11

Yonex

преди 16 години

Под закрилата на личните данни се пазят само мошениците. С този аргумент се крият длъжници, престъпници и всякаква друга ***. Ако отидете в една държавна институция, която и да е тя, и поискате да разберете с кого и как сключват договори, като се позовете на Закона за достъп до обществена информация, те ви отговарят, че няма да ви дадат никакви документи, защото съдържали лични данни. Така и няма да разберете кой с кого прави далаверите. А информацията, за която говори автора и сега съществува в АПИС, ДАКСИ и още няколко информационни масива, които се продават свободно.

10

dani

преди 16 години

А бе, Златко, душко, как тъй първо отивам в рубрика досие. Отиваш при справки, че тогава избираш фирмата и досието. Явно си бързал, да го напишеш това и се се забъркал. Както и да е - прав си!

9

преди 16 години

Личните карти не трябва да ги има. ВСИЧКО ОСТАНАЛO ТРЯБВА ДА ОНЛАЙН!Колкото до мутрите i reketa - те и до сега можеха да си я вземат тази информация от платените системи за такива данни. Дакси, Сиела и т.н. ....

8

фантомас

преди 16 години

а така.... паднахте ли ми! сичко ше ви зема с бой богаташчета напрао добрече беха днес.бг инак напрао щях да умра от глад обаче те са хитри, като стадо лисици... дадоха ключа от палатката и ся ше има бой сеч и пропадане хахахахаха

7

Ангел

преди 16 години

Желееев, много некомпетентно, много.1. Такива регистри има на всякъде по света и са зъдължителни за ПУБЛИЧНИТЕ компании/дружества и тези с ОГРАНИЧЕНА

6

pladi

преди 16 години

Хайде сега да помислим кой се страхува от светлината и чака с нетърпение да дойде мрака за да си върши спокойно работата?

5

student

преди 16 години

Тоя публичен регистър направо е престъпен. Ако реша да отвлека на някой детето например или да го заплаша, с цел да ми плати откуп вече си имам каталог по който да си избера кой точно, каква сума може да задели да плати и такива неща. Идеята на този регистър е добра, но нека да не пише лични данни, а само имена например.

4

дабе

преди 16 години

Лично аз бих ви осъдил за подстрикателсво към извършване на престъпление! Вие буквално разспространявате информация, която там е показана. Един бог знае защо тези некъдърници са оставили подобно нещо в сайта. Но за вас от днес.бг съм наясно, че изобщо не ви дреме до какво водят вашите действия. Само едно ще спомена: и вас и има в този сайт и вашите джипита имат ЕГН-та там. Така, че не набутвате само всички други - слагате го и на себе си. Но на кой му пука? Нали имаме сензация! Пък била тя и от преди две седмици;-)

3

безфирмен

преди 16 години

И през линка не ще да влаа! Закофарили са вече.Ама на списъка им с актуалната нормативна уредба изобщо не фигурира Закона за защита на личните данни, та едва ли ще подведат някого под отговорност.

2

преди 16 години

Аз досега в турбо развитата ни рОдина за случаи на identity theft не съм чувал...така че много шум за нищо или по-скоро малко шум пак за нищо...на кой му пука...И в крайна сметка всички категорий лица, чийто данни се поместват в ТР следва да са " на светло".

1

Иванчо

преди 16 години

То няма какво да се пише повече по темата... Хвала, че чак сега се сетиха да започват проверката. Въпроса ми е защо е необходима тази проверка? Къде са били високо платените консултанти и експерти, които няколко години работеха по темата? За какво бяха хвърлени милионите за софтуер, кръгли маси, дискусионни групи, семинари, консултанти? За да може да "цъфнат" в интернета тези данни. И да започнат отново да отчитат дейност - проверки, комисии, работни групи... Чудя се дали наистина е толкова ниска компетентността на "специалистите" по разни министерства и агенции, или е някакъв сценарий - абе ние нали си взимаме заплатите и си вършим далаверата - народа кучета (политици) го яли... И какво и е толкова уникалността на тази система, дето я превъзнасят може спокойно да бъде възложена за курсова работа на ученик от математическата гимназия... Дали бъдещите ми внуци, ще доживеят да видят нещо направено с акъл в българската администрация?