25

Анонимен

преди 3 години

Ако плочата е записана на "аналогов" принцип е ок, но ако е минала през "дигитала" си е пълна глупост.

24

Анонимен

преди 3 години

Не виждам смисъл да пазарувам нито еднот и нито другото.Плащам си месечен премиум абонамент към стрийминг услуга.

23

Анонимен

преди 3 години

По логиката на журналистката са продадени повече ферарита от москвичи, защото струват по-скъпо.

22

сс

преди 3 години

Не изговаряй напразно името Господне,ама не мога да се удържа! Господи!! Какво става в този свят?! Земята е плоска, самолетите тровят с химикали и винилните плочи са върхът на звукозаписа. А да. И Ким Чер Ун е бог!Помня 70-те години direct drive грамофоните, и иглите "Shibata"пиезокерамичните и магнитните глави, тангенциалните рамена. На съвремената поп музика и 4 битов АЦП е много..А за аналоговия спец по-долу има специален мозък с АНАЛОГОВИ неврони връзки. Който може ще ме разбере

21

Анонимен

преди 3 години

Некви тука ми сравняват Spotify от iPhone на слушалко за 300 лева, със системи за по 10000 лева. Бихахахха

20

Грами

преди 3 години

Преди време можеше да се запише качествен звук в домашни условия върху видеокасета VHS(само звук без видео), а сега можете да отидете в гората и да слушате как расте тревата във формат HQ audio, 7.1 dts, dolby digital.

19

Анонимен

преди 3 години

Да не са пуснаши такова плеърчетааа дека синплевасаш плчтии

18

Не замислен, а знаещ

преди 3 години

До ЗлатинИма, лентата. Но да, ако имаш достатъчно пари и грамофонът е голямо благо.

17

Не замислен, а знаещ

преди 3 години

До ГрамиТова, че нямаш уши да чуеш, не оправдава грубото изказване. А ако си от онези дето вече са наринали определена недостатъчна сума за грамофони и си защитаваш позицията, щото иначе ще се окаже, че си се прецакал яката, това не е мой проблем.

16

До 1

преди 3 години

Тоя палец надолу ще да е от Веско Мазния :)

15

Не замислен, а знаещ

преди 3 години

Отговор до: "Ако става въпрос за честотни показатели, компресия в микса, изчистване на всякакви паразитни звуци и пр, дигиталната техника няма алтернатива."_____________________________________________________________________Тук си прав, но за това не се изисква цифров носител на крайния продукт, а цифрова среда за обработка. Носителят накрая пак може да бъде аналогов и това до голяма степен ще маскира липсите от цировизацията.

14

Грами

преди 3 години

"Механични шумове" могат да възникнат в куха кратуна, при удар с *** предмет.

13

Не замислен, а знаещ

преди 3 години

При цифровизирането на звука, неизбежно се допуска компромис поради двоичността на цифровата логика, което означава с прости думи, че не може да се опише истинска крива на вълната. Винаги е на стъпала (въпреки че има добри алгоритми, които данякъде ги маскират). Винилът, ако не сте вложили 6-цифрена сума в техниката, е неслушаем поради всички механични шумове, които възникват при възпроизвеждането.

12

Анонимен

преди 3 години

Журналистката, чети внимателно какви си ги писала. Повече плочи ли са продадени или генерираната печалба от плочи е по-висока? Това са две различни неща. Плочата е по-скъпа от компактдиска, затова печалбата е по-висока, а не защото са продадени повече плочи.

11

Не замислен, а знаещ

преди 3 години

Качеството не е относително понятие. Просто не е това, което повечето хора си мислят. Качеството на носителя се състои именно в името му, т.е. да предаде възможно най-добре енергията на произведението (много хармоници от правилните, да няма шум, да има висока динамика, голям честотен спектър). Качеството на музиката е предмет на композиция, аранжимент и изпълнение и това няма нищо общо с качеството на записа, където предмет са записът (зала, микрофони), смесването и мастерирането.

10

Анонимен

преди 3 години

Качеството е относително понятие. Ако става въпрос за честотни показатели, компресия в микса, изчистване на всякакви паразитни звуци и пр, дигиталната техника няма алтернатива. Само че музиката не е това. Истинската музика трябва да представлява художествен продукт, дори и да не е перфектен от технологична гледна точка. Така че винилът е истината. Само да обърна внимание, че става въпрос за старите винили от миналия век в съчетание със съответните аналогови записи. Новите са фейк.

9

Мисли си

преди 3 години

До Замислен"Но все още има разумни хора, които са наясно, че на този етап по добро и истинско от цифровия носител няма!_____________________________________________________________________Толкова много нямаш понятие от тази тема, че чак не би могъл да разбереш колко си некомпетентен. Цифровият звук е най-големият компромис с качеството на звука. Но винилът също не е най-доброто. Най-доброто е лента.

8

Анонимен

преди 3 години

Ама в САЩ!Глобалисти комунисти опитващи се да рушат граници!

7

Анонимен

преди 3 години

До ОфффДа де, ама от дигитални почнаха да ги прехвърлят на винил.

6

Анонимен

преди 3 години

Не ставва въпрос за качество, а за стойност. Една електронна снимка може да бъде многократно по-качествена, но картината се цени, не фотографията. Естествено в колата няма да се "любуваш" на винили. Винилите имат колекционерска стойност. Другото са просто файлове.