158

Анонимен

преди 2 години

Някои хора се притесняват, че ковид ваксините са създадени ................много бързо - за два, три месеца................ Може би тези месеци са били нужни само за организирзне на производството им?

157

Анонимен

преди 3 години

Руснаците имат изключително ярки личности във фундаменталната наука. Проблема им е, че нямат пари, и че ръководните им кадри се борят за его, а не за пари. На запад ако ръководния кадър се бори за его, а не за пари, акционерите му свиват сърмите, понеже печалбите падат. Но това отнема време. Много време.

156

Анонимен

преди 3 години

Ваксината никога не е гарантирала, че няма да се заразиш повторно. Вируса винаги може повторно, потретно, даже похилядно да попадне в организма ти. Фатката е, че го изкарваш по - леко и си по - малко заразен. На практика, колкото повече пъти се заразиш, толкова по - добре действа имунната ти система. Много ваксини се бият по 2 дори 3 пъти. За да станат постоянни.

155

До Анонимен 160

преди 3 години

Явно и руснаците са напреднали в медицината................досега винаги съм смятал, че Русия е по-добра във военните технологии и физиката, а западните учени- в генетиката и медицината!!!

154

Анонимен

преди 3 години

В руската ваксина няма животински компоненти. Също така няма изобщо коронавирус в нея. Така че всичките опасности, описани в статията не важат за нея. При предварителните изпитания(няколко стотин човека) няма нито един пострадал. В момента са пристъпили към разширените изпитания - 40 000 души. Вероятно до края на септември ще са постигнали тази бройка. Вече имат договори за производството и с 5 държави, които имат съответните производствени мощности.

153

До 154

преди 3 години

Точно така е, не твърдя противното, затова всички компоненти на една ваксина(живак, алуминий, сегменти ит вируси) носят много рискове, това да се ваксинираш или не , е да си играеш с живота и смъртта................никой не може да каже какви ще са последствията!Най - малко БГ-лекари и корифеи в медицината!!

152

До Анонимен 156

преди 3 години

Много грешиш, сегментите вируси могат да те увредят генетично, като се вградят в ДНК-то ти!! Това го знаят всички американски учени, дори много учени от ЕС и Русия го знаят!!!

151

Анонимен

преди 3 години

Сегменти (парченца) от вируса , използвани за ваксина са мъртва материя, недееспособна без останалата час на вируса и не могат да предадат никаква информация към ДНК на клетката.Именно поради това при тези ваксини са невъзможни негативните ефекти получени при живи ваксини, точно защото те са мъртви ваксини

150

До 153

преди 3 години

ИМА НЕ ЕДИН И ДВА СЛУЧАЯ НА ВЪЗНИКВАНЕ НА ТЕЖКИ АВТОИМУННИ БОЛЕСТИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ ДОРИ И В БГ.

149

До 153

преди 3 години

Това е толкова безпределно ясно, че въобще не подлежи на коментар. Сигурно си мислиш, че тука пишат десетокласници. Ти не си разбрал. Става въпрос, че части от РНК на вируса могат да предадат информация към ДНК НА КЛЕТКАТА- ПРИЕМНИК . ТАКА СЕ ПОЛУЧАВАТ АВТОИМУННИТЕ БОЛЕСТИ. И НИТО ЕДНА ВАКСИНА НЕ МОЖЕ ДА Е 100% БЕЗОПАСНА.

148

До ЯВНО

преди 3 години

От ДНК към РНК може да се предава генетичната информация, както и в обратна посока, от РНК към ДНК..............не е възможно само да се предава от белтък към НК (РНК и ДНК)!!!!Това го знае всеки ученик в 10 клас или студент -биолог-1 курс!!!!

147

Анонимен

преди 3 години

Отделни сегменти (парченца) от РНК на вируса са недееспосбна, мъртва материя без останалата част от вируса и нищо не могат да предават. Точно това подчертаваме, че става въпрос за мъртви ваксини, при които усложненията получени при живи ваксини са невъзможни

146

Анонимен

преди 3 години

Каква ваксина след като има резаразяване? Тези ваксини ще са като другите ваксини за грип. Слагаш си ваксина за грип, но следващата година трябва пак да си поставиш, щото щама е друг. Вирусите мутират. След 6 мес. може да има резаразяване. Майката му е спазване на дисциплина, дезинфекция и дистанция. Другото е въпрос на имунна система. При мн. силна имунна система също е риск. Медиците наричат реакцията мощна цитокинова буря. Ковид атакува цитотоксични лимфоцити, които водят до токсични реакции.

145

До 147

преди 3 години

Явно нещо не си разбрал. Обратнота транскриптаза при pcr тестовете се внася отвън и има за задача да прехвърли рнк на вируса върху ново днк като по този начин увеличава значимо количеството рнк на вируса. А след това специални реактиви го откриват дори рнк да е било в началото много малко. Точно затова този тест е чувствителен и сигурен.

144

ЯВНО

преди 3 години

Централната догма в биологията е от 1958 година и вече не е догма, защото има случаи на предаване на информация от рнк / на вируса/ към днк / на клетката/. Значи нито една ваксина не е безопасна, дори и тези, които са от отделни рнк сегменти на вируса.

143

Анонимен

преди 3 години

Вирусите от групата на коронавирусите не действат чрез обратна траскриптаза. Именно за това прилагането на PCR тестове за откриваването им е невъзможно. Това е нагла измама за милиони и простолюдието ежедневно пълни джобовете на мафията.

142

Lan

преди 3 години

119, виж ти...а статията сигурно от Комсомолская правда е преписана, защото тези "уникални" ваксини са масово производство на САЩ. Където и здравето и живота на хората, даже и на децата е само пари.

141

До 143

преди 3 години

Да, това е така. Но тъкмо това стои в основата на автоимунните болести. Значи това ще се случи и когато ваксината се състои от сегменти на рнк на вируса. Няма съществена разлика.

140

az

преди 3 години

Е добро утро. Най-бързо произведената успешна ваксина в света е за 6 години. Трябва да си *** да си биеш тия ваксини дето ги пробутват сега за 9 месеца.

139

Анонимен

преди 3 години

До До 128Ами тя вирусната РНК се вгражда в генома на клетката и при обикновена ретровирусна инфекция, при това цялата.