВИЯ И ЦЕНИ -ТОЙ Е МОНОПОЛИСТА!!