106

От Кьонингсберг

преди 3 години

Няма да е задължителна,но ще е желателна за тези които ще ползват градски и авио-транспорт.Същото изискване ще се отнася и за тези които са на работа по договор.Ако не искаш,отивай си в къщи.Иначе всичко е на доброволни начала,нали разбираш?

105

дядо киреза

преди 3 години

Хидиоти,ами слушайте какво казва руската власт!!!Ясно и кратко - няма да е задължителна!!!За други хидиоти - никакви чипове!!! И за трети хидиоти - ако ваксината беше опасна,Путин нямаше да позволи на дъщеря си да се ваксинира!!!Отговорих на всички хидиоти и педекюрчета!!!

104

Анонимен

преди 3 години

Правилният въпрос е - с какво Путин е по-различен от Бил Гейтс срещу когото така упорито и бясно плюят русофили и руснаци?

103

Ева

преди 3 години

Имам въпрос,в руската ваксина срещу Ковид има ли чип или само в тази, която е по поръчка на Бил Гейтс ще има? Настроение - весело.

102

Анонимен

преди 3 години

трябва да се радвате че ще се лекува света а не да критикувате и да плювате българина винаги е отрицателен към русия защото завиждате че правителството мисли за бъдището на руските граждани

101

medasshole

преди 3 години

и какво Путин ще ни ваксинира всичките ли? Като дисидентите си ли?Айде по-полека, всеки да си избира как да се лекува

100

medasshole

преди 3 години

Това е политическо изнудване, само заради това, че може да има лекарство и ваксина срещу сбора от вируси, наричан covidEO, не значи, че аз бих се ваксинирал/а/ за вирус наречен Корона или с ваксина наречена така, не стига че от Русия съвсем официално крадат медицински research, ами се правят и на комуно оригинални. "Корона" вирус няма, дори и да има някакви вируси

99

Анонимен

преди 3 години

Стигнах само до края на първи абзац. Ако бяхте сложили "DW" в началото щяхте да спестите на читателите цели три реда бълвoчи.

98

Анонимен

преди 3 години

Който откаже да се ваксинира- куршум в тила!

97

Анонимен

преди 3 години

Всеки си решава сам проблемите си... И за какво толкоз коментираме тук, при положение че не знаем дали ще ни предложат тази ваксина. Доста държави вече са дали заявките си, но ние не сме С една дума да коментират тези, които са я поискали

96

Анонимен

преди 3 години

А ако ваксината не стане задължителна, интересно тогава Дойче леле какви нелепости ще напише....

95

задължителна

преди 3 години

ще е само за русофили, така каза СЗО

94

Анонимен

преди 3 години

началото на годината СЗО обяви като заплаха номер 1 за световното здраве антиваксърите!Не че вярвам на СЗО, но най-много антиваксъри има във Франция, в която преди няколко години училищата пламнаха от морбили, едва което доведе до задължително васкиниране на децата в няколко западноевропейски държави. През социализма на малките ни ги биеха на задължителните детски консултации, а на учениците директно на целия клас по списък в лекарския кабинет без предупреждение.

93

Михали

преди 3 години

Руската ваксина не е напълно нова ,а е модифицирана такава от 1995г. която е доказано безопасна. Мисля ,че освен алкохолици, русите имат и традиция в тази област и няма по никой начин да правят нещо без премерен риск. Самият факт, че тази ваксина е с кратко действие - до 2г.темпа на производство, броя на населението,това е достатъчно време да се тества в реални условия и ако няма нужният ефект, да се коригира или замени с по-нова разработка. DW плюят, ами ,ако се окаже успешна?

92

Анонимен

преди 3 години

Мдааааа. След лъжите винаги следва въпроса "ние добре лъгахме досега, а сега какво ще правим".

91

Инфо

преди 3 години

Колкото до ваксината срещу Corona Virus ще има да си мечтаете ..... за 3 месеца дори не можете и кисело мляко да направите както трябва ..

90

ДВ са лъжци

преди 3 години

До Анонимен 88Отсвирих ги още на времето,когато казваха как тука хората умирали от глад по улиците!От тогава изобщо не ме интересуват!

89

БС2003

преди 3 години

Не вярвам ваксината да стане задължителна, но не ми се вярва и да бъде ефективна и безопасно. Ваксина се прави с години, изпробва се на хиляди хора, преценяват се качествата й и едва тогава се прилага върху наслението. Четох, че във Великобритания при пандемията от свински грип през 2009г е била направена набързо ваксина, която причинила мозъчни увреждания на много хора, вероятно е имало и смъртни случаи. Въобще, бързата *** слепи ги ражда.

88

Анонимен

преди 3 години

"Някои хора се *** като видят игла, това е възпитаван страх от единият от родителите""***" се бебетата и малките деца, защото имат вродена интуиция. С годините социалната среда ги убеждава да не се ***, за да се стигне до момента, в който възрастни и уж разумни хора си инжектират доброволно коктейл от химикали в тялото, напълно убедени от мейнстрийм "културата", че е "за тяхно добро".

87

Чук

преди 3 години

Имат ваксина- питат се, тук имаме Чекмедже и Каскет и не се питаме...