14

vlady

преди 3 години

Да представят исканията си пред протойерей Храч Мурадян.

13

Анонимен

преди 3 години

Прави са хората таман се отърваха от животновъдите защото кравите произведат много метан и им мирише , те са им направили биофабрика, дори няма някоя крава да я напсуваш ,ей краво много миришеш и ми тровиш живота ,някой ден ще ми паднеш по ножа.Кофти ситуация.

12

Анонимен

преди 3 години

Много кисело зеле и фасул ядат в село Труд май май.

11

Анонимен

преди 3 години

До 9Да, немските централа и пречиствателна станция бяха извън града. Около тях и в двора си миришеше. Проблема на хората в Труд е ,че централата е много близо до къщите - като задуха вятър няма как да не вони. Кой е разрешил строителството на такова нещо до селото е проблема в случая.

10

Чиновник

преди 3 години

В тази държава всеки се чуди за какво да протестира. Толкова се е самозабравил народа, че чак иска държавата да раздава пари без да се работи. А ако някой работи, веднага му се спретва протест.

9

Анонимен

преди 3 години

До 8Ако може да си спомниш на какво разстояние от немската централа замириса :). Защото вътре трябва да си мирише, нормално е. Въпроса е защо при много БГ централи и пречиствателни станции мирише и на километри от тях?Та въпроса какво не е спазено при строенето и кой го е позволил? Дори и това да е някоя препоръка, примерно централата да е на 10км. от населено място (като изискването за свинефермите).

8

Анонимен

преди 3 години

До 7Не смятам че е от неправилно съхранение на отпадъците. Влизал съм в немска такава и там си вонеше адски от целулозния субстрат използван в процеса. Не знам това ли им е точно проблема на с. Труд обаче.

7

Анонимен

преди 3 години

До За да се улавя метана, не трябва ли всичко да е добре затворено и изолирано и ако е така, тогава от какво идва миризмата? Това от неправилното съхранение на неразградимите отпадъци и остатъци ли е или от някой пропуск в производствения процес?

6

Анонимен

преди 3 години

Ми вони си там и тази централа на ДПС и компания няма място в селото. Уви, хората нямат никакъв шанс срещу мафията в България.

5

Анонимен

преди 3 години

Аз се чудя, що най-накрая не вземем да взривим всичко, па всеки да легне под едно дърво и квот падне от него това ще яде.

4

Анонимен

преди 3 години

Жителите на Труд протестират срещу труд.

3

Анонимен

преди 3 години

Абсурдно е да се говори за замърсяване и отравяне на въздуха с неприятни миризми! Тази централа очевидно използва биотпадъци, които третират с бактерии, които отделят метан, който пък се използва за гориво - да мирише неприятно наистина, но не е отровно и не замърсява, това са фактите. Отделно това е село, ако има малко по-голяма ферма, ще мирише по същия начин.

2

Анонимен

преди 3 години

Биоцентралите са БИО, когато горят биогорива и отпадъци с ниски емисии, имат инсталирани филтри, подменят ги редовно и ги поддържат. Иначе си се превръщат в едни *** ТЕЦ-ове. А за да не стане това трябва редовни и внезапни проверки и санкции, глоби и затваряния на обекти. И то по всяко време на денонощието. Защото всеки е добър в работното време на службите.

1

Анонимен

преди 3 години

жителите на село Труд си искат ТКЗС и гюбрето по улиците, но няма да стане