18

22

преди 3 години

откога глухите хора не са пълноправни членове на общестовото. вие добре ли сте? едно време по канал 1 имаше жестомимичен превод- едно малко квадратче. не мога да проумея какви хора има тук. сакати сте вие

17

Анонимен

преди 3 години

Има ного по лесен начин в цивилизованите държави, има копче и си пускаш субтитри просто и това не е само за новините а за всики предвания, има дори за мачове коментара върви със субтитри.

16

дупедавци

преди 3 години

Питайте Ердоган кога ще сложи новини на български език по националната им телевизия? А, да то няма нужда да го питате, отговора е ясен - НИКОГА !

15

Анонимен

преди 3 години

По същата схема стотина обратни ежегодно ни ги натрапват по най-нагъл и брутален начин в центъра на София.Уж са горди, че са отпадъци.Ама нека си се гордеят, обаче от къде на къде нашата управа, дирижирана от американското посолство ни ги натрапва зорлем, пък и настоява да им се радваме?Защо заради няколко напълно глухи, всички останали ще гледат парче от екрана ?

14

обикновен

преди 3 години

Браво! Най-накрая да помислите и за неравнопоставените!

13

Анонимен

преди 3 години

Абе, 4, ти като си толкова отворен и всичките тези от падъци, които си изброил са ти мили, снимай си ги и си ги гледай по цял ден.От къде на къде ще ги натрапваш на всички останали?Кой си купува телевизор, за да гледа половината време в него сакати, ***, глухи, неми, обратни и т.н. ...????Ти искаш ли да гледаш това по телевизията всеки ден?

12

Shark

преди 3 години

Това реклама на новините ли трябва да бъде. Защото почти никой вече не ги гледа.

11

Анонимен

преди 3 години

Поредната тъпотия на това тъпо правителство!Жестов преводКолко % от населението изобщо не чуват?Не е ли по-добре за тях да се направи текст отдолу (субтитри) вместо някой да се криви като *** на половината екран?

10

Анонимен

преди 3 години

Все едно някой предпочита да гледа новините по телевизията, айде сега.

9

Анонимен

преди 3 години

То само тук в България ги има тези работи.- Турски новини по националната телевизия,- партийни телевизии на всяка партияБНТ = ГЕРБНоваТВ = ГЕРБЕвропа = ГЕРБКанал3 = ГЕРББсТВ = БСПЕвроком = БСП7/8 - Чалгари ТрифоновАлфа - АтакаБългария24 = Шкембе Воевода

8

Анонимен

преди 3 години

По важното е, че има на турски.

7

22

преди 3 години

Най-накрая! Нито имат СС нито имат жестомимичен превод! Това са пълноценни граждани на републиката и беше време. Може би единственото умно решение, което герб са взели.

6

Анонимен

преди 3 години

Вместо да им направят отделен канал, сега ще заемат огромно място по всички телевизии. На това ли му викат "Европейско развитие на България" ? Какво ли се учудваме, те турски новини по националната телевизия въведоха, че 1/2 от екрана ли няма да е зает от ръкомахаща лелка.

5

Чиновник

преди 3 години

Трябва самите водещи да са глухонеми и да са от ЛГБТ средите. Всичко друго е дискриминация.

4

Анонимен

преди 3 години

Различните не се приемат в България - деца с Даун, ромми, глухонеми, обратнни, чернокожи и т.н. Задръстен народ !

3

Случаен минувач

преди 3 години

Аз не зная, има ли някаква статистика, колко са глухонемите хора у нас? Вижда ми се малко пресилено да ми заемат част от екрана на телевизора. Някой път точно на това място камерата показва нещо интересно и не може да се види.

2

Анонимен

преди 3 години

Искам да видя, как ще изглежда жестов превод на израза "бойко баш суджука, тъпче евра и кюлчета в нощното си шкафчинци, докато дрон му жужи в спалнята"

1

Т.Шак

преди 3 години

Аз пък предлагам централните новинарски емисии да са само на жестомимичен език! Глухите, обратните и малцинствата да са доволни, а данъкоплатеца - кучета го яли!