47

Анонимен

преди 3 години

Нормално..то няма раждаемост..

46

до 51

преди 3 години

До До 49Разбира се, че няма как да си отличен лекар, а и отличен програмист, не и нужно. Но ми се струва, че боравенето с технологични продукти, и то на добро ниво, няма да им се размине на бъдещите студенти. Така че, учене му е майката, така да го кажа! Който има акъл и амбиция, той е на ход!

45

До 49

преди 3 години

Това, което описваш е ламко вероятно да се случи. Компютърните науки ще останат. Просто е твърде сложно да си едновременно и добър биолог и добър програмист. Да технологиите ще се изучават, но както се учат в училищата - в обикновените училища технологиите се учат на ниво потребител - как се ползва компютъра, какви възможности има и как се правят някои основни дейности. Но програмиране се учи само в математическите гимназии. Един биолог или доктор няма необходимост да е и програмист.

44

До 41

преди 3 години

Да продължа... И само по себе си образованието ще стане много, много скъпо! Направо недостижимо откъм финанси. Може пък тогава родителите, които не са наясно с истинския потенциал на децата си, да престанат да ги пращат в Лондон, София и някъде си, защото парите са твърде много, а завършването е химера!

43

До 41

преди 3 години

До 41Да се запази знанието и да се продължи традицията е благородно дело, но това е възможно само ако родителите ти са богати хора... Сета впрочем идва ерата на науките, насочени към човека, биология, химия, медицина и др. такива. Те ще изместят компютърните технологии сами по себе си, просто технологиите ще се вкарат в изучаването на всичко. И ще трябва да си голям акъл, за да се изучиш! Което в нашия Студентски град /като метафора/ няма как да стане.

42

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 42А СУ - на 650 - 700-то място, единственият, който се класира в повечето световни класаци.Сам в Лондон има над триста "университета" от ранга на нашенските ЮЗУ, Пловдивския, Шуменския и прочее -ски, ама вие пак си пращайте децата нейде-някъде си, само за да се пъчат после били завършили нещо си незнам-си-къде си, заборчлели сте до живот, затова и се пъчите и вдигате врява по разни мутренски "протести" - ама там не било като тука.Никъде пРЕЗИЛДЕНТът не размахва комуноидно юмруче!

41

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 43Тристаен в Община "Оборище" за 900 лв. си е направо без пари, и не се дава под наем, защото е зает от години; чудя се къде и какъв ти е апартаментът, щом нямаш наематели.Студенти или псевдо-студенти не приемам - кой подписал, кой не подписал договора, един платил, другите трима - не, кой кога се изнесъл не е ясно, а кой е завлякъл микровълновата и тостера, или пък е прогорял матрака, канапето и мокета - куче влачи, диря няма.Наематели - само чужденци, да ти е мирна главата.

40

Пешо

преди 3 години

До баба мараЗа 30 лева толкова Бабо Маро, това е мотивацията им да не си седят бедни

39

аз

преди 3 години

тези от явлена не могат да смятат, как ще е по изгодно:- гарсониера (за двама за) 500-600лв) /2 = 250-300лв на каплак- 3-4 спални за 600 евро /4 = 300лв на калпакОсвен това миризливците в квартирите по 4, трябва да плащат повече обща вода и ток, щото другите се къпят по-често от тях.

38

баба мара

преди 3 години

борисов да отиде да се разходи в студ град да види в какво състояние са общежитиятапо специално тези на меи и за какво децата ще плащат наем не съм очаквала да видятакава картинка

37

Анонимен

преди 3 години

"За двустаен обзаведен в Овча купел с паркомясто се искат около 400 евро" Какви са тия тАпотии бе, аз от три месеца се опитвам да дам тристаен обзаведен, с паркомясто, в широк център за 320 евро и няма желаещи! Тия в Овча мисъл искали по 400 евро и то за двустаен.

36

Анонимен

преди 3 години

До жал ми еТака е. Разбирам, да беше висше, от тип "Световна литература", където е предназначено за асртисти и хора, които няма да изкарват пари от това, но ще продължат традицията и ще запазят знанието. Обаче, за 99% от специалностите е неприемливо. В другите страни, ВСЯКА година се дава оценка на дадена специалност, ако тя е финансирана от страната и като паднат под 85% наети лица, в първата година, след завършването, започват реформи, а под 70%, закриват някои места.

35

Коко

преди 3 години

По-трудно е да запишеш детето в детска градина в София отколкото да завърши "нещо висшо" отново в София...Приемат по документи, който не е пожелал той не е завършил...

34

жал ми е

преди 3 години

Съгласете се, че е жалко, 4 години да си учил в университет, и после да не си намериш работа. И какво ти остава, "да береш малини в Англия", както го беше написал друг преди мен! Правилно е цедката да е по време на самото следване, ама яка цедка, че и родителите да не си дават парите напразно. Иначе, просто диплома, и нищо друго след нея!

33

питане

преди 3 години

До МенЗадаваш тежки въпроси, напълно уместни, на които няма как точно аз да ти отговоря. Има изключително умни и подготвени хора, родени в България, дали в София, или в провинцията - все тая. Мъката ми е, че се стигна до там средното и висше българско образование да пропадат и да не са конкурентни. А кой къде е роден и отрасъл, бял кахър!

32

кафе

преди 3 години

Езиковите и математическите гимназии са все още добро място за учене в средния курс. А оттам и добре подготвени хора за обучение в университет. Но най-важното си остава личният потенциал /умствен/ на младежа. Чудя се на ония семейства от София и провинцията, които чистосърдечно вярват, че като дадат детето си в университет, там ще го направят по-умно и по-успешно. Илюзии, които им струват разочарования и много пари!

31

Анонимен

преди 3 години

По безскруполни лъжци от брокерите няма, дори и Баце е цвете пред тях :Д

30

питане до 26

преди 3 години

До до 25Прав си, с мързел, провинциален манталитет и диалект, успех няма!

29

до 28

преди 3 години

Смяташ, че са малко или, че са много? И аз давам под наем тристаен апартамент, защото купих къща, но моят е по-висок клас- 2 гаража + 1 за гости 80 м2 тераси. Абе, страхотно кокетно жилище, в което живях 15 години и не бих го продал- под наем е. Но не и за 600 евро. 600 евро мога да взема само от 3те гаража, дето се вика.

28

до 27

преди 3 години

Не си разбрал същността на коментара, който е написал човекът. Описал е чудесно картинката на студент от провинцията в Студентски град. Айде кажи, че не е така. Разбира се, има изключения. Управлявам 8 екипа в IT сектора и 2ма от мениджърите под мен са от математически гимнации извън София. Страхотни хора. Още от универститета единият ходил редовно на логопед, защото иска да изкорени диалекта си. Знаят по 2 езика. Мисленето, ценностите, поведението са важни. Масово са сбъркани при студентите.