33

popo

преди 3 години

"То е резултат от разговори между кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на сдружение "Българска асоциация на заведенията" Ричард Алибегов"======================Браво, щом даскалицата-компирджийка и косматият, грозен и запотен кебапчия - ибpикчия са се разбрали, на нас простолюдието, ни остава само дя се радваме!

32

А,

преди 3 години

Следващото искане на ненаситният Алибегович към Столичен общински съвет и Фандъкова ще е да задължават софиянци и гостите на столицата да посещават заведенията му.

31

мак

преди 3 години

И таз добра. Махнете и тази такса, та да мирясат най-сетне. Още колко ще подпомагате кръчмите? Не стига ли намаленото ддс, което никак не влияе върху цените за клиента, а точно обратното? ***.а политика и политици. Не само кръчмите и хотелите губят, ама няма ден без хленч, колко са зле. Да фалират и да останат най-свестните, та поне малко ще намалее шума в градовете.

30

До 29

преди 3 години

Интересно на колко осигуряват шивачките, селскостопанските работници, миньорите на Ковачки и още куп дейности, кво само с ресторантьорите дето им се правят куп проверки се занимавате.

29

Анонимен

преди 3 години

Масово, масово в сектор търговия и услуги се работи с осигуровки на 4 часа или на минимален праг, даже и без тр. договор. Изключвам големите вериги, разбира се. Там всичко си е точно. В провинцията е практика хем работи/заплащане на ръка/, хем са на трудовата борса.

28

До Гамен

преди 3 години

Абе, *** с 2-3 хил. спестени какво ще направиш като те затворят за 2мес и после работиш на 30%.? Хора дето 1 лев.не са изкарали като собственици на някакъв бизнес да не се изкават по темата!

27

Анонимен

преди 3 години

Снощи гледах пешеходната зона на Витошка по време на антипротеста. Хората от антипротеста минаваха покрай заведенията и не видях празни места. Даже повече хора имат след затварянето. Намалиха им ддс на 9%, цените същите, че и по-скъпо. Когато ги отваряха-им искаха 2 метра разстояние между масите.Ричард ли е какъв е не знам - ама онзи където е като Тарзан скочи да иска 1 метър. Те са тЪргаши. Лъжат и мажат даже със заплатите на персонала. Да си плащат тротоарното право 100% и да не реват!

26

бг

преди 3 години

Браво, мащайте палатките

25

Гамен

преди 3 години

И що? Къв е проблема че им се намаля всичко. ДДС-та, сега това, ми утре и каавали вземете да им правите на тия. Ореваха всичко, вика "От 20 години работя, сега ме затвориха и нямам пари да си платя сметките". Алоооо, от 20 години работиш и нямаш спестени 1000 лв. ли? Ми значи тая работа не е за тебе, не ставаш. Затваряй и отивай общак някъде. Така със сигурност ще разбереш как се изкарват пари и ще почнеш да си заделяш. И след 20 години ако нямаш поне едно 2-3000 в сметката - значи си пропаднал

24

Анонимен

преди 3 години

Колкото му е чиста косата на ричи аребегай, толкова са чисти и дезинфекцирани масите и съдовете в заведенията. Да ви е сладко

23

Анонимен

преди 3 години

Който се излъже да седне с заведение нека поне плаща с карта, за дс им излезе част от оборота на светло! Няма кой да ги регулира заведенията както виждаме

22

Ресторант Катун

преди 3 години

Колегите собственици на заведения за обществено хранене са ***-иии. Ние на моста изобщо не плащаме тротоарно право. Не плащаме никакво право.Даже Фъндъка безпратно ни чисти свинщината. Мием чинии и чаши само по време на буря и дъжд. Всичко ни е авантакис. Даже химическите тоалетни ни чисти кметицата.Колегите от бранша да си купят мухъ_л и да се нап_ръскат!

21

Ричард съм с мазната

преди 3 години

И оня мазник и гнусяр Ричард какво ще каже? Заведенията са фул, както миналата година. Същите, а на места и доста по-високи цени, което осначава марж поне 11-15% повече. Отделно други помощи и привилегии. Качество още по-ниско. Срам и позор! И моята фирма търпим негативи от кризата, намаляме бонуси, орязваме маржа, даваме услуги на клиентите за наша сметка. Борим се. Ама всичко ни е на светло и сме изрядни! Помощ нямаме никаква! А тея? Плюя на такива тарикати! Ама ние сме виновни, че търпим.

20

пияница мистик

преди 3 години

До Мдаа....има такива невероятни закътани заведенийца около НДК в уличките. Малки, семейни и супер качество на всичко. И са по-евтини от онези *** на Витошка, като този нечистоплътния Айдебегай. Чак ме е яд, че веднъж се излъгах и се набутах да пия бира с бившата ми в калпавото му заведение

19

пияница мистик

преди 3 години

До МдааСупер, накрая ще си ходите по заведенията само колеги и ще си ревете на рамото колко сте зле :))) Виждам преди Короната какво беше в пешеходната зона на Витоша. Игла да хвърлиш на нечия глава ще падне. Едно местенце нямаше никъде свободно. Сега всичко е полупразно или направо празно. Аз самия редовно ходех в "Социал" и "Добро", харесваше ми как готвеха и едно друго заведение, забравих му името с невероятна сурова риба с уасаби сервират. Вече обаче по-рядко ходя, има такива невероятни

18

Анонимен

преди 3 години

Алибегов а искаш ли направо и "кръстовично право".Направо сложете маси и столове на Орлов мост,Софийски университет и тн.Направете държавата една кръчма.Празна.

17

Анонимен

преди 3 години

Много народ спечели от тая криза. Сред тях са и кръчмарите. Заведенията са пълни, но им намалиха ДДС. Сега и тротоарното право. А те продължават да пискат, че фалирали. Напротив - забогатяха.

16

Мдаа

преди 3 години

За кои по точно национално отговорни производители става въпрос, тия дето ни пробутват сирене с 75% вода и които надуха цените яко на този алхимически бъркоч почти двойно или тези с оводненото месо по 10лв. килото? Айде малко по сериозно като плюете по ресторантьорите, защото цените на всичко се вдигна от Нова година!

15

започвам да мисля,

преди 3 години

че ББ си пласира белото по заведенията. Иначе нямам обяснение за явните предпочитания към този измислен бранш за сметка на другите видове бизнес.

14

Анонимен

преди 3 години

Но пък с по-високи цени,нищо,че Бочко ги подкрепи.