63

Анонимен

преди 3 години

Правилният въпрос е: "Прекалено безумни ли са мерките или да".

62

м,да

преди 3 години

м, да така е устроен света. Хората умират. Мерките се невиждано безумни и неефективни! СЗО си гледа пачалбата от истерията к19!!

61

Анонимен

преди 3 години

Просто са безсмислени.

60

Анонимен

преди 3 години

Оппааа, днеска станаха вече 1 милион умрели по света от вируса . Тея 1 милион не са разбрали че вирус няма и на, починали. Не са ммного - 0,014% от населението . Само да не си ти от тях.

59

Анонимен

преди 3 години

До Сериозно - 53Те в Швеция те чакат с хляб и сол.

58

Анонимен

преди 3 години

*** всезнаещ след 3 ракии не разбра, че това не е грип и не може просто ей така да се пусне всички да го минават. При обикновения сезонен грип, смъртността е ~0.1%, при ковид 19 е 3-4% в развитите страни (при нас е по-висока). *** разбира се не си прави сметка, какво ще стане, ако милиони в БГ се заразят, той след 2 шльокавици може и да реши проблема за произхода на Вселената, кво ли разбират ония мити прости учени сравнени с *** на 3 ракии...

57

-10

преди 3 години

До Анонимен с еболатаТи си типичния пример за онези "доктори", които страхуват населението, че ще мрът яко. Та тези "доктори", като теб не правят разлика между компютри и компоти. Сравнението ти с еболата е уникално неадекватно. Поинтересувай се за процента смъртност при ебола и при корона вирус. Но дори и да направим както ти казваш, да оставим еболата да се вихти, тя пак ще утихме без да изчезне човечетвото, точно заради високия процент смъртност, който не позволява силно разпространение.

56

Анонимен

преди 3 години

Рук един умник е написал: Когато задържаш нивото на предаване на вируса ниско, не постигаш нищо, освен да удължаваш процеса. Обратно- при високо и бързо разпространяване, вируса изчезва. *Казано по друг начин пускаш еболата да се разпространява бързо и тя изчезваа, хората също изчезват. Или пускаш чумата, за да изчезне. Няма хора, няма вирус.

55

митя

преди 3 години

ееей, какво добро момче бях.и дойдох тука уж да коментирам да водя трезви аргументи.и почнах и аз да обиждам, да заплашвам.с къвто се събереш....нааалъ...туй не е българия, тука си има някакви оборотни, и няколко трола, няколко резака платени и някой *** като мен да се вързва.

54

Починал

преди 3 години

Кат си умрях сея горе ме пита- ти за къде си бре ***? За казаня ,или за рахатя? Викам е ония с каскета питайте ,че нищо съм не направил . Ама им рекох де,ако има как зимата в казаня, а летоска нейде де потдува.

53

Анонимен

преди 3 години

PCR тестовете осакатяват децата ни. Само турбомалоумници и бездетни яловци продължават да поддържат ковидлъжата.https://trud.bg/%D1%81-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-covid-19-%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/

52

Починал

преди 3 години

Лятото си умрях ,ама не разбрах дали от вируса ,или де паднах пиян и си ударих главата. Патолога нищо не ми каза. Ся плющим карти докато спите с Парцаля ,Тошко Колев и Ламбо. Ония де го нарани с колата на кръстовището наркомана не го пускаме в играта щото не пие и не разбира картата. Общо взето тва е. Чакаме соя от Банкя.

51

епидемиолог

преди 3 години

61 е мой коментар

50

Анонимен

преди 3 години

И престанете с тези мантри за 'конспиративни теории'Всеки с малко познания за вируси знае, че с такива 'мерки', дори обикновен грип ще се влачи с години. Единствено стари и болни хора трябва да бъдат предпазени с карантини и мерки. А за тях е по-добре това чудо да приключи за мрсец и да заживеят пак нормално- вместо да бъдат изолирани с години. Да не говорим за съсипани икономики и животи на всички хора. Кой имаше нужда от това???

49

епидемиолог

преди 3 години

'За това ние се опитваме да държим нивото на предаване на вируса ниско, за да не стигне до групите от хора, които са в опасност, казва тя.' (БШ):)Когато задържаш нивото на предаване на вируса ниско, не постигаш нищо, освен да удължаваш процеса. Обратно- при високо и бързо разпространяване, вируса изчезва. Само безсимптомно заразените и тези с леки усложнение спират вируса. Точно на тази база се разработват и ваксините. Споменали сте Белгия но сте пропуснали писмото на епидемиолозите им

48

Анонимен

преди 3 години

*** нямат край.Светът ше свърши, те, не.

47

Да ви кажа тайна

преди 3 години

Дори обикновената настинка се причинява от коронавирус.Първият щам е открит много отдавна, но никой не знае за него нали?Този е просто нов щам.Е, някои умират. Повечето не.Аз познавам много умрели от други болести без коронавирус.Или поне навремето нямаше тестове за коронавирус.Гледал съм снимки от пандемията с испанския грип. Претъпкани полеви болници.Това сега е едно голямо нищо!Балон със въздух!

46

българин

преди 3 години

До: Сериозно (номер 53)Подкрепям те напълно!Швеция е любимата ми страна!Бях там преди години.Хубави градове, хубави хора.Те са от малкото, които не са си загубили ума, целият свят е полудял!!!В момента Швеция няма никакви ограничения за граждани от ЕС.Има ограничения за граждани извън Европа само.

45

Псевдо предпазване

преди 3 години

"Правилата за предпазване от корана вирус". Айде моля ви се правилата не са за предпазване, а за масов контрол в световен мащаб. Мине ли им веднъж номера, ще стане страшно.

44

Сериозно

преди 3 години

Обмислям да мигрирам в швеция, там хорара си живеят нормално без истерииВие си слушайте меркел и щабаЧао