23

Коментатор

преди 3 години

Не неизбежен - ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН Е ...... Ако Китай иска да оцелее като независима държава . Всички знаем какви са всички "съюзници" на САЩ днес - васали, зависими и тотално подчинени .

22

Анонимен

преди 3 години

19 колко са 3.3 трилиона? За няма месец САЩ напечата 2 трилиона и ги лапнаха като топъл хлям. А дълга на Китай беше 303% преди пандемията. Някъде над 40 тролиона. Икономиката им е 70% САЩ, Канада и ЕС. Те затова реват , че Запада иска да изтегля фирмите. Само в Бг русофилията говори за колонизатори. Китайците знаят какво ше е без западните фирми.

21

Анонимен

преди 3 години

Статията завършва без ясно заключение. Останах с впечатление че е написана за да се запълни една страница и да се вземе хонорар а не да се изрази нещо конкретно...

20

Пян Гъ

преди 3 години

Сблъсъкът м/у САЩ и Китай е неизбежен и ще бъде негативен за САЩ. Защо, нали са "голяма" работа? Да, по филмите. Но участват в конфликти далече от Вашингтон с трудна логистика. Имат бази, местни сол 'ашаци (Япония, Тайван), Но не е като да са в Мексико или Панама. Другото е, че изостават от Китай (технологично) и от Русия (военно). Все още са силни, но не достатъчно за да са еднолични господари.

19

Анонимен

преди 3 години

Янките имат рекорден 3.3 тришиона дълг, черните ги мързи и събарят каквото им падне. Обаче тия напушалки за война не стават. А щатите като почнат да губят икономически първата работа им е да обявят война някъде. Само че вече има кой да ги спре. И да им потърси сметка след това. Направят ли грешката с реална война може и малка да е някъде по света, сащ се разпадат.

18

Анонимен

преди 3 години

Я вземете потърсете у чичко Гугъл:Защо и Какво Принуди Япония да атакува САЩ (Пърл Харбър 7 декември 1941г.) и всичко шъ ви стане ясно!

17

Анонимен

преди 3 години

Стигнах до Дойче Веле и престанах да чета.

16

Анонимен

преди 3 години

Бе то и Шумер и Акад са били номер едно *** днеска изобщо не съществуват.

15

Ямболски цървул

преди 3 години

Няма да стане.Само се джафкат.Висшите сили няма да допуснат това да стане.

14

Анонимен

преди 3 години

Китай отдавна е номер 1 харесва ли ви или не

13

Анонимен

преди 3 години

Русия този път ще гледа как американците мачкат, няма да е жертва. Освен ако не реши да съпортне жълтурите, тогава пак ще има лабут!

12

След ВСВ...

преди 3 години

...имало период на "относителен мир" в Тихоокеанския регион? Като се сетя за Корейската и Виетнамската войни, за Кампучия, Лаос, Тайланд - става ми мило за мирните дни ;)

11

Анонимен

преди 3 години

Китай трее да знае, и го знае, че западът има план "Б" за резервна световна фабрика - Индия. Ако китай продължи да се дъpви, заводите ще бъдат преместени в Индия, за има няма 5-10 години, и в Китай яденето по три пъти на ден ще остане само спомен. Някои брандове вече започнаха изнасянето от Китай.

10

Анонимен

преди 3 години

Китайското население трябва да се сведе до не повече от 100 000 пенсионера.

9

Анонимен

преди 3 години

Че то отдавна този сблъсък е факт. Или някой примитив чака да се почнат с гъби? Удари с гъби няма да има. Ще се удрят с икономически тухли в главите. Загубилият няма да е дал безумна бройка жертви, а ще е със срутени икономически показатели. Ние разбира се по презумпция сме сред губещите, както винаги е било.

8

Анонимен

преди 3 години

До VПремиера ти ли е БГ ? Не е вярна класацията, за корейците може,но китайците нищо не са измислили в този живот.

7

Анонимен

преди 3 години

До ЕлемагБаба ти цял живот все рутери е брала на къра.

6

Анонимен

преди 3 години

Китай първомще си вземе Сибир и тогава ще напада Сащ.

5

Елемаг

преди 3 години

За Поднебесните жертвоготовността не е проблем.Да не говорим,как само Северна Корея чака сблъсъка.Какво може да жертва САЩ?Нищо.Като не можеш да жертваш,няма как да спечелиш.Янките да си пуснат"Give Peace A Chance - Plastic Ono Band" и да мируват.В България всички рутери ,които се внасят хубави са на "Huwaei" ,те са навсякъде .Аз на Iphone или Intel рутери не виждам :)И ако може хранилките по София,дето им пречат протестите ,да не се упражняват по световна политика.Трагедия е.

4

Анонимен

преди 3 години

САЩ трябва да избегнат сблъсъкът. При евентуална търговска война САЩ ще загубят, а при военни действия ще бъдат унищожени.