345

Eva Evova professor

преди 3 години

Глобализацията води до масови движения на хора, капитали. Съвсем нормално е България като колониална държава да е донор на хора за богатите държави. В белия свят е така. Нема лошо.

344

Анонимен

преди 3 години

нормално, племе връзкари което си избира мутри да го управляват и великия бей да му разпределя евросубсидиите няма как да оцелее

343

Анонимен

преди 3 години

До Haans681Щом са руси децата ти , навярно не познаваш бащите.Приятно околосветско с мъжа ти.

342

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 383Абе защо си мислиш ,че на някой му пука дали ще се върнете?Направили сте избора си-продали сте си по-скъпо задниците - радвайте си се.Само не знам какво търсите в българските сайтове?Мозъците са ни златни и сме получили долари/евро а вие за вашите червени *** сте получили чифт съветски копейки или мъъдия и много шлайф по бретушеска линия! Радваме се като ви гледаме как си свтите във собствения ви червен комунистически сос!

341

Анонимен

преди 3 години

Миграция-заради лоши условия на живот.Смърт-заради лошо здравеопазване и също лоши условия на живот.Това е положението днес благодарение на "грижите" на държавниците за народа.

340

Анонимен

преди 3 години

До emigrantАбе защо си мислиш ,че на някой му пука дали ще се върнете?Направили сте избора си-продали сте си по-скъпо задниците - радвайте си се.Само не знам какво търсите в българските сайтове?

339

Анонимен

преди 3 години

Има прираст до края на 70-те после почва надолу - доста преди началото на "демокрацията" която се случи зле точно заради соц величията - справка отиди в Чехия или Полша и питай там какво мислят - едва ли някой ще купи идеята че соца е бил добър вече. Това ще се случи и в България - социализма си отиде и няма да се върне!!!

338

emigrant

преди 3 години

Ей затуй никой няма да се върне в България,щото останаха много 85%ви нещастници!!Щом стане дума за емиграция и веднага се включва червената мантра за глагола мия?!Мият се улици,мият се чинии,мият се коли!Дори да е така,което е абсолютна лъжа,бих мил каквото и да е,щом като последната ми заплата на висшист в БГ беше 350 лева,а първата ми тук на запад 5000 лева и за съжаление на червенягите,нищо не мия,а си работя по специалността!Стигал съм и до 12000 лева заплата.Като за миячи бива,мисля!?

337

Анонимен

преди 3 години

Ами като е нямало места в болниците при соца и дядовците са умирали в коридорите на болниците (бабите умираха ли в коридорите, или само дядовците?, а чичо или ляля нямаш ли умрели в коридорите на болницата), защо тогава имаше положителен прираст на населението и смъртността беше една от най-ниските в света?

336

Анонимен

преди 3 години

Белорус която остана с Русия също днес има положителен прираст и населението се увеличава, белорусите си работят в страната въпреки че могат практически да пътуват навсякъде на Запад. Докато България и Прибалтийските републики са с трагична демофрария, те и другите от източна Европа които се ориентираха на Запад днес са много по зле отколкото при соца когато бяха с Русия.

335

Анонимен

преди 3 години

До 376 - на какви хапчета си? Световно ниво в кое? Дядо ми умря в коридора на болницата защото нямаше места - а живеехме до НДК!!! Повечето хора бяха бедни като църковни мишки - само на една шепа от БКП им беше добре и на бачкаторите и милиционерите... Не искам даже да се сещам за ужаса на соца!!!

334

Анонимен

преди 3 години

А каква е имигарцията към България, или точно обратното - след 30 години демокрация и американско партньорство 2 милиона българи отидоха да мият улицте на Зашпад защото в България ги чака безработица и гладна смърт, и страната е първа по смъртност в света?

333

Анонимен

преди 3 години

Ми защо като бяха разграбили държавата комунистите преди 1989та чрез разпределение на службите, тогава нямаше такава смъртност ами положителен прираст, и пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна и нямаше гладни и студуващи хора, а образованието и здравеопазването бяха на световно ниво?

332

Анонимен

преди 3 години

До 372 - главно заради емиграция на руснаци от бившите републики към Русия. Иначе пак са под 2 деца на жена но доста по добре от Западна европа все пак- мисля че е 1.7 коефициента...

331

Анонимен

преди 3 години

В Русия има 100% достъпност до детските градини във всяко населено място детските градини са 100% обезпечени. Всяка майка може да е сигурна, че ще има място за детето и където и да е. Плюс това еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.), за първо дете 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).

330

Анонимен

преди 3 години

Ми те и преди това дефакто я бяха разграбили държавата като си разпределяха длужбите и крадяха яко. После просто го узакониха.

329

Анонимен

преди 3 години

Русия вече има положителен прираст на населението.

328

Анонимен

преди 3 години

А комунистите защо разграбиха държавата след като дойде демокрацията, защо чакаха 45 години ами не я разграбиха преди това?

327

Анонимен

преди 3 години

При социализма и при диктатора Тодор Живков имаше ниска смъртност защото тогава не даваха на хората да умират, който умреше го пращаха в Белене, и хората се страхуваха да умират.

326

1

преди 3 години

И за да ни довършат по-бързо, пуснаха 5G днес!