59

до 58

преди 3 години

До Анонименпо тази логика Априлци е точно там където се кръстосват двата диагонала на България и става за столица -хем има бълканска вода и чист въздух

58

бг

преди 3 години

Решението е всеки покрив - парк -градина ,всеки апартамент с гараж .Иначе никакво разрешене за строителство.

57

Гого

преди 3 години

:) този тъмно-червен архитект от кой долап го извадихте?

56

Анонимен

преди 3 години

Сливен трябва да е столица защото е по средата от север на юг. Или Русе щото е на важна река.

55

Анонимен

преди 3 години

Аз съм от София, но по всичко личк че ще се емигрира, тук няма подходяща работа, а и приятели се създават по-трудно от колкото в Полша и дори в Стокхолм.

54

До 23

преди 3 години

Кадърните избягаха в чужбина. Повечето в Софето дето идват са пасмина. Виж обявите в джобса - само кол центрове има в София. Сливен или Русе трябва да са столици.

53

Анонимен

преди 3 години

Не ми харесва вече София (родом съм от тук). Мръсно, лоши хора. Но какво мога да работя например в Русе? Май ще се ходи в чужбина.

52

Анонимен

преди 3 години

Столицата трябва да напусне градът Тогава нещата ще си дойдат на мястото.Трябва да се изгради нова столица на 20 километра далеч от градът.Така градът ще е за гражданите а столицата за всички останали.София годишно харчи по 2 милиарда.За 10 години с тези 20 милиарда може да се изгради нова,модерна,столица в близост до град София,с небостъргачи и едно Сити,като финансов неин придатък.Така е в съвремените Държави.В САЩ,столица не е НюЙорк а Вашингтон.В Бразилия столица не е Сау Пауло а Бразилия.

51

Анонимен

преди 3 години

Проблема е в конструкцията на държавата, а това е централизираният начин на управление. Парите са в централната власт- партия , партии. В ЕС управлението е на местната власт. Премиерите на страните в ЕС не изграждат магистрали, хотели, водопроводни инсталации. Това се прави от Местната Власт. В нея са парите.

50

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 43-45То това е проблем и за Варна и за Пловдив, въпреки че не съм минавал в Пловдив от 7-8 години, се бях заприказвал с един пловдивчанин, който е екскурзовод, та и той сподели, че дивите селяни ги нападнали :))) Другия проблем е масовото застрояване, като малко се мисли за зеленината, пешеходните пътеки, канализацията и т.н...ще кажеш че на архитектите са им отрязали главите, ама пусти пари :))))

49

Boiko Kadinov

преди 3 години

Boiko Kadinov nikakuv arhitekt ne e. Vlezte mu v saita i vijte kakvi neshta proektira....Sudyat go za izmama kato domo-upravitel kudeto e otkradnal 20 hilyadi leva za poslednite godini.

48

Анонимен

преди 3 години

Истанбул и Атина са много мизерни и грозни градове..Изглеждат като фавели.Обикновено доста пропаднали бизнесмени които искат да се похвалят с успех казват " купих си апартамент в Турция" тва е все едно да се похвалиш съд старо рено клио на газова.

47

Край

преди 3 години

В южните квартали бутат къща в двора и дигат кооперация с двайсет апартамента. Норматива е станал 1 кооперация -1 дърво.В Бъкстон Павлово имаше катерички и кълвачи по градаустройство - напълно законно ще станат квартали подобни на тези в Истанбул и Атина - без отстояния и зеленина. За инфраструктора не се мисли - старата канализация не може да насмогнеХората си траят. глупостта и овчедушието са ни огромни.

46

Анонимен

преди 3 години

Българска му работа

45

Анонимен

преди 3 години

Хората имат нужда от ток, вода, канализация, както и работа, магазини, училища и детски градини за децата. Тези неща в София ги има, а на зелените пространства в главата на този умник ги няма. Глупаво е да разглеждаш начина на живот, който хората избират като прищявка, когато е въпрос на определени фактори.

44

Анонимен

преди 3 години

В България уж сме почти 7 милиона, но над 2,5 милиона са за постоянно в чижбина и няма да се върнат в България. Със София е същото, води се, че в София живеят 1,3 милиона, а реално са под 900 хиляди. Какви 2 милиона в София сънува този? Това означава, че половината народ е в София.

43

До Анонимен 39

преди 3 години

"на ГЕРБ пак някой друг им е виновен, че ос ра ха всичко, последните 11 години ?!?"Голямото ос_ране на София стана през първите 15 години преход! Тогава застроиха най-хубавите квартали на София на юруш, преди да е прекарана канализация, без да оставят парче зема за градинка. А където имаше улички със стари стилни къщи в големи дворове, изникнаха евтини грозни блокове надвесени над тротоарчетата и си гледаха в прозорците над улицата на метри един от друг. Всичко това - новоизлюпени "предприемачи"-бивши партийци с незнаен капитал.

42

Анонимен

преди 3 години

"Според него има нужда от нов тип жилищна среда, която ще направи хората по-мотивирани."Няма нужда от нова жилищна среда. има нужда да се развива икономиката извън София!

41

Анонимен

преди 3 години

Има нужда от нови квартали не мога да разбера защо не се правят.Забранете новите строежи и почнете нови квартали.Зор голям да застроят градинките и да продават на дивите селяни апартаменти.Охх с какво удоволствие ще гледам купища бездомници неуспели да си платят ипотеките в София на за копторът който са купили на цена колкото ново ферари и стойност на цената на лада

40

Анонимен

преди 3 години

В София повече от 1.3 милиона човека няма.