26

Lan

преди 3 години

А думичка за факта, че страните с малко ваксинирани с противогрипна ваксина се справят по-добре с този вирус? Нещо?! Изследване?! ИЛИ парите пак са преди живота на хората?

25

Анонимен

преди 3 години

В Бразилия са ваксинирани всичките защото е задължително. Само че те посрещнаха вируса на зима и и ги изтръшка много лошо. Ние имахме уникалният шанс да го пуснем лятото , а не с мерки да изчакаме зимата

24

православен патриот

преди 3 години

Да, благодарение на поругавания и оплюван от фашагите социализъм....

23

Анонимен

преди 3 години

ама че глууупостии , ние сме на второ място в Европа по смъртност от ковид .в Чикаго има страшен мор при българите и всички са с бцж .

22

Скептик

преди 3 години

до 26Протестират щото се чувстват пренебрегнати

21

Анонимен

преди 3 години

Аман от петруновци, витановци и други пишман специалисти...

20

Анонимен

преди 3 години

В Белорусия защо няма вирус.

19

Уплашен

преди 3 години

Къде мога да си направа бецеже имунизация, къде мога да си направя бецеже имунизация да се спася от вируса?

18

Анонимен

преди 3 години

А ве не е така ве.Тея ваксини ги чипосват,следят,морят,печелят.Някакъв си академик ще знае повече от ***.Няя как !Бил Гейтс ви преследва и се интересува от вас ! Имплантирал е чипове и в маските,затова са задължителни в цял свят.

17

До 23

преди 3 години

Отдавна е известно и лесно се проверява, че бцж ваксината усилва клетъчния имунитет. Но не е проверено / досега/ дали това помага при ковид. За прясно имунизираните - да. Но това е неспецифичен имунитет и той се повишава И чрез други неваксинационни начини и то много, много лесно.

16

До 17

преди 3 години

Всяка ваксина особено противогрипната, поставяна ежегодно, има отношение / отрицателно/ към имунната система...ама какво ли ти обяснявам ...и аз...?

15

Дааа

преди 3 години

Тази ваксина бцж наистина увеличава клетъчния имунитет, но известно време след поставянето й. Не е безкрайно във времето. А и от починалите със сигурност има хора с поставена ваксина, тя се прилага от 1953 година, ако не се лъжа. А има хора починали на по на 60- 62 години, което ще рече че са около 1958 набор с поставена ваксина. Така че академикът казва частично верни неща.

14

999

преди 3 години

41% са били имунизирани в западните страни против грип. В балтийските - до 7%. А СЕГА ИМ СРАВНЕТЕ СМЪРТНОСТТА ОТ КОВИД.

13

До 10

преди 3 години

Хубаво. Но нещо като рсг- тест? Или на око си го определил, че е точно короната???? Щото има мноооооооооого други респираторни вируси. Второ - коронота, ако е бил точно той, при теб протича по един начин, при друг - различно, зависи от много фактори.

12

Анонимен

преди 3 години

Хич не протича леко. Според статистиката на НОЩ сме с една от най-високите смъртност в Европа. БЦЖ е една най-обикновена ваксина, а практиката е показала, че от ваксините никаква полза няма. Даже по-зле.

11

академик-тройкаджия

преди 3 години

Нидерландците бяха прясно имуницирани, бе да те евва в академика!! Нашите имунизации са правени преди десетки години! Аз ли да ти обяснявам разликата? Тройкаджия! Като не знаеш нещо - мълчиш и се учиш, а не излизаш по медиите да бръщолевиш врели-некипели! Гений!

10

Анонимен

преди 3 години

Затова ли имаме по 10 починали на ден? Аман от лобистки истории

9

Анонимен

преди 3 години

Не се плашете от вируса, не е нищо особено. Нито е много заразен, нито е много опасен. Изкарва се като всеки друг грип, а някой (като мен) го изкарват на крак. Усетих, че се разболявам и очаквах висока температура и голямо кашляне. Един ден ми беше малко кофти - боля ме главата и имах 37-38 градуса температура, после 1 седмица кашлях докато ми се изчистят дробовете. Това беше цялата работа. В къщи жената дори не го хвана - а спим в едно легло.. и други работи правим

8

Дубай паша

преди 3 години

Божков плаща на вируса да се изкарва по-леко в БГ . ТОВА е ИСТИНА ! МАГ Борисова с нейната аура пази българския народ . Да живее шамана от Банкя

7

К

преди 3 години

Кажете го още един път ..Да ви е..... и в журналистите измислени !