106

Анонимен

преди 3 години

Този професор е египтолог; струва ми се, че беше и боксьор. Дълги години беше доцент и щом стана министър на МОН, първата му работа беше да разтури ВАК, защото тази научна структура не пускаше току така кандидатите за научни степени и звания. 8 месеци след възцааяването си стана професор. За 2 години НС на ВУЗ-овете при липсата на ВАК "произведоха" около 700 професори и 1700 доценти.

105

@к.99

преди 3 години

До АнонименПроверете къде са завършили Л.Местан, бившият шеф на РЗС, бившият министър на МВР М.Маринов, Терзийски, Хаджиев и др. ЮЗУ е "ковачница" на висше образование Право на политици и милиционери. Те са го започнали и завършили, когато са били вече на високи постове.

104

Анонимен

преди 3 години

Ректорите на този университет се избират през последните 17 години само от една катедра - Математика. сетне тя се раздели на две, но кадрите са от едно и също място. Обърнете внимание: първо проф.Мирчев изкара два мандата, сега проф.Юруков. От това започнете: защо математиците буквално са присвоили този най-отговорен пост на ЮЗУ и вече толкова години не го пускат и как останалите професори и доценти немеят пред тях. Първо шеф на катедрата беше Гюдженов, Мирчев беше доцент, Юруков - асистент.

103

Социализация

преди 3 години

Така е. Имат нужда. Особено, ако не са се социализирали по време на пубертета.

102

До Свидетел

преди 3 години

И ВУЗ-овете ни са като БАН.На 100 студенти се намират по един-двама, които наистина си заслужават дипломите. В БАН пък на 100 докторанти един-двама наистина имат качества за научно-изследователска дейност.Дали ще ги оставят да правят наука обаче или ще им пречат с всички сили,това е друг въпрос.Но ако докторантурите се правеха само в университетите, тогава ще има малко по-голям шанс сред докторантите да попадат и отличните студенти,които разчитат само на знанията си, а не на връзки и протекции

101

Свидетел

преди 3 години

В сферата на образованието работя повече от 15 години и ме е срам от професори които нямат интелект и за главен асистент. Срам падение и безочие. Образованието прилича на една фамилна мафиотска структура.

100

6

преди 3 години

Висшето ни образование вече не е висше !

99

komitataда

преди 3 години

по голяма *** от колонията БГ няма никъде ,хем си плащаш хем си купуваш изпити

98

Анонимен

преди 3 години

ЮЗУ не е частен университет.

97

Анонимен

преди 3 години

Югозападният е официалният университет на Държавна Сигурност - там си коват кадрите милиционерчетата, така че - нищо чудно, че ректора го позлатяват периодично.

96

Анонимен

преди 3 години

Тия там - претендиращите да са частни... и болници и университети, какво точно дирят на държавната софра?Да си изкарват парите частно, от къде на къде от моите данъци ще си раздават такива заплати???

95

Анонимен

преди 3 години

По цял ден правят далавери. Образователната система произвежда само некадърници. Купуват и продават дипломи, а обучените от тях млади хора не са подходящи за нищо в реалната икономика.От години няма нито едно заслужаващо внимание научно постижение на излишно многото университети.И колкото по-зле работят, колкото са по-скапани резултатите им, толкова повече пачки гушкат. Тук говорят за уж законни, а има и незаконни доходи.

94

101

преди 3 години

До94Къде са тези лектори и даскали,които са те учили и образУвали,че си станал такова образувание?Покажи ги да ги.....!..поздравя

93

Леле

преди 3 години

до 94И ти сигур имаш вишшуКато гледам колко сиобразУван(а).....

92

Анонимен

преди 3 години

Издръжката на университетите се усъщствява от министерството на образувание. За да получава един лектор по голяма заплата от министъра . показва ,че министъра не си гледа работата.

91

тъп докторант

преди 3 години

Не могааа!

90

АМИ , КАК ЗАЩО...?

преди 3 години

ЗАЩОТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ ....А ТАКИВА УНИВЕРСИТЕТИ У НАС --С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ!ПРОИЗВЕЖДАТ НЕКАДЪРНИЦИ ...С ДИПЛОМИ!НИЩО ПОВЕЧЕ!!!

89

плащам де

преди 3 години

Направете ми статистиката ...

88

Анонимен

преди 3 години

До Търси и ще намеришКак де?

87

Анонимен

преди 3 години

До До 75 и 77В стига! Нито нивото е такова, нито сме изпълнили всички норми на индивидуални европейски доходи,че да гоните техните правила!!!