20

Анонимен

преди 3 години

УВ лъчението НЕ е ефективно,просто защото светлината не стига навсякъде в помещението, например под чинове,в шкафчета и зад вдякакви предмети. Освен това тези лампи създават ОЗОН, който е един от най-силните окислители.Затова след употреба на такава лампа трябва много хубаво да се проветрява!Озона сам по себе си е доста по-ефективен за дезинвекция и смъртоносен при невнимание.Според мен вредите са повече от ползите в случая.

19

Анонимен

преди 3 години

Хайде сега облъчвайте децата заради измислената пандемия... Съвсем полудя този свят :(

18

инженер

преди 3 години

Меките UV лъчи са с дължина на вълната от 315 до 400 нанометра.Те се пропускат от озоновия слой и предизвикват класическия плажен тен.Както съветват дерматолозите, не трябва да се излагаме много на слънце защото и те могат да причинят рак.Гермицидните UV лъчи (твърди лъчи), които убиват и вируси са с дължина на вълната от 100 до 280 нанометра. Те убиват вируси но са убийствени и за хората.Затова се изключват или "продухват въздуха" в присъствието на хора - опасни са!А ако нещо се развали?

17

инженер

преди 3 години

Още Алберт Айнщайн е казал: "Две неща са безкрайни - Вселената и човешката глyпocт, като за последното не съм сигурен!"До: Владо (номер 9)По принцип си прав донякъде - UV лъчите които "поглъщаме" докато се печем на плажа могат да причинят рак на кожата и за това предупреждават дерматолозите, не е новина.Проблемът обаче е, че тези UV лъчи, които убиват микроби са в по-твърдия спектър - UV-C, с дължина на вълната от 100 до 280 нанометра! Като такива, те са още по-вредни и за човека.

16

Анонимен

преди 3 години

Мили престъпни де-били. UV лъчението като носител на най висока вълна на енергия в спектралната крива е разрушително за живите организми в дози над определените.При него се влиза с очила със специални филтри затъмнени с цел защита и предпазване на очите и.И се стой до 1 час с защитени очи веднъж дваж на месец.Иначе се развива рак на кожата и тежка форма фотохимично състаряване и дегенерация на очите стигаща ослепяване поръмняване на лещата на ретината стъкловидното тяло на окото с ослепяване.

15

Анонимен

преди 3 години

Такива лампи имаше навремето във всяка детска градина. Кварцови лампи им викаха, събличаха дечицата голи до кръста, слагаха им специални тъмни очила и ги облъчваха по десетина минути през известни периоди.

14

Анонимен

преди 3 години

Ненормална работа! някпй казали хайде да купуваме UV лампи. Толкова стерилна среда ли искаме за нашите деца? А вредата от тези лампи?

13

+/-?

преди 3 години

UV както са отбелязали много, "изгарят" всичко органично и най-лошото е, че са невидими. Затова търсят начин да скрият лампата в кутия и през нея да циркулира въздуха от помещението. Слагането на датчици обаче, трябва също да е добре премислено. Повечето са с микровълнов сензор и реално изпълват обема с радиовълни. Все едно е малък радар. За коридори, бани е супер, но децата са с часове вътре? Още малко облъчване към фона.

12

Анонимен

преди 3 години

UV лъчите разрушават ДНК и РНК, при бактерии и вируси върши работа защото са микроскопични, но на хората няма проблем стига да не стоят дълго време голи. UV лъчи излъчва слънцето и хората нарочно стоят на плажа, да не говорим в солариумите, където лампите са UV. Проблемът е, че работи само за повърхностите, които ги осветява, под масата и в шкафчетата няма особена файда.

11

Чети указанието!

преди 3 години

https://mr-bricolage.bg/antibakterialna-uv-lampa-w/p/1006309Да допълня, че по време на работа, не трябва в помещението да има цветя, растения и др.Всичко с органичен произход се "състарява".Полимери-пластмаса,целулоза, каучук, силикони, дори диаманта.Нещо, което препоръчва МОН, не е препоръчително, освен за забогатяване на някого.Не се хвърляйте в непознати води!

10

безумците от герб

преди 3 години

ултра виолетовите лъчи са вредни това е радиация един ден ще отговарят пред съда за това нещо причинено на децата

9

Анонимен

преди 3 години

Тръмпизми некакви, ще знаете.

8

Владо

преди 3 години

До АнонимеН 7Естествено, че е доказано. Не убива топлината, а светлината. UV лампите излъчват същия тип светлина, която кара кожата да изгаря на слънце. Тя е изключително вредна за човека, защото при продължително излагане на нея се хваща рак и ДНК се разпада, което реално убива и вирусите. Те са супер средство за убиване на вируси. Имам такава вкъщи. Слагам я в стаята и я пускам с дистанционно от друга стая. След час и половина я изключвам пак с дистанционното и проветрявам.

7

Анонимен

преди 3 години

Стига глупости, те искат да съберат болни и здрави на едно място пък после ще се чудим как да ги предпазим здравите от болните деца. Резултатът ще е ясен и не защото Мангъов нещо е предвидил или друго псевдо светило, а защото се виждат резултатите в Дания, Швеция и Израел. Израел от вчера има на 5000 заболели на ден, след като започнаха учебната година, сега за затворили всичко под карантина и нямат право да излизат на повече от 500 метра от вкъщи... Сами си правете изводите...

6

АнонимеН

преди 3 години

ТОВА ДОКАЗАНО ЛИ Е, ЧЕ ОПРЕДЕЛЕНА СВЕТЛИНА УБИВА ВИРУСИ ???? АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ОТГОВОРА Е НЕ!!!!ТОВА КОЕТО УБИВА Е ТОПЛИНАТА!!!!!ТЕЗИ ЛАМПИ СА ЗА ЗАГРЯВАНЕ !!! НА СЕЛО В *** СЛАГАХА ТАКИВА ДА ТОПЛЯТ ГРУХТЕЛНИЦИТЕ

5

Анонимен

преди 3 години

Лампа засмукваща въздух?!?! Е те таково животно нема!"Дистанционен журналист".....

4

гербисто-патриот

преди 3 години

Ето че имало начин да се справим с вируса. Защо направо не сложат на всеки чин по една такава лампа, че да мори вирусите? На всеки чин - УВ лампа и ще се справим с вируса. Вярно, ще трябва да се плаща ток, но може да се съберат пари от родителите, здравето е по-важно от парите.

3

Анонимен

преди 3 години

в Германия отрекоха

2

Анонимен

преди 3 години

Сега във физкултурния салон ще изгорят на шорти и тениски.

1

Лампата на Аладин

преди 3 години

Не, но могат да им увредят очите.