89

Анонимен

преди 3 години

До 93Нещо не си в час и употребяваш изрази като развитите държави!Изглежда не знаеш къде живееш - България най новия член на четвъртия свят!България принадлежеше до 90-те към първия свят с всичките недостатъци на комунистическата диктатурата. Поинтересувай се каква е била и какви отрасли е имала България, надявам се да ти отвори очите. Благодарение на онова образование работя днес в най престижната лаборатория в Европа, а в България щях да поливам градини! И тъй!

88

Анонимен

преди 3 години

Ривайвел на социалистическото жителство от ЦК на БКП (чети ГЕРП)!Мая, Фадъкова, оная кърджалийската *** всички обратно от където сте се пръкнали!Тея само комунистически прийоми им идват в кратуните, не че ми трябва детска градина! Българския народ/племе не е за демократична европа, защото смъкват рейтинга много надолу. Истинското им място е някъде около Диарбекир! Той султанът е знаел къде да ги праща!

87

абе

преди 3 години

Хората в развитите държави подаряват къщи, само и само градовете да се населват от млади хора с деца, но бг столичаните, с мислене от 16 век се възмущават. Сбъркана държава, сбъркани и старомислещи хора!

86

Анонимен

преди 3 години

Трябва да върнем въведеното по времето на цар Борис трети ограничение за заселване в София, тогава заради недостига на жилища, а сега заради недостига на детски ясли и градини, училища, инфраструктура,... Това ограничение е познато повече като софийско жителство.

85

До 82

преди 3 години

Четеш, ама не учиш.При цар Борис е е точно жителство, а строг контрол на идващите в София заради действията на комунистите и е във връзка със ЗЗД/закон за защита на държавата/. После пък се въвежда от комунистите с други цели - събиране на полуграмотни бачкатори за непривлекателен труд и ограничаване на интелигенцията.Ако искаш същото - супер, ще настане още по-голяма селения.Ако искаш жителство, бегай при вожда Ким.

84

ili

преди 3 години

Този проблем трябва да се решава още от зародиш. Тоес управлението на България да започне да мисли и за другите градове не само за София. Защото повечето инвестиций гледат умишлено да ги привличат имено там и в Пловдив. Но това е политиката на 30 години мутренско и ДС управление. Всичко се прави с умисъл да се убиват по малките градове и парите да се въртят в един,два града. Така им е по лесно!

83

По пързалката

преди 3 години

Снимката е много точна. Има детски градини, ама само пързалките. Фъндъкова пуска родителите по нея.Браво за снимката! Супер е

82

Анонимен

преди 3 години

Сега ще искате и 5 години майчинство ... Искате, ама някой трябва да работи до тогава и НИКОЙ не е длъжен, да ви гледа 5 години.

81

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 46То и бая кореняк софиянци са така, да ти кажа. Познавам един 39 годишен, дето още се води на адерса на техните, нищо, че се изнесе на 16.

80

Анонимен

преди 3 години

Не че нещо, ама то и частни градини няма достатъчно, защото пак са някакви лобистки глупости за наши и ваши. Преди години са наемали млади жени, да гледат децата, ама сега еднидоговори, едни изисквания, едно чудо ... И какви са тея задължителни детски градни!?!!?? НЯМА!

79

Анонимен

преди 3 години

Навсякъде по света се радват, когато даден град се разраства и в него има повече деца, само в управляваната от администрацията на ГЕРБ София, се чудят какви рестрикции да измислят за децата, това наистина е малоуумие, 15 години управляват София а един проблем с детските градини немогат да решат, децата, които бяха в детските градини когато дойдоха на власт днес стават бащи, и все същия проблем и това в условията на демографска криза, какво ли щеше да е, ако имахме раждаемост като преди 50 години

78

А така

преди 3 години

Крайно време беше. София се напълни с мйекащи кйекащи сeлтаци, да се чуди човек в столицата ли е или в някаква забравена от Бога дълбока провинция.Както е казано в безсмъртния сериал Хил стрийт - Да им го наврем ние, преди да са ни го наврели те.

77

Идеалист

преди 3 години

Демокрацията в действие. Иначе няма жителство!

76

Анонимен

преди 3 години

Не случайно още по времето на цар Борис трети се въведе софийското жителство, което не трябваше да се премахва.

75

Анонимен

преди 3 години

Как стана така, че преди 1989 имаше места за всички деца в детските ясли и градини, а сега при два пъти по-малко деца, места няма?

74

Анонимен

преди 3 години

Най добре е да върнат Жителството!!!И с какво се различава едно дете от провицията от софиянчето?

73

Майките с увреждане.

преди 3 години

Баба ти едно време все на детската градина е ходила. Който си има деца да си ги гледа и да му мисли. То правенето не е като гледането. Кой да му ги гледа? Ай сиктир

72

До 22

преди 3 години

Тато ти напълни София със селяни, дето сега не искат други селяни. Интелигентен човек не можеше да стъпи там. Допускаха се с жителството полуграмотни бачкатори. Предпочитам за съсед и колега образован селянин пред "кореняк", потомък на дошлите преди 50 г. от села и паланки.

71

Анонимен

преди 3 години

Разбирам че "кореняците" софиянци, варненци, пловдивчани са недоволни от дивите селяни, прииждащи на орди, но да поставиш някакви точки и условия за дете е абсурд :))Не стига че не са достатъчни детските градини, ами сега и точкуване, да не говорим, че повечето които имат пари са диви селяни, така че е безмислено това :)))

70

анонимен

преди 3 години

Правилно! Младите непрекъснато се ориентират към София, заради работата, което е естествено! Но, трябва да има ред, живеещите по-дълго в столицата, да имат предимство пред дошлите по-отскоро, както се редим на опашката в магазиана! Така е справедливо!