29

Анонимен

преди 1 година

Ако плочата е записана на "аналогов" принцип е ок, но ако е минала през "дигитала" си е пълна глупост.

28

Анонимен

преди 1 година

Не виждам смисъл да пазарувам нито еднот и нито другото.Плащам си месечен премиум абонамент към стрийминг услуга.

27

Анонимен

преди 1 година

По логиката на журналистката са продадени повече ферарита от москвичи, защото струват по-скъпо.

26

сс

преди 1 година

Не изговаряй напразно името Господне,ама не мога да се удържа! Господи!! Какво става в този свят?! Земята е плоска, самолетите тровят с химикали и винилните плочи са върхът на звукозаписа. А да. И Ким Чер Ун е бог!Помня 70-те години direct drive грамофоните, и иглите "Shibata"пиезокерамичните и магнитните глави, тангенциалните рамена. На съвремената поп музика и 4 битов АЦП е много..А за аналоговия спец по-долу има специален мозък с АНАЛОГОВИ неврони връзки. Който може ще ме разбере

25

Анонимен

преди 1 година

Некви тука ми сравняват Spotify от iPhone на слушалко за 300 лева, със системи за по 10000 лева. Бихахахха

24

Грами

преди 1 година

Преди време можеше да се запише качествен звук в домашни условия върху видеокасета VHS(само звук без видео), а сега можете да отидете в гората и да слушате как расте тревата във формат HQ audio, 7.1 dts, dolby digital.

23

Анонимен

преди 1 година

Да не са пуснаши такова плеърчетааа дека синплевасаш плчтии

22

Не замислен, а знаещ

преди 1 година

До ЗлатинИма, лентата. Но да, ако имаш достатъчно пари и грамофонът е голямо благо.

21

Златин

преди 1 година

Цифровият запис са нули и единички, демек фейк. Интерпретация на истинския звук. Никога не могат да докарат кривата звукова вълна толкова точно колкото е, а е назъбена. Особено при по-високите честоти е адски дървен звъка. Дигиталното е по-ново като технология, но по-ново изобщо не значи по-качествено. Истинският ценител на музиката си купува качествен грамофон, качествени колони и супер качествен усилвател за няколко бона и знае, че от мекотата и сладостта на винила по-голямо удоволствие няма.

20

Не замислен, а знаещ

преди 1 година

До ГрамиТова, че нямаш уши да чуеш, не оправдава грубото изказване. А ако си от онези дето вече са наринали определена недостатъчна сума за грамофони и си защитаваш позицията, щото иначе ще се окаже, че си се прецакал яката, това не е мой проблем.

19

До 1

преди 1 година

Тоя палец надолу ще да е от Веско Мазния :)

18

Не замислен, а знаещ

преди 1 година

Отговор до: "Ако става въпрос за честотни показатели, компресия в микса, изчистване на всякакви паразитни звуци и пр, дигиталната техника няма алтернатива."_____________________________________________________________________Тук си прав, но за това не се изисква цифров носител на крайния продукт, а цифрова среда за обработка. Носителят накрая пак може да бъде аналогов и това до голяма степен ще маскира липсите от цировизацията.

17

Грами

преди 1 година

"Механични шумове" могат да възникнат в куха кратуна, при удар с *** предмет.

16

Меломан

преди 1 година

Много ясно. Плочата е аналогов запис и никъде не е "орязана". Слушаш едно към едно това, което е записано. CD-то винаги е компромис. Опитното ухо улавя разликата.

15

Не замислен, а знаещ

преди 1 година

При цифровизирането на звука, неизбежно се допуска компромис поради двоичността на цифровата логика, което означава с прости думи, че не може да се опише истинска крива на вълната. Винаги е на стъпала (въпреки че има добри алгоритми, които данякъде ги маскират). Винилът, ако не сте вложили 6-цифрена сума в техниката, е неслушаем поради всички механични шумове, които възникват при възпроизвеждането.

14

Анонимен

преди 1 година

Журналистката, чети внимателно какви си ги писала. Повече плочи ли са продадени или генерираната печалба от плочи е по-висока? Това са две различни неща. Плочата е по-скъпа от компактдиска, затова печалбата е по-висока, а не защото са продадени повече плочи.

13

Не замислен, а знаещ

преди 1 година

Качеството не е относително понятие. Просто не е това, което повечето хора си мислят. Качеството на носителя се състои именно в името му, т.е. да предаде възможно най-добре енергията на произведението (много хармоници от правилните, да няма шум, да има висока динамика, голям честотен спектър). Качеството на музиката е предмет на композиция, аранжимент и изпълнение и това няма нищо общо с качеството на записа, където предмет са записът (зала, микрофони), смесването и мастерирането.

12

Анонимен

преди 1 година

Качеството е относително понятие. Ако става въпрос за честотни показатели, компресия в микса, изчистване на всякакви паразитни звуци и пр, дигиталната техника няма алтернатива. Само че музиката не е това. Истинската музика трябва да представлява художествен продукт, дори и да не е перфектен от технологична гледна точка. Така че винилът е истината. Само да обърна внимание, че става въпрос за старите винили от миналия век в съчетание със съответните аналогови записи. Новите са фейк.

11

Мисли си

преди 1 година

До Замислен"Но все още има разумни хора, които са наясно, че на този етап по добро и истинско от цифровия носител няма!_____________________________________________________________________Толкова много нямаш понятие от тази тема, че чак не би могъл да разбереш колко си некомпетентен. Цифровият звук е най-големият компромис с качеството на звука. Но винилът също не е най-доброто. Най-доброто е лента.

10

Анонимен

преди 1 година

Ама в САЩ!Глобалисти комунисти опитващи се да рушат граници!