22

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ древността Егеяско море се е наричало Тракийско заящото траките са живели от двете му бряга-европейски и азиатски-виж историята- след твоа малойзийските българи и гърци са прогонени.Шмето на един от големите български поети Измирлиев/Смирненски е защото са изселници от малойзийските българи ат град измир. или Смирна на български.

21

Анонимен

преди 3 години

До ТурчинДа знаем че англичаните ви бяха приятели и не им пукаше за християнското население в Османската Империя. С това не откриваме топлата вода. Да не говорим колко много англичани са сложили *** по най - различни причини. Дори са ги молили да се включат във войната с Русия но те просто не са могли защото са щели да се опетнят след като целият свят разбра какви са ги вършили турците след Априлското въстание. Разчитали са Русия да не спечели войната но виж ти - изненада.

20

Анонимен

преди 3 години

До ТурчинМного ги разбирате вие тези работи. Но забележи - морето се казва Егейско - в името няма нищо турско. Факт. Това че много градове са получили турски имена е много ясно - толкова векове робство и желание да заличаваш си казва думата . Но виж морето - името няма как да заличиш. Какво има да си говорим повече. Турция няма място нито в Егейско нито в Йонийско море. Това е.

19

Анонимен

преди 3 години

Самият факт че морето се казва Йонийско иде да покаже кой е бил първи и кой се е натрапил. Турция не е европейска държава и не може да има никакви претенции в Европа. Ататюрк го беше осъзнал и се опита да приобщи Турция към европейския манталитет и европейските ценности. Макар че и той не призна турските зверства. Ердо не само че върна Турция векове назад но и затвори европейската врата за нея. Сега се петелчи и ръси заплахи. Това е манталитет на губещ - лаеш но не хапеш.

18

Анонимен

преди 3 години

На турците, които много активно скачат долу в коментарите, ще си позволя да им цитирам дядо Вазов: "Идат като тигри, бягат като овци".Отминаха времената, когато отоманските дивашки орди са изнасилвали, убивали и опожарявали безнаказано. Членувате в НАТО и ако се нахвърлите на Гърция против волята на останалите членки на Атлантическия договор, ще бъдете напляскани. Икономически, политически и физически.

17

Турчин

преди 3 години

До lambros; Да но това не важи за малките островчета пръснати из морето от 3Км2 до 2000КМ2.Не може един остров 10КМ2 да има икономическа зона от 45.000КМ2.Този остров да е само на 2 км от турския и 580 км от гръцкия континентален бряг.Няма таково право. Прочетете добре споразумението за което споменавате. Ако гърците бяха прави до сега да са го направили 100 пъти но не са. Защото и те и тези които ги надъхват срещу Турция знаят,че не са прави. Франция гледа Гърция да изкара кестените от огъня..

16

Турчин

преди 3 години

Една е да го искаш, друго е да го направиш. През 1995 г. Великото Народно събрание на РТурция взе решение с което 12 мили в Егейско море е "casus belli". Нямаме против да го направят, тъкмо ще се коригира границата в тракийската и македонската част на Гърция и 12 острова в Егейско море.Да припомня,че днес е датата на която е затворен обръчът около бягащата гръцка арми при Думлупънар през 1922г.Там попадат в плен цялият команден щаб на гръцката армия включително и принц Андрю.Моля заповядайте...

15

Анонимен

преди 3 години

Въпросът сега е имат ли възможост да си охраняват морските граници или ще си останат разграден двор както досега.

14

Анонимен

преди 3 години

Тежка зима ни чака.

13

Щирлиц

преди 3 години

Е нека се поизбият,няма лошо.

12

Анонимен

преди 3 години

Ираеал и Гърция са голяма хапка за пуйкия, могат да подритват предимно *** като нас българите.

11

Беломорска тракия

преди 3 години

Що не прибват в Егейско, да видят кон боб яде ли :)

10

Анонимен

преди 3 години

И Турция се възползва от 12те мили. И ние също имаме 12 мили навътре в Черно море наша територия.

9

lambros

преди 3 години

Член 3 от международно подписаният догвор за правото на морето подписано през 1982 г дава право на всички държави когато пожелаят да удължат до 12 мили ! Ние за съжаление сме *** както много други малки държави и го правим чак сега ! Чакам да видя същото за Егейско море ! А това право са го употребили мгого държави !

8

до 1

преди 3 години

и нашите са 12 мили и са си по Конвенцията

7

Анонимен

преди 3 години

ami te nali porasnaha do siria i libia, sega i do ostrova na Diana i Dodi...:-)))

6

Хюго Бос

преди 3 години

А на бас, че гейският съюз само ще излезе с някаква хилава декларация и призив и никакви санкции няма да има смелост да наложи?/

5

Сата НАТО

преди 3 години

Нашият банкянски тапигьоз отиде да се снима с подпалвача на война Мицотакис.

4

Анонимен

преди 3 години

Накрая турците ще гризнат дръвцето.

3

КОНСТАНТИНОС ВЕЛИКИ

преди 3 години

ЗИТО ХЕЛЛАС !!ЕЛЛАДА = 132 000 , ЕГЕУ ПЕЛАГОС = 190 500 = 322 400 ХИЛЯДИ км2...ИОНИИАС = 500 000 = ЦЯЛОТО Е НАШЕ..ИТАЛИЯ Е С НАС..МАЛТА Е С НАС .Гърция вече е колкото туркия по площ..и без да БРОЙМ МОРЕТАТА ПОД КРИТ И НА ИЗТОК ОТ РОДОС И КРИТ !!ГЪРЦИЯ ОТИВА НА ДВА МИЛИОНА КВ .КМ !!