24

До 30

преди 3 години

Тази сграда певицата я даде под наем на една банка за много милиони месечно благодарение на това, че пееше за СДС. После тази банка фалира.

23

Анонимен

преди 3 години

Там е пълно с реститутки и на практика други почти няма, освен в сградите построени след 1944 година, но и там са реститутките. Реално пешеходните зони в София се правят на парче, без капка мисъл. На Съборна тротоарите да много широки, но мутрите от градска мобилност така сложиха паркоместата, че намалиха ширината на тротоарите и затапиха преминаването от Съборна към градината пред Народния театър, оставяйки една тясна пешеходна пътека от едната страна, т.е. има място за групи туристи и за коли

22

Анонимен

преди 3 години

Ако ще се правят така пешеходните зони, без да се мисли, тогава да направят почти цялата стара София пешеходна започвайки от Орлов мост, Евлоги Георгиев, Пенчо Славейков, Пирогов, Руски паметник, Христо Ботев, Сливница, Сточна гара, Данаил Николаев и пак Евлоги Георгиев и всичко между тях пешеходна зона.

21

Анонимен

преди 3 години

Много добра идея " Съборна " да се включи към пешеходната зона на София.С нетърпение чакам да се изпълни проекта.

20

Змея

преди 3 години

Имам чувството, че хората не мислят, а сляпо следват. На тази отсечка има място, както за пешеходци, така и за автомобили. Какво и кой печели ако тази улица стане пошеходна зона? Хората трябва да разполагат с избор, дали пеша, дали с кола, а точно там има място и за двата варианта. Какво е това деспотично решение маскирано като "единственото правилно за всички"...? Щото не е.

19

Мен

преди 3 години

София е единствената европейска столица, която няма никакъв облик - сиви, грозни, неподдържани сгради със лоша архитектура. Никакво пространство за пешеходците, никаква зеленина. Разбити тротоари, бутафорни ремонти. Когато някой направи смислено предложение *** кореняци веднага скачат. А не им е ясно че те са само ползватели на построеното от цяла България! Преди да стане столица софия е било калища и бараки. Никакви традиции никаква култура. Кореняците са комунисти и техните потомци.

18

112

преди 3 години

Всичко от НДК до ЦУМ до СУ трябва да е пешеходна зона с ограничения за придвижване на МПС-та(позволено само за живущи, таксита и ел.коли)Който иска да влиза да плаща еднократна дневна такса, която да отива за озеленяване и миене на улиците.

17

топ

преди 3 години

Голям проблем, все едно ще затваряме цариградско. къса улица, която без това не се свързва двупосочно с главни артерии, разликата ще е минимална.

16

трябва

преди 3 години

целия център да стане пешеходна зона !

15

Мен

преди 3 години

До ПрограмистПробутвай ги тия на някой друг. Всички знаем през комунизма как всички взимаха софииско гражданство - все активни гъзоблизци на БКП, след това изведнъж всички станаха демократи, антикомунисти и дисиденти. Точно тия софиянци по центъра са едновременно прости и нагли.

14

zoro

преди 3 години

за да угодим на бизнес интересите на шепа търговци и няколко реститутки да превърнем центъра в безкраен хаотичен паркинг, така ли?

13

L.

преди 3 години

Да нарпавим и Орлов мост пешеходна зона. А, той в момента е.

12

Анонимен

преди 3 години

За да ни стане ясно колко е необходимо да има пешеходни зони - вижте какво става като затворят Цариградско шосе (най-натоварения в България заедно с Околовръстния път) - хора, семейства, майки с деца, хора с колела..В Германия ако затворят магистрала няма да видите семейства отгоре (няма нужда), но това тук е показателно за липсата на пешеходни зони и open space.

11

Лили Иванов

преди 3 години

Е царската депутатка манекенка,собственичка на лукс магазин там ще прати по младия си мъж ММА боец да набие всички пешеходци.

10

Гуфу

преди 3 години

До До ПрограмистА трябва ли да са задължително -то поколение? Баси ограничения тип си.

9

Анонимен

преди 3 години

Безумно обезкуражаващо е младо, интелигентно момче завършило Сорбоната да се върне в мизерията и да дава всичко от себе, за да я оправи да е по-хубаво за всички (и то със специализация по урбанизъм), и буумъри с магазини и хора сраснали с колите да казват как искат магистрала под блока.Срам ме е!

8

Анонимен

преди 3 години

Като отидем в Прага, Братислава, Загреб, в старите градове на големите столици, в много е хубаво да се разхождаме из целия град пешеходно и казваме как хубаво са си уредили нещата. Идваме тук и за 100 метра улица в идеалния център искаме да сложим гаражи на пътя под блока.Срамота, нищо не заслужаваме. В града трябва да има зона 3-5 на 3-5 километра пешеходна минимум, а не 700 метра Витошка и 100 метра Съборна с паркинг.С коли до метрото - в града с колело, гр. транспорт или билет за кола.

7

До Програмист

преди 3 години

А колко от тези 2 милиона са поне трето поколение софиянци?

6

Програмист

преди 3 години

До Мен (5)През комунизма на хората в идеален център ни бяха лепнали етикет "Капиталистически ***".Сега пък ти ни правиш комунистически наследници. Хайде разберете се какви сме, че се обърках!

5

Мен

преди 3 години

ХАХХАХААХХА комунистически наследници и псевдо бизнесмени. И двата типа хора са 100% ретарди и не могат да зацепят, че пешеходната зона всъщност ще е огромен + за тях. Ама какво да очаквам от собственичка на лъскав магазини с 2 мозъчни клетки и комунитическа баба ....