Работел с английските пазараи, гледай ти...Те в Англия не са и чували за българско вино, но той работел с английски пазари...Хората там пият вина от Чили, Австралия, ЮАР, Испания, Италия и къде ли не и ако изобщо са взели наше вино е било само заради цената, не заради качеството.Беше вино то, едно време. Имаше лозарски бригади и гледаха грозде.Но бай Тошо го няма отдавна, тъй че по-скромно с тези засилки.Вино в България - само лично производство и лична консумация.
Тоз лъже като дърт*** за хигиената, защото има хора маниаци на тема чистота. Вярвате ли, че доктор ще допусне мръсен съд за грозде? Аз знам едни, дето си правят вино, защото искат да е истиско и само от зряло грозде, без захар, без химия и го пият само с приятели. Обаче нямат време и един дядо им го прави заедно с неговото. Не знам дали са сив или зелен сектор, но виното няма нищо общо с магазинското от 20лв даже.
Как така не можело да се прави вино без грозде?!? Есенцийки, боички, спиртче и хоп, водата се превръща във вино.
Влизате в магазина и Пещерска Карнобатскта Поморийска и всякакви ракии на ПАЗАРА СА -БЕЗ ГРОЗДЕ- СПИРТ С КАПКИ (аромат на грозде и бъчва) И ЧИСТА ПЕЧАЛБА - СПИРТЪТ СТРУВА 80 СТ ЛИТЪРА - И ТОВА ГО КАЗА ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!!и аз му вярвам -!! Но БАБХ СИ ТРАЕ КАКТО ВИНАГИ!!
120 делено на 6 е равно на 20. Значи от декър лозе се произвеждат 20 литра вино ?!?Аз пъс към чувал, че от декър добро лозе се произвежда от един до два тона грозде. При рандеман 59% - 500 - 1000 литра вино.Ама може нащите да гледат нещо еко-био лозя с по един, два корена на декър...
Условията за малък производител да излезе на светло са абсурдни. Всичко е направено в полза на определени олигарси , за които винпрома е прикритие.Виното в магазина е нискокачествено и до 20лв най много да е второ вино от вида и захар. Чуждите вина до 17 лв са нискойачествен продукт наподобяващ вино.В домашни условия доста хора се оборудват и се стараят да следват технологиите.В домашни условия се прави много качествена микровинификация и дава превъзходно вино за над 80 точки , а не рядко 90
Винопроизводител: Над половината алкохол все още е нелегален