35

До 31

преди 3 години

Та за Венера! Точно нея можем да сравняваме със земята като парников ефект като това как се е получил и протекъл парниковия ефект и други! Ноо няма да навлизам в подробности няма да ме разбереш явно! За сектантството как може да ти оговори човек на таквиа глупости!? Ще си замълча просто! Но я ми кажи какво не разбра от това глобалните температури да се почишат с няколко градуса? това поне схвана ли?

34

До 31

преди 3 години

Ех а аз бях почнал да мисля, че можеш да мислиш! Спокойно не си първото ми разочароване! Явно не мисленето и не знанието се тачи напоследък! Но само за магнитното поле да те питам, я ми кажи как магнитоното поле ни защитава от ултравиолетовите лъчи от слънцето! Щото ако ти ми кажеш и двамата ще земем нобелова награда! *** това само така! Но жокер там нещо друго ни пази от тези лъчи! Няма да ти казвам какво е споменавал съм го като участник в парниковия ефект! Инак за Венера!

33

Анонимен

преди 3 години

Истината, неприятната истина за екоталибаните е че топлите периоди на Земята живота винаги е разцъфвал, а в студените се набюдават масови измирания. Да не говорим, че климата е динамична система, той никога не е бил константа, в нито един момент, той непрестанно се е променял и ще се променя! Интересното е че точно преди индустриалната революция, която зелените комунисти незнайно защо ползват за отправна точка, е имало мини ледников период, въобще лъжи и манипулациите са жалост са водещи.

32

Картофчо

преди 3 години

А пък по времето на Динозаврите (преди около 100 милиона години), температурата на планетата е била с 10 градуса по-висока и живота е процъфтявал. Нито пустини е имало нито безлюдни ледени полета на полюсите!

31

Картофчо

преди 3 години

Когато почнаха такива коментари за повишаване на температурата и нарастване на морското равнище преди 30-40 години, прогнозите варираха между 7 метра и 70 метра. Досега парниковите газове не са намалели, но пък прогнозата се е свила до 40 сантиметра. Значи очакваме към 2050-2060 година да достигнем прогноза от 4 сантиметра и все още да чакаме някаква реална промяна в равнището. :))))

30

До 22

преди 3 години

До До СпецаЦялостната концепция, че ни чака климатичен апокалипсис е нелепа - това са сектантски брътвежи, от които едни хора трупат пари и власт, нищо общо с науката. Ако загрееш Земята и се разтопят ледените шапки на полюсите, ако се повиши нивото на световния океан, респективно неговата повърхност, ще изпарява много вода, която ще кондензира и в край на сметка ще получиш един тропически влажен климат, идеален за живота на нашата планета, в миналото е имало биологичен взрив в такива периоди.

29

До 22

преди 3 години

До До СпецаЗемята има магнитно поле, което ни защитава от високоенергийните частици с които ни бомбардира Слънцето, няма как те да доведат до разпад на водата на водород и кислород, които пък защо реши, че ще се изпарят в космоса не е ясно - тотални глупост и манипулации. Няма как да загрееш горните слоеве на земната атмосфера до степен водата да не кондензира и да спре да вали дъжд - тотални лъжи.

28

Анонимен

преди 3 години

Климата на цялата Слънчева система зависи до голяма степен от състоянието и това в каква цикличност е Слънцето. Нищо общо с антропогенната дейност. Да набедиш човека за това е като да обвиниш, че са убили слон с карфици.

27

До 22

преди 3 години

До До СпецаСмея се на твоята сектанска простотия! Този сценарии е абсолютно невъзможен на Земята, да правиш паралел с Венера е нелепо, чиста манипулация. При сегашното състояние на Слънцето е невъзможно да загрееш земната повърхност да степен да се изпарят океаните! На Земята има хиляди пъти по-малко СО2 в сравнение с Венера. Озона предпазва Земята от ултравиолетово лъчение, опасно за повечето живи организми, той няма отношение към климата.

26

Христо Христов

преди 3 години

Oт статията излиза, че не трябва да намаляваме емисиите....

25

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Е нали искаш да папаш нещо?Дървета пробвал ли си да ядеш?

24

До Аман

преди 3 години

Е ние се осланяме на "знаещи", "можещи", и "умни" хора като тебе! Дето да ни светнат точно какво е природен катаклъзъм и защо не трябва да се плашим от него! :) Та така!

23

Анонимен

преди 3 години

Проблема има 2 страни а се дискутира само еднатаДърветата "дишат" СО2 и "издишват" О2. Просто трябва повече ваястителност за да се компенсира СО2 от човешката дейност. Само че ние унищожаваме горите за да засеем ниски растения а малко листа и малко преработен СО2. Ама никой не предприема мерки за това че намалява капацитета за естествена преработка на СО2 обратно към О2.

22

Аман

преди 3 години

от професори дори и в коментарите.Сигурно на вързано куче хляб не можете да хвърлите , ама много разбирате от природните катаклизми. Бъдете по-кротки и не толкова напористи със скромните си знания.Ставате смешни от компетентност.

21

До Спеца

преди 3 години

налягане поради повечето вода в атмосферата, но таз вода не се връща под формата на дъжд нем! Задържа се като пара във високите слоеве и това е поради високата температура на земята! След това обаче таз вода почва да се бомбардира от слънчевите частици и те я разделят на кислород и водород! Водорода излита директно и ти вече губиш и водата! Значи това е само едно мноооого повърхностно обяснение, на това какво е парниковия ефект и с какво и как е свързан!

20

Ъхъ...

преди 3 години

Ша дойде Грета Тъ.пунгер и ша упрай сичко!Нема'а са пуашите!

19

Анонимен

преди 3 години

Оказа се че при производството на електрическите автомобили се изпуска 2 пъти повече СО2 отколкото за бензиновите. Електричеството основно се произвежда от въглища които също изпускат СО2. Иачисленията показват че трябва да карате електрическата кола повече от 100,000 киломента и чак тогава почва да дава икономия в изпускането на СО2. До 100,000 км автомобилите на фосилни горива дават по-мАЛКО СО2Цялата акция с електрическите коли е една голяма измама за печелене на кинти.

18

До Спеца

преди 3 години

Добре де пак не си прав! Но явно нещо някъде си чел! Парниковия ефект не може да се нарече цикъл! За сведения виж планетата Венера! Но вулканите участват в него! Както и озоновия слой както и слънцето и орбитата на земята но най силно влияние оказват газове като въглероден диоксид и метан! Промяната на количеството на тези газове, дори с части от процента, се оказва фатална! Почва се с топене на ледовете етап едно! След това идва изпарението на океаните! След това идва висока атмосферно наляган

17

Анонимен

преди 3 години

Който е в центъра и по крайбрежието на Варна и Бургас да се спасява. Аз съм на далеч. КЕФ.

16

ля ля

преди 3 години

всички ние сме виновни за въздуха който дишаме!не знам и защо никой не спомена нищо докато бяха палатковите лагери на няколко кръстовища и коли нямаше как въздуха се подобри в столицата ни и колко беше по свободно когато центъра беше пешеходен! никой нищо не каза за това а се отделят "милиони" за "еко"-равновесие!