57

Анонимен

преди 3 години

В стаията обаче не пише че парниковия ефект от метана е дестки пъти по-голям от парниковия ефект от същото количество въглероден двуокис. А това пари отделянето на мета много по-опасно.

56

Транслейта

преди 3 години

Що ми изтрихте коментара???Ем спрях да чета след "дишането на *** не е..." Предполагам това е директен превод от "breeding cattle"... ама в действителност означава: "отглеждане на ***"Хората са го казала - трябва малко, ама навреме!!За "акъл" говорим нали :)

55

Анонимен

преди 3 години

Спокойно хора природата е могъща и винаги ще се справи с всичко , дори и човечеството да си пусне всички атомни бомби и да унищожи много животни включително животното човек , пак ще си възстанови нейното равновесие.

54

Анонимен

преди 3 години

До ЗемлянинВеган сектант ми цитира WWF, НПО което печели милиони от "големия проблем" - да се смее ли човек, да плаче ли, трагикомедия. Типично за всяка една секта - заплахи, нападки, апокалипсис и т.н., този филм сме го гледали. Преди 20 години списваха същите простотии, от типа на през 2020 80% от хората ще са мъртви и т.н.

53

до 54

преди 3 години

Да абсолютно правилно другия бял дроб на планетата се намира в океана и за неговото унищожение не е виновно говеждото месо а прекомерната употреба на пластмаса и съответно, че ни е най удобно да я изнесем върху другия бял дроб просто там има място за нея.Всъщност не прекомерната употреба на месо е проблема а целта това месо да е евтино.

52

До 55

преди 3 години

Да прав си г-н секта, климата винаги е бил константа и сега изведнъж човека го счупил. Интересно как ще обясниш ледниковия период? Какво е станало, пак ли хората сме виновни?

51

Анонимен

преди 3 години

глупости.Факт е че затоплянето е изцяло в резултат на човешкото производство отопление и шофирне на мощни коли.Цикъл има само при женките и в мозъците на кварталните "учени"

50

До 51

преди 3 години

Балия дроб на нашата планета не се намира в Амазония, а в световния океан - поредната екоталибанска лъжа. 60-70 от кислорода се генерира от планктон и водорасли, а не в Амазония, да не говорим, че най-голямата гора в света е в Сибир, но нищо нека пишем простотии, така се чувстваме много високоизвисени, на гребена на вълната.

49

Анонимен

преди 3 години

До юбералесДа нека паднем до твоето секта самоубийствено ниво, СО2 се натрупва до безкрай в атмосферата, това е края, хора режете си вените - тотални простотии. СО2 си има цикъл макар, както Н2О, но това човек четящ екоталибански брътвежи няма как да знае. И запасите са си запаси, те не се знаят към днешна дата, за това и непрекъснато се проучва, можем само да предполагаме, дори на установените находища не знаем точно колко им е запаса.

48

Тъпотии

преди 3 години

Едно време като в Северна Америка е имало милиони бизони, какво? Нали и те са тревопасни и *** като сегашните ***, които се отглеждат на тяхно място?По-скоро хората станахме повече и пърдим повече отколкото трябва.Няма да забравя един брой на сп. "Чуден свят", преди 10-ти ноември 1989 г. Там се казваше, че ако въздухът спазваше граници, високо-индустриализираните държави щяха да се задушат, барабар с населението си.Ама планета не работи така и слава Богу.

47

Анонимен

преди 3 години

Много *** статия много разсъждение без идея какъв е проблема.Е нещата са твърда прости световното производство е в Бразилия на говеждо ,заради това говеждо хората си унищожават белия дроб на планетата амазонката джунгла, А унищожаване та белия дроб естествено води до глобално затопляне.А изчисленията по горе са *** защото трябва да се направи сравнение при работещ и неработещ бял дроб и е доста по сложни от колкото журналиста си мисли, той сравнява без сравнителен критерий което е тъпо.

46

юбералес

преди 3 години

До АнонименЗапасите се знаят, пиша за установените запаси. И не е нужно да се изгарят ''мигновенно'', те пак се натрупва СО2 в атмосферата.

45

Анонимен

преди 3 години

Оставете добичетата на мира! Оставка!!!

44

Анонимен

преди 3 години

До юбералесДори теоретично ти не знаеш колко запаси има Земята от въглища, нефт и газ, дори теоретично не е възможно да ги изгориш всички и то мигновенно, така че това което си написал е просто лъжа и манипулация. На нашата планета няма достатъчно СО2 за да доведе до бленувания от зелените сектанти климатичен апокалипсис. Само природни явления като изригвания на вулкан, може да насити атмосферата изведнъж с огромни количества СО2, иначе той също си има кръговрат и се натрупва в скали и океани.

43

Анонимен

преди 3 години

CО2 е полезен. Без него растенията не могат да правят фотосинтеза а без тях няма да има многоклетъчни животни. Не случайно в парниците искуствно завишават нивот на CO2. Защото помага за растежа на растенията.

42

Анонимен

преди 3 години

Ръгам люти чушки и боб друго нема за ядене и праскам якоооо.

41

юбералес

преди 3 години

До АнонименПреди милиони години не е имало хомо сапиенс. Иначе си прав. Ако теретично изгорим всички запаси на въглища, нефт и газ, СО2 в атмосферата ще достигне около два промила.(пет пъти повече от сега) Това е ''застоял въздух'' в класната стая или офис. Води до белодробни заболявание и опасен за деца. И това е средно за Земята. Над някой райони може да е повече. Но природата може и без хомо сапиенс.

40

240айдука в костюми

преди 3 години

И за наште дупетати се отнася това,защото само ядат от държавната хранилка ,пъ.дат и се.ат наляво и надясно.

39

Анонимен

преди 3 години

До юбералесА петрола, газа и въглищата какво са? Фосилните останки от живи същества живели преди милиони години, така че тук също имаме цикъл. Ако човечеството се чувства толкова застрашено от лошия СО2, защо не го извличаме в индустриални количества от атмосферата? Ние знаем как да го правим, можем да го складираме, замразяваме, дори да го ползваме за гориво.

38

Анонимен

преди 3 години

А защо не фискират и CO2 от колите, или той мирише различно?