16

whatever

преди 3 години

Както винаги в репортажа липсва най-важното в казуса: интервю с директорката, да я видим коя е, да каже какво по-точно е сгафила учителката, че не може да се работи с нея в екип? Случва се нещо, което буди възмущение, нещо, което има обществен отзвук, а източникът остава скрит, или не бива открит за коментар или отказва коментар. Докога така? Къде са всички гледни точки?

15

Саксофонов

преди 3 години

Навсякъде не се ценят кадърни и интелигентни хора, а конформисти, които знаят само "здравей, началник", "добре, началник" и т.н. Нормалните служители може и да не пречат реално, но дразнят началника, най-често от комунистическо котило.

14

Саксофонов

преди 3 години

Затова са я повишили, за да има повод, да я уволнят. Иначе като учител явно се е справяла добре и няма причина за уволнение. Така действат ***, за да се освободи място за свой човек.

13

Никодим

преди 3 години

Типично по герберски, нагло до безочие. През юли и август бяха ударно проведени конкурси и назначени над 200 директори в страната! Повечето от тях са абсолютно некадърни, дори и външни за системата хора. Има назначени директори с по 30 години стаж, но работили в учили 3-4 години като млади. Тези директори сега уреждат цяла вълна от политически предизборни назначения ! Гонят се кадърни хора, за да се назначат калинки ! И всичко това за сметка на децата ! Никога повече ГЕРБ!

12

Анонимен

преди 3 години

Много чаровна тази жена на снимката !Браво !

11

kolio

преди 3 години

В Петрич е същото положение.Тъкмо децата свикнат с мотивиран учител с някакви знания,и го сменят с меки китки,роднина или връзкар на лицето х.После знания иок.

10

МИЛФ ловър

преди 3 години

Някой да има фейсбук на госпожата от интервюто? За един приятел питам!

9

Анонимен

преди 3 години

Типичната игра на вътрешни шефове.Първо някой с който се има (връзката милата връзка позната и обичана още от комунистическо време ) я слага зам директор а после другият шеф/шефка с която очевидно няма добри отношения я уволнява.Жалко но е факт че работното място става арена на лични борби,войни и изразяване на комплекси за малоценност.Ама нормално-България.Все още в България е нормално най-важното нещо в работната среда е не да върви работата или да има добри резултати а ШЕФЪТ да е в настроение

8

Запознат

преди 3 години

Какво Ви учудва! Нали знаете кой им е шеф - Ваня Кастрева!

7

Minuva42

преди 3 години

Дам... аз до сега не съм видял кадрови проблеми с директорите.Виж с учителите има и хората си сменят адресните регистрации заради учителите, не заради директорите.Друг е въпроса, че ако е станала заместник директор, освобождава ли позицията на учител.И ако да - защо така лесно се отказа от учителството?Ако не - то тогава я съкращават само от позицията зам. директор и си остава отново само учител.Нещо има недоизказано в цялата история.

6

ттмм

преди 3 години

От инспектората или от министъра да очакваш нещо да направи е от умрел писмо. В нашето училище ако не ходиш на частни уроци при посочен от даскала учител негов приятел детето ти ще има 2-3 или най-много 4. Самите преподаватели им казват директно в прав текст, че нямат време да се занимават с тях и им дават телефони, на кого да се обяждат за уроци, а ако ходиш при друг почва психически тормоз. Директорката се прави на луда от инспектората даже не разглеждат случаите, а това вече е масово.

5

Анонимен

преди 3 години

Който не е удобен на директора си заминава. Леко, леко са я финтирали. Децата нямат значение, само средствата и преразпределението им. Това си е практика, ученици няма, учители има, но трябва да са свои или удобни.

4

!!!

преди 3 години

Нещо се е възпротивила на извратената система и са я изгонили. Ако си траем ще става по-зле.

3

Анонимен

преди 3 години

Значи "екипа" е по-важен от децата, така ли? Децата и родителите я искат, но понеже няква смотана директорка нещо я стяга някъде гони желан и кадърен учител в момент, в който в България не достигат 1500 учители? Тази директорка е за незабавно уволнение! За директори желаещи много. Там недостиг няма.

2

Анонимен

преди 3 години

После нямало учители, търсели учители...

1

Христо Христов

преди 3 години

Не я знам конкретната учителка, но в ес царува посредствеността... та и екипите трябва да са посредствени.