75

Хм

преди 3 години

По-лесно заразен и се кара леко. Ето ви ваксината.

74

Феминистът

преди 3 години

Използвана литература за предишните две мои бележки.С търсачката Bing набирате "What is D614G virus or D614G strain of coronavirus" и кликвате на темата с подобно заглавие - при мен е първата тема.Моля да ме извините за една неточност: в предишната моя бележка 88 заменете "Индонезия" с "Малайзия".

73

Феминистът

преди 3 години

Кога се е появил щамът D614G и колко разпространен е той.Въпреки че последните доклади за D614G са от Индонезия, съществуват сведения, че този щам се е появил още при първото избухване на заразата в Ухан през декември миналата година. Всъщност щамът присъства в 97 процента от взетите на глобално ниво проби.

72

Анонимен

преди 3 години

Почнаха се приказките, с които ще се оправдава поставянето на КПП-та на изходите по градовете и ограниченията после.

71

Феминистът

преди 3 години

Може би нещо любопитно.Както вече знаете, COVID-19 съдържа белтъчни шипове, забодени върху неговата сфера. Мутацията D614G се отличава по една единствена аминокиселина: в позиция 614 на шипа аминокиселината D aspartic е заменена от G glycine. Тази промяна определя и името на щама - D614G.

70

Мехуро

преди 3 години

До Мехуро пордължение... После вирус / бактерия прескача от носителя към човека или към някое друго животно, което да я предаде нататък. След като стигне при хората, безкрайно лесните пътувания и скупчването на хора в големи градове и особено мегаполиси правят разпространението много лесно. Това е на кратко. Супер логично е. Просто е написано сбито, а и доста хора ги мързи да мислят, да не им се изтърка сивото вещество.

69

Мехуро

преди 3 години

До Анонимен 81:"Все по-голяма гъстота на населението..." Всъщност е супер смислено. Просто журналистите не са обяснили, но и читателите реагирате като първосигнални. Основния резервоар са диви животни. Вируси мутират и циркулират в дадена популация диви животни, който са без контакт с хора или животни със стопанско предназначение. На същите тия им изсичате дивите местообитания, стеснявате им ареала и до тях се пръкват хора и ***. Така вече има контакт, който до преди това не е съществувал..

68

инж химик

преди 3 години

А какво ще кажете да ви ема байката, а? :D Разбира се това е в преносен смисъл, никой неште увиснали лелички... та' така де. Индия си е Индия... има развити региони и места, но масово фекалиите са по улиците, живеят в суамп гета без течаща вода или водата, която ползват за миене, 20м по нагоре ачкат в нея... айде да не ни пробутвате и приравнявате с тия индийанци, а?

67

Ванката

преди 3 години

Сега наложиха ходене с маски, после още нещо и така се командват овцете. Следва концлагери, че ще бъдат здрави там и да работят за богатите и след това ще има битки на живот и смърт за да се забавляват богатите, а бре филма игтите на глада ще стане една реалност скоро!

66

Анонимен

преди 3 години

"Все по-голяма гъстота на населението, все повече пътувания, изсичането на горите - те правят прескачането на зарази от животни върху хора по-лесно" - това твърдение е безсмислено.

65

Анонимен

преди 3 години

Оправдания за сгрешените ПСР-и ли четем?

64

Хах

преди 3 години

Жълто заглавие, жълта статия! Поcpaxте се, с този коронавирус, не ви е срам!

63

решение

преди 3 години

много е просто решението просто забраните на хората от нискоразвити в медицинско отношение държави да пътувати няма да имаме никакви проблемиако искат да пътуват триябвад а си минат по реда с карантини, прегледи ваксинации поне месец преди да дойдат в ЕВРОПА

62

Анонимен

преди 3 години

Китаец да говори за чиста среда.А и маската предпазва до 5% от заразяване.Холандците ги отмениха.17 млн имат 26 Нобелови Лауреата Китай 1.5 млрд още ядат плъхове.Еволюция кво да напрайш.

61

Анонимен

преди 3 години

Само преди няколко години гледахме китайците как носят маски по улиците и им се смеехме - така ви се пада, като не си поддържате средата чиста, ей на сега нещата се обърнаха и ние носиме маски като тях, за съжаление планетата ни е твърде малка и няма къде да се избяга от нея.

60

Анонимен

преди 3 години

Какво те еня ако някакви си цифрички казват че била скочила ибщата продължителност ако умреш на 21 а някоя цганка на 105 мен тва кво ме бърка.Както и какво го е бъркало Чърчил който е умрел на 91 че тогава средната продължителност е била 60 примерно.Ху кеърс.Нободи.

59

Щирлиц

преди 3 години

Вчера пред парламента кацнаха марсианци.Вервайте си.

58

до 59

преди 3 години

Петен добре го знам - френският предател.A Вячеслав Молoтов е изкарал до 96 (1890-1986), надживявайки всички СССР управници, започвайки с Ленин. За малко закача и Перестройката на Горби даже.Е, такива цифри не са критерий, все пак не екопал в мините, но факата си е факт.

57

Ковид-999

преди 3 години

Националният оперативен щаб харесва това.

56

Анонимен

преди 3 години

Е аз говоря за развитите държави Англия Германия Франция Европа в частност.На кой му пука че неразвитият тогава Китай ако изобщо е съществувал са мрели те и сега мрът ако не са западните компании да ги дондуркат.