34

факт-продължение

преди 3 години

Ако си мислите,че Миндрей са евтини,то се лъжете.Цената на един апарат е 18540 лева!В апарата има вентилатор който започна да стърже още след няколко часа работни! Обаче така Генка Шикерова е спокойна!Аз откровено казано съм възмутен как така журналист-човек който не е изучавал технически науки прави репортажи за апаратура.Поне да се беше посъветвала с някой техник или инженер в телевизията в която работи!А и как така никой не видя като какви са отзивите за Миндрей?

33

факт

преди 3 години

Имаше репортаж на Генка Шикерова в който тя се възмущаваше как за спешна помощ били закупени апарати Corpuls 3,които били по скъпи от подобните Mindray Beneheart D6.Понеже имаме и 2-та вида апарати нека ви кажа разликата.На китайският акумулаторът му-14,8V 4,5 Ah Успя да работи няколко месеца и издъхна.Цената му е 700 лева.Но...нямал гаранция!Апаратът тези дни без всякава индикация отказа да работи в режим на ръчна дефибрилация!За сравнение немският Corpuls 3 работи безотказно.

32

Анонимен

преди 3 години

Описаното в тази статия е и абсурдно и вярно.Отвратителни условия и за медици и за болни.Кога ще имаме добри болници ? Кога ЕС ще започне да финансира строителство и оборудване на нови болници ?Да се закрие Правителствена болница и всички депутати и управляващи и техните семейства да се лекуват в тези мизерни болници.И да нямат право да ползват ВМА.

31

Ф.С.В.

преди 3 години

До Анонимен-----ДО 20-- -Много си ПРАВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30

Анонимен

преди 3 години

Една от реалностите в родната ни държава.

29

лекар

преди 3 години

Влезте в която и да е болница в която може да влезе обикновеният българин. И се замислете над следното-ако сте пациент престоят ви там ще е около седмица.А ако работите там в такива условия ще пребивавате 40 години докато се пенсионирате.Замислете се над това и настоявайте за по добри битови условия за пациентите.Ако само ние лекарите говорим за това никой няма да ни чуе.А ако всички хора говорят имаме шанс да променим нещата.

28

До Сбъркано

преди 3 години

Сбъркно е мисленето че партията- майка бди над всички а вожда на революцията разнася светлина и решава проблемите на всеки. В демократичните страни болниците се самоуправляват и си решават задачите, включително и финансовите, включително и с помощ от данъкоплатците, но не само. Само че директорите им са с манталитет на бизнесмени. те общуват и с локалния бизнес, не само с министъра. Разбирам, че пак Бойко ви е виновен. Но, питам, къде е номера на сметката за проекторешението? Има ли такова, намерен ли е проектант за външен асансьор, колко ще струва...?

27

5388

преди 3 години

Хората строят сгради до небето тея един външен асансьор не могат значиСложете поне един хаспел

26

Сбъркано

преди 3 години

Милиарди за "нови" участъци в магистрали, вместо за осъвременяване на болници и нови детски градини..Не ме прави по-европеец това да шофирам върху прескъпата настилка, като чета статии като тази :-(

25

Бамзе

преди 3 години

Нигерия!!!!

24

Анонимен

преди 3 години

Значи тази болница е построена преди повече от век, болните се разнасят по тясно криво стълбище (едва ли носилка минава по такова). По Тошово време не е направено нищо, но тогава никой не смееше да гъкне. Болниците вече се самоуправляват от десетки години. Къде е проекта за външен асансьор или топла връзка? Събрани ли са квоти избран ли е проектант? Създаден ли е фонд? Защо под тази статия няма номер на сметка? Здравният министър и местните бизнеси информирани ли са, че може да допринасят средства (които намаляват данъците). Директорът има ли идея какво прави или само се оплаква?

23

...

преди 3 години

в 21 век, нямаме носилки а носим хората в мушами. Ние не сме най-бедната страна в ЕС. Ние сме по бедни и от Уганда и Кения, взети заедно. А оня спи с пачки в шкафчето....Хората били агресивни на протестите. А вие какви искате да бъдат, след всичко което се е случило през последните 12-13 години? Напротив, хората са търпеливи все още и искат нормално ОСТАВКА на правителството. Ако станат агресивни, тогава никой няма да помогне ни на полиция, ни на политици. Засега е мирно всичко, ама докога...

22

До 24

преди 3 години

Ти май не си нормален, а? Имаш ли представа, че Пловдив вече гони 700 000 души? Тук идват ЕЖЕДНЕВНО и се нанасят много хора, понеже в родните им места няма работа. Не всички се регистрират по местоживеене, така че може и повече да са. Строи се във всички посоки и градът нараства непрекъснато. Болниците и специалистите се множат. Кое е на изживяване?

21

Анонимен

преди 3 години

Алекандровска болница в София също е от павилионен тип.

20

L.

преди 3 години

Бойко нали каза, че едни 10 милиона "от утре" потичат за пускането на новата им болница. Не вярвам да е излъгал.

19

До 1

преди 3 години

*** верно,бре. Тоя Радев преди 50 г. как не се е сетил да сложи асансьор не къде да е, а в болницата

18

Анонимен

преди 3 години

Как не го разбрахте че в България има само един град - София. Там е всичко! а другите градове са на изживяване само, няма една построена болница или апаратури. Всичко е още модел 90-те години. За Боко е важно София, центъра на вселената!

17

Анонимен

преди 3 години

Боко каза че сме стабилни, бетон. Нищо де мушами за робите а за други нови Мерцедеси през година и заплати по 6000лв без да работят. Кво толкова (сарказъм) ...Оставка на мафиятаааа

16

Анонимен

преди 3 години

Някои хора работят това. Всеки ден те се връщат в тези отвратителни условия, в тези от Бога забравени места, за да носят поредната съдба върху мушами..... И в същия момент по телевизията актьорите се жалят колко им е тежко, ресторантьорите ореваха света, че искат намаления на ДДС и други ***, политиците със зъби и нокти пазят апартаменти ... А тези мравки пъплят ден след ден в тъмни коридори, без да мрънкат, без да имат надежда, мразени от цялото общество.

15

Анонимен

преди 3 години

Важното е да има пари за София и за магистрали ... другите българи да правят като вятъра..