28

До 25

преди 3 години

Около 10% от замърсяването с СО2 в света идва от автомобилите и то най-вече от бензиновите автомобили.

27

Анонимен

преди 3 години

Това да автомобилите винаги се е знаело, но автомобилите са удобния враг за тълпата, която не умее да мисли. На тази тълпа й трябва някой да посочи с пръст врага. Истината е, че след прости сметки на всеки нормално мислещ човек веднага става ясно, че автомобилите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха.

26

мхм

преди 3 години

проблема не е в тях..

25

дядо йоцо гледа

преди 3 години

До юбералесКакво очакваш да пишат в списания за коли.

24

Сп??нс

преди 3 години

Като прочетох първия абзац, се сетих за Симпсъните, където на въпроса от къде е тази камионетка, отговорът беше "От един камион с камионетки, И от къде е този комион с камионетки?Ами от един камион с камиони с камионетки."Проучване цитирано от нам си кой, цитиран от автомедиъ, цитиран от дънез....

23

юбералес

преди 3 години

Финните прахови частици нямат нищо общо с автомобилите. Колите замърсяват въздуха с СО2. Все едно да п.р.ъ.д.н.а в стаята ви и да кажа че всичко е наред - не съм замърсил въздуха ви с цигарен дим. Моля мислете с органа между ушите ви.

22

Анонимен

преди 3 години

Да, аз пък аз съм кьорав.Или пък статистиката как са паднали вредните емисии по време на карантината. Или пък статистиката за затоплянето.Ама важно е какво шотландски учени са измерили в един определен параметър, а не цялостната картинка.

21

До Анонимен 22

преди 3 години

Просто, нямаше полети и самолетите не летяха.Това изчисти въздуха

20

Ямболски цървул

преди 3 години

Който го твърди това-при д-р Андонов.Началник на отделение за лечение на луди,алкохолици и ненормални в гр.Ямбол!

19

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно не е вярно за БГ градовете. По време на ограничителните мерки, трафика драстично намаля, и се видя веднага резултата.

18

6

преди 3 години

Вън колите от градовете ! Изтровиха ни ! Раковите заболявания се увеличиха !

17

Анонимен

преди 3 години

Кръстова вада е така презастроена,чехората могат да си подават сол,пиперпрезерват,ivi и др.Та къде ще излеземайката с количка.Бул."Черни връх" еедна международна магистрала.Етодо къде води корупцията.Утре кметще е друг,но какво ще промени.Децатаще са с астма и кой знае какво.Когато сестрои освен геолози е нужно и еколози,и доктори да подпишат за мястото.Пари,да добре но за още един милионв бъдеще ще разплачеш хилядисемейства от болни деца.Ставаме долнилицемери.Няма спасение.Няма.

16

Totenkopf

преди 3 години

По време на карантината се видя, от сателитните снимки, че точно замърсяването намалява, имаше статии дори в този пропаднал сайт, а сега защо лъжете? М? Нелиии?

15

Анонимен

преди 3 години

Защо му изтрихте поста на човека? Прав беше,като каза ,че тези трябва да си заврат главите в ауспуха,защото от там само чист кислород излиза,според тези от статията!

14

Анонимен

преди 3 години

Шитове, първо на първо в Шотландия се карат нови коли с филтри и т.н., второ на второ там нема планини и дyха постоянно, мръсния въздух се издухва за минути и отива към океано! Трето на трето, таралясниците в България освен че са стари, са и лошо подържани, което означава че изпускат много повече мръсотии отколкото подобна кола, която редовно се проверява. Абе що за глупости.

13

Анонимен

преди 3 години

Да, добре. Невероятни новини изобилстват тук. Вярваме на всичко.

12

Да сипя

преди 3 години

Да добавим няколко фактора обаче за Бг- Какви коли карат сравнение с БГ (средна възраст, ниво на прегледите, махнати катализатори, дпф-и.. т.н)- Колко гъсто населени са градовте (Пловдив е по-гъсто населен от Гласгоу)- Колко са чисти улиците им ( Чисти като кварталните в Младост може би ? )- Колко (и на кого) дyха.. (Пловдив с неговите инверсии и София със застрояването на въздушните коридори )Изведнъж се окаже, че имало по-голямо значение при еди други условия.

11

Анонимен

преди 3 години

Мръсният въздух по принцип е проблем от бедността, а не от скъпите коли. Бедните страни дори и без никакви коли ще имат по-мръсен въздух поради отоплението с некачествени горива.Само по време на пандемията когато хората стаяха принудително по домовете си у нас въздуха беше по-чист и това го отчетоха официално. Вероятно защото в България много от колите са стари или отделят много вредни емисии. Европейската агенция по околна среда отчиташе по-чист въздух с над 25%. Дизеловите превозни замърсяват

10

ЦИНИК

преди 3 години

Тва е се идно да кайш ич дъ няаа живи ора или животни на земята па жа има л,а.й,н,а ! Еиии тея по големи циници от мене бря!

9

Анонимен

преди 3 години

Препоръчвам им да живеят на булевард с непрекъснато движение на МПС-та и шум,щом няма замърсяване от колите!Едно такова жилище до кръстовище на две нива затова го продаваха и никой не иска да го купи,прозорците мръсни непрекъснато, заради МПС-та,а от другата страна няма прозорци за чист въздух,трябва да отварят вратата към коридора!Лъжци долни!