40

Анонимен

преди 3 години

напротив бягането ми спаси живота на 40 години бях развалина 172 см 82 кг имах сериозни проблеми с кръвното сърцето и захарта сега съм на 67 години редовно бягам 50 км седмично тежа 61 килограма и се чувствам като младеж пълен със сили и енергия така че за мене специално бягането се оказа уневирсиалното лекарство за кръвно сърце и захар иследванията ми са като на спортист

39

Анонимен

преди 3 години

Аз съм на 52 години, а изглеждам на 30. Когато се сравня с моите състуденти във Фейсбук направо ме хваща страх на какво изглеждат.Редовно съм тичал през последните 20 години, най-често 10км на ден. Не винаги е било лесно, но веднъж ако влезеш във форма тези 10км се бягат много лесно.Всеки решава за себе си - но, ако решите да започнете задължително се консултирате с лекар. Необходимо е да пиете много вода и да измените храненето си. След това бягането ще бъде най-приятното време за вас.

38

Анонимен

преди 3 години

Пишат се откровенни глупости и то много често... колоезденето не е полезно за гръбначния стълб, а напротив на всеки с дикова херния му се казва да не се качва на колело...

37

Тъпанар

преди 3 години

Бе не знам, дали човек е създаден или не, да тича, но съм сигурен, че не е създаден да работи за някой експлоататор по 10-12 часа на ден 5-6 дни в седмицата в продължение на 40 години

36

Желязна логика

преди 3 години

Аз пък си мислих,че човекът е създаден да се тъпче с пържоли и да се изтяга на дивана. Тъщата ми обаче не е човек,а дзвеер и затова ме кара да ходя на работа. Бабичките трябва да са създадени само да плетат терлици или греша?От време на време бягам след трамвая,ако ще закъснея? Това смятам,че е повече от достатъчно за който и да е човек.

35

Анонимен

преди 3 години

От германци съм чувал: Добре поддържана градина,говори за подреден ум.-------Сигурно е така.Цивилизациите са създадени от земеделци.Календарите също.

34

Анонимен

преди 3 години

Човешкото тяло е изключително добро именно при бягане на дълги разстояния и това е доказано още от древността. Или днешните въпросни специалисти твърдят, че вместо това природата го е създала за скачане на батут?

33

Анонимен

преди 3 години

Как беше стария виц:-"Мразя да бягам Джон,разлива ми се уискито!"

32

Разни ценности

преди 3 години

Абе човекът и да се катери по планини,ако питате мен не е създаден,но ако питате германци( понеже живея в Германия),германецът ще ви каже, че това е екосъобразен начин на живот и че трябва да се катерите всеки уикенд по разни баири и да карате колело,макар и вече да сте надхвърлили 60 години. Най-важно е да си тори редовно градината и да се отглеждат животни ( предимно крави и кози). От германци съм чувал: Добре поддържана градина,говори за подреден ум. Зачудих се.Аз си харесвам моловете в София

31

Анонимен

преди 3 години

Плуване, колоездене,батут. Едно е сигурно. После много ще ви се се.ре.

30

забравено

преди 3 години

За да живееш първо трябва да копаеш нивата и жената.

29

ахаааа

преди 3 години

Наистина е така!Справка Началника, Каракачанката, заразения министър на спортуващите и още знайни и незнайни шкембелии.

28

Бойко го каза:

преди 3 години

Аз пък съм създаден да се тъпча със суджуци и да ме снимат с чекмеджета. Толкова съм фотогеничен,че чак слънцето ми завидя. Затова аз ще грея през целия септември. За бизнеса.

27

Споделено

преди 3 години

На мен пък ми харесва да чета. Подреждам си мислите. Психичното здраве,не е ли толкова важно колкото и физическото? Не всеки има желание да помпа мускули и да се поти.

26

До 10

преди 3 години

А питаш ли едно време като нямаше молове и имаше само един Цум. Да се разкарваш до цум и обратно.

25

Лично мнение

преди 3 години

Според някои етноси и култури,човек пък е създаден най-вече да се множи. В Индия е най-важно да ги оженят,ако може и петгодишни и да раждат,докато не се роди момче.

24

Създател

преди 3 години

Човекът като цяло не е "създаден". Иначе, да, тичането е вредно за хора, които са живяли пасивно по-голямата част от живота си или такива дето развиват ставни проблеми.

23

Ивайло Иванов

преди 3 години

Ядене и пиене... Ама и тея дето пишат статиите не са създадени за журналисти...

22

Я

преди 3 години

Абе то и яденето на сладко, само по себе си не е Е необходимо на човека, ама пустата световна индустрия така е направила нещата че хранене то на съвременния човек е съставено 70% от въглехидрати. Пра човека като е гонил дивите животни за да храни семейството си дали е носил някакъв десерт в пещерата? Не. Просто в храните които е ял има необходимите за организма въглехидрати. А сега, даже ендокринолозите вече не забраняват сладкото след храна, стига да е малко. После що имало бум на диабетно

21

Анонимен

преди 3 години

Колкото повече човека расте на височина, толкова по голямо е натоварването върху ставите и гръбнака. Хората в саваната са ловували чрез изтощаване на антилопите с бягане-щафета и прегряване на жертвата в най горещата част на деня.