115

Младияпремиерсхарема

преди 3 години

Само българите не получихме нищо затова ще се емигрира и няма да се гласува

114

Супер.

преди 3 години

Това се нарича реален минимален доход. Никой няма да иска да работи под него (скапаните бизнеси - на бoклука). А и няма да се налага да се краде за да се оцелее без работа. Който иска да работи мин.доход Х 2. Всеки да си преценява колко иска 1200 или 2400 евра.

113

Ванката

преди 3 години

Ахаа, сега вече на етноса експериментални обекти ли ще казваме?

112

Анонимен

преди 3 години

Хаха 120 000 германци даряват пари с които 120 индийци да мързелуват 3 години. Голям експеримент. Още от сега мога да им кажа на германците какъв ще е рзултата от екперимента.

111

Анонимен

преди 3 години

Ко ша праят?!? Ми ша произвеждат *** и неприятности.

110

Анонимен

преди 3 години

До анализаторте този етнос от 5-10 години масово бягат в Германия, жени на по 50 години с внуци и правнуци, раждат деца в германия, за да са германчета и да получават помощи и там, освен това там им дават пари, ако имат майка и баща в германия получаващи под минимума в германия, а то в българия винаги е така, тука им дават и социално жилище, което те дава под наем. всичко се върти на ръка, за да не видят социала че получават някакви пари от някъде! то е голяма игра, но и много взимат!

109

sit and wonder

преди 3 години

Тези хора явно не са запознати с идеята на бившите соц. страни. Звучи почти извънземно, да осигуриш на някого доход и да си мислиш че той ще проявява инициатива. МОже. В началото, а след това ще проумее, че това е вид пенсиониране. Самомотивацията е малко вероятна. Всичко ще се развива по метода на най-малкото съпротивление.

108

анализатор

преди 3 години

Да дойдат в България да видят резултата. Има един етнос който е на държавна издръжка от 30 години. Тука експеримента е много напреднал.

107

Анонимен

преди 3 години

Ми да дойдат в БГ-то има почти един милион с безусловен базов доход! Кючеци,гюбеци,премятания,рикия и много таанета!

106

Анонимен

преди 3 години

Протестират - как какво?

105

Анонимен

преди 3 години

Значи, аз като инам и вестиции в нешо, ковто реално произвежда, като има имото, като имам попечитешсми фондове за децата си и не се налага да работя, аз съм лош.Ама тея, дето им ряздават, стават добри?И после говорим за равни права ...

104

Язека

преди 3 години

"Дават им, а не трябва да работят" ...В България експеримента е точно обратното - работиш, но не ти дават.

103

Анонимен

преди 3 години

Това ще е само за "ония етнос"

102

Анонимен

преди 3 години

Поради подобни политики, даже и богстите не могат да си позволят прислуха вече... АМАН БЕ!

101

Анонимен

преди 3 години

До 129А сега, да не би да можеш спокойни, да шравиш нанворл си искаш, без централизиранта власт да те командва?

100

Анонимен

преди 3 години

Ама тия са много загубени да си правят подобни експерименти и да ангажират сума ти народ в това. Да дойдат в което и да е си*****ско ге*то у нас и ще видят ефекта на даването на пари без да са заработени, при това няма да имат никави разходи за целта.

99

Анонимен

преди 3 години

Така се създава ***-пролетариат - хора, които не работят и работата им е единствено да възхваляват властта.Но получаването на пари от нищото съвсем няма да е безусловно. Ще се налага да правите каквото ви каже властта. Това е много опасна ситуация, при която властта ще може да се възпроизвежда, купувайки си гласовете на мързеливците.

98

Реалист

преди 3 години

Това е утопия и е икономически неефективно. Няма как да издържи в дългосрочен план. Ефектът би бил негативен.

97

Анонимен

преди 3 години

1100 евро праг на бедност в германия. 363 лв или 185 евро праг на бедност у нас. едва ли е нужно да се обяснява нещо повече...

96

Finа

преди 3 години

Тези пари са дотация на пишман-частния сектор и обезличаване на човека. Такива пари трябва да има като си безработен, но ако работиш минималния доход да е двоен или в случая 2400. Тогава никой здрав и нормален човек няма да иска да стои без работа