15

Анонимен

преди 3 години

Заглавието не отговаря на съдържанието. Целта е да се привлече внимание към безмислена статия.

14

Анонимен

преди 3 години

Пазарувам от дълги години по нета и не са ми източвали карта.Попадал съм на фишинг сайт който даже си беше пуснал реклама във Фейсбук и писах коментар хората да се пазят.

13

ОХОО

преди 3 години

ЧЕ ОТ КОГА АМАОЗОН ИМАТ БГ?ХОДИТЕ НЕ МИЛИ НЕ ДРАГИ НА КОМ И СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СТЕ НЕЩО НЕ ВИ СМЯТАТ ЗА ХОРА ТЕЗИ ЩОМ НЯМА БЪЛГАРСКИ ДОМЕЙН!РАЗБРА ЛИ РОБЕ?

12

Анонимен

преди 3 години

Единствен вариант за зсщита е като не купувате онлайн с карта или банкова сметка. В Амазон имаш сметка, купуваш от магазин, супермаркет и т. н. ваучер от 25, 50, 100 евро, и т. н. Зареждаш сметката с ваучера и купуваш. Само така пазарувам. Не привъзвам сметки и карти.

11

Мен

преди 3 години

И да, както казаха хора по-долу - всички банки е крайно време да предлагат "виртуални" карти - тя стои без никаква наличност. Когато искаш да купиш нещо, влизаш в сайтана твоята банка, прехвърляш от "истинската" карта точно толкова пари, колкото ти е покупката, и на сайта даваш данните на виртуалната. Това може да стане и с втора сметка в същата банка и възможност електронно да прехвърляте пари от едната ви сметка на другата (става моментално), но ще плащате такси за две сметки..

10

Мен

преди 3 години

Проблема е, че си пишете даните на картата в самия сайт. Сериозните (български) сайтове отварят нов прозорец, който зарежда сайта за разплащания на БОРИКА - там е много по-сигурно въвеждането на данните, защото сайта, който ви продава, няма да ги получи. БОРИКА просто изпраща съобщение на сайта на продавача, че плащането е успешно и толкова.Та - никога не си пишете данните на самия сайт, освен ако не е проверен.

9

Анонимен

преди 3 години

Статията говори за всичко друго, но НЕ и КАК да се защитим от измама.Вие в ред ли сте?

8

Анонимен

преди 3 години

То май от банката зависи

7

име

преди 3 години

Дигитални портфейли, виртуалки и само утвърдени сайтове. Пак заповядайте!

6

Анонимен

преди 3 години

Ако искате да четете хубава публицистика, сменете сайта. Тук се четат коментарите!

5

Анонимен

преди 3 години

Това е въпроса: КАК? И аз търсих отговора в статията, но не можах да го открия. След това забелязах кой е авторът на тази статия. Иии...това е същата дама, която пише за биковете в кв. Лозенец :D Та започнах да си задавам и други въпроси, свързани с въпросната дама и сайта като цяло...

4

Onufrii

преди 3 години

А за виртуални карти не сте ли чували. Моята в ДСК е такава и се зарежда само при пазаруване. Уникредит и те имат

3

Анонимен

преди 3 години

Т ъп а. Статия .Никъде не се разбра как да защитим картата и данните

2

Св

преди 3 години

Ами стандартна "нулева " транзакция. За да "види" сайтът дали няма проблем и евентуално да си я прибавиш за постоянно там. Фейсбук са големи "крадци" значи, като всеки път при регистрация на нова карта ми взимат и ми връщат по 1$.

1

no name

преди 3 години

И в крайна сметка къде точно в текста се крие отговора на въпроса, зададен в заглавието - "Как да защитим картата си от източване....?