33

Specialistite

преди 3 години

Specialistite da se stegnat i da vi proverat vas vinpromite dali slagate na vinata i rakiite grozde izobshto ili sa sas spirt i esencii .Ti da vidish v magazina vino kabarne 2litra za 2 lv evalaaaa i edin grozdak nqma v nego cqlata sistema ni e takava falshiva

32

офф

преди 3 години

Не сравнявайте домашната ракия, с фабричния ***!

31

Селянин

преди 3 години

Произвел съм си 400 кг. грозде и съм го изронол чепка по чепка. От него ще си отделя 100 литра вино и ще си сваря 60 литра винена ракия. Когато си направя калкулация на труд и разходи, ракията ми излиза на 10 лева, виното на 4 лева литър. Какво продават в търговските вериги сами си отговорете.

30

Лозар Винаров

преди 3 години

Като погледне човек количествата вино и ракия в магазините, излиза, че територията на България трябвя да е пет пъти по-голяма и всеки, всеки! квадратен сантиметър трябва да е засаден с лозя!Що се не скрият тия спиртаджии, а?Има качествени български вина, но са бутикови количества и почти ги няма в магазините.

29

Анонимен

преди 3 години

Хората се усетиха, че във винпромски цех дето една чепка грозде не влиза, а изкарват вино с цистерни - нещо не е както трябва. И за какво им е на големите производители украински и беларуски зърнен и картофен спирт с цистерни?!

28

Анонимен

преди 3 години

Няма по-некачествен алкохол от този дето го продават по магазините, т.е. легалния.

27

SHEFA

преди 3 години

ДЕДО Е НА 92 И НЕ Е ПИПАЛ ОТ ТАЯ СКОРОСМЪРТНИЦА ОТ МАГАЗИНА-ПИЕ САМО ДОМАШАРКА И ТО ПО ПОЛОВИНКА НА ДЕН-ПРЕДИ И Е СТИГАЛ ДО КИЛО.-НА 92 ГОДИН Е ЕЙ-ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ НАЙ МИЛОТО НА ХОРАТА.-ДА ГИ УМОРАТ ТИЕ ГАДОВЕ.МАСТИКАТА ТОПИ ЧАШИТЕ-АКО НЕ ВЯРВАТЕ СЛОЖЕТЕ МАСТИКА В БЯЛА-НЕПРОЗРАЧНА ЧАША-ЗАВОДСКО ПРОИЗВОДСТВО ТОПИ Я КАТО АЦЕТОН.

26

Da

преди 3 години

Да *** ,щом спирта им е по-ценен от книга

25

Анонимен

преди 3 години

Не унищожавайте вековните български традиции заради някои завистливи и алчни елементи.

24

Сандо

преди 3 години

абе тя цялата държава е нелегална, те за ракията пишат

23

Анонимен

преди 3 години

До ТоталнатаТака, както си описал се прави ракията за продаване.За мене си я правя от тон изчистено грозде с 10 кила захар за старт на ферментацията.Това лято пък смокините дадоха над 300кила плод. Изкарах 23 литра ракия. Пак 10 кила захар.Пак само за лични нужди.

22

До бай Пешо

преди 3 години

Не се напивай и няма да те боли глава.

21

Анонимен

преди 3 години

"И най-калпавата заводска ракия е по-добре от най-качествената домашна ракия", смятат още специалистите.Еее няма такива платени манипулатори "Специалисти". Кой ви плати да плашите хората бре ей ? Да съгласен съм че трябва да знаеш от какъв човек купуваш виното или ракията, и да знаеш къде я прави. Но да истипосвате целия отрасъл по такъв начин пред медиите. Кучета продажни. Даа давайте си парите на заводите където от 1 кг. грозде правят по 3 литра вино !

20

До 19

преди 3 години

Ферментационни - да. Дестилационни - доста по-късно от вашите 200 века. Прочетете средновековни източници. Напитките са били :Медовина - ферментирал сироп от мед.Оловина - ферментирал извлек от покълнало зърно, т. е. малц - демек бира (ейл). Вино - ферментирал гроздов сок.Ракията е сравнително ново откритие. Със сигурност не 200-та века на Щерю.

19

Анонимен

преди 3 години

Някога наистина е имало жестоки винпромски ракии, *** и тн. и тн.,но да ме кръщават, че ракията ми е по-лоша и от най-долната заводска може да хванат да ме разведат за оная работа.

18

do 15

преди 3 години

Добре би било да правиш разлика, между това кога един процес е описан по модерните разбирания за наука, и от кога същия процес се ползва, като познание предавано от поколение на поколение.Повечето ферментационни процеси, се използват от човечеството много преди да ги открие науката.

17

Анонимен

преди 3 години

Българина скача като му посегнат на ракията.А това че му крадат парите ще го преживее.

16

Анонимен

преди 3 години

Защитават правото на българския потребител да си купува бутилка вино за 30 лв., което често се оказва направено от някой винпром от винена ***, спирт, вода и ароматизатор.

15

Анонимен

преди 3 години

Всяка година си правя домашно вино достатъчно до следващата реколка. По-добро е от 90 % от вината на пазара. Излиза ми около 2 лв. литъра, а за да си купя вино с такова качество от пазара струва поне 10 пъти повече.

14

Абе смешник

преди 3 години

С минуса. Преди колко време мислиш е измислена дестилацията, че българската рачия е на 20000 години?