9

Анонимен

преди 1 година

До ОфффДа де, ама от дигитални почнаха да ги прехвърлят на винил.

8

Анонимен

преди 1 година

Не ставва въпрос за качество, а за стойност. Една електронна снимка може да бъде многократно по-качествена, но картината се цени, не фотографията. Естествено в колата няма да се "любуваш" на винили. Винилите имат колекционерска стойност. Другото са просто файлове.

7

Оффф

преди 1 година

Истинските музиканти /?!/ от поне 30 години си записват цифрово и точка.

6

Анонимен

преди 1 година

До ЗамисленАха. По-добро от аналоговото няма. Така наречения от новите българе "винил" или по нашенски "грамофонна плоча" вади най-чист звук. Затова и се търсят. Преработката от аналогов в цифров сигнал и обратно да не говорим за разни компании умишлено манипулиращи определени честоти за по-силно звучене винаги води до определени изкривявания. Виж там истинските музиканти на какво си записват изпълненията.

5

Замислен

преди 1 година

Статията е силно нелепа, да не кажа глупава. Никъде не се говори за брой продаден винили или дискове. Винила е много, много пъти по скъп от диска и е съвсем нормално да генерира повече приходи. Но все още има разумни хора, които са наясно, че на този етап по добро и истинско от цифровия носител няма! Винила е технология на повече от 100 години ... какво качество очаквате от нея? Дайте да върнем восъчния диск на Едисон, а ?!

4

Анонимен

преди 1 година

Дигиталните носители и плеъри не могат да предложат качествен звук въпреки всякакви усилия.

3

Е

преди 1 година

Нормално е, вече сме във времето на флашките и хард-дисковете, без да броим ютуб и други подобни !

2

:)

преди 1 година

цедетата се "купуват" от пиратебей, за това

1

Анонимен

преди 1 година

А знаете ли че българин постави световен рекорд по хвърляне на диск? Дискът бил на Веселин Маринов.