144

Бай Иван

преди 3 години

Всичките безполезни фуражки и чиновници, клатили си краката цял живот в някое софийско ведомство , айде нЕма нужда ;) !!!

143

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен152Има работа за всички, който иска работи, но онези *** не я обичат, предпочитат помощи.Освен това статистиката е по данни в НАП, а това дето е на ръка, е също 30-40%.Добре е да се помни!

142

Анонимен

преди 3 години

Според статистиката,която излезе преди няколко месеца, 34% от населението живее на студ и глад, т.е. се недохранва и не се отоплява през зимата,поради бедност,това е една трета от населението!И не ми дрънкайте,че държавата била уредена,докато я унищожавате и извършвате геноцид над населението!Актуализирайте пенсиите на хората!

141

МЕЧО ПУХ

преди 3 години

ДО ЗЕРО- това ,че всеки получава колкото е внася е малко пресилено, държавата определяше заплатите и вноските, дали са били справедливи остана в миналото, после се взимаха изчисления от годините, когато правителството на Иван Костов намали двойно заплатите и никое правителство след това не ги въстанови коефициета беше позорен Така, че знаехме много добре какво ни чака.

140

Анонимен

преди 3 години

Актуализирайте пенсиите,бе мародери,извършвате престъпление спрямо народа,като ги обричате на несправедливост и глад!За шкафчета с пачки и кюлчета,за апартаменти,къщи на тъщи и гости имате,за стадиони струващи два милиона и разположени в нищото ,където никой не живее - имате,а за хората нямате?

139

Анонимен

преди 3 години

Поредният АБСУРД на нашата "демокрация". Държавата фактически признава, че не е спазила договора си с 28 209 от своите граждани! И цинично и хладнокръвно обяснява, как това видите ли това е е ОК. Имало обстоятелства, които оправдават това. Приемай или си Отивай - Take it or live it! - Както казват тези, които ни демократизират.

138

Нищо което е

преди 3 години

задължително не е в наша полза !!!държавата и юдо-масонките банки се облагодетелстват от нашите пенсионни вноски - за това са и задължителни

137

Анонимен

преди 3 години

Нямам думи! Възрастните са нашите, майки и бащи. Хората са се трудили с години. Редно е да имат това, което са изработили, постигнали, внесли. Те са го правили с ясното съзнание, че един ден ще разчитат на държавата. Какви са тези ограничения, които не им позволяват да получат това, което са изработили? Ужас някакъв и безпардонна възрастова сегрегация. Нали и ние остаряваме. Всички ще стигнем до тази "справедливост".

136

Анонимен

преди 3 години

срам и позор Гербераст крадлив Мухобойко

135

до"гадно"

преди 3 години

Изключително си прав.Няма държава,където млади полицаи-пенсионери,да остават и да получават р.з.На старшините чистия доход е 2000лв.месечно,а на офицерите 3000 лв.Ще стоят докато господ ги поника.Това е зловещо несправедливо.Нали е много тежка тяхната работа?Значи не е тежка и пенсии на 50 г.А за младите няма работа.Търтеи.Веднага уволнение на пенсионерите меверейци и армейци.На тяхно място млади хора.Това е извращение-бюджета им плаща и РЗ и пенсия.Е,аз не искам вече да плащам данъци.

134

Зеро

преди 3 години

Пенсиите не са помощи. Всеки получава на база колкото е внасял..

133

Анонимен

преди 3 години

Само да уточня,че заглавието на статията е тъпо,по-важното е дали тези с ниски пенсии могат да оцелеят физически или си лягат гладни,защото не им достигат средствата за храна,консумативи,лекарства!

132

Анонимен

преди 3 години

щяха, ама щяха ако не бяха поклонници на комунизма, нека им сега.

131

Гадно

преди 3 години

Мръсникът Калфин реформира армията и полицията,така ,че МАЛКА ЧАСТ от слъжещите имат право да се пенсионират и да продължат да работят,и те взимат пенсия и заплата,грубо към 3-4 бонал.Това доведе до крайна демотивация на останалите служещи,защото за една и съща работа едни взимат почти една трета повече.

130

Анонимен

преди 3 години

Единственият,който имаше правилен поглед и подход към пенсионната система и предприе реални и успешни стъпки по отношение на пенсиите,беше социалния министър във второто правителство на ГЕРБ-Ивайло Калфин!

129

komitataей

преди 3 години

е кои щяха да вземат големи пенсии-т,държавни чиновници дето се пенсионират на 50 години или обикаляли от партия в партия по коридорите на власта издържани от частния бизнес

128

Краси

преди 3 години

Баце Винету е на власт от 11год.От 11години не са преизчислявани пенсиите.Изчислени са при ср.осигур.доход-398лв.Сега ср.осигур.доход е 1064лв.Но,шкафчето на комуниста-милиционер Боко Тиквата е пълно !

127

ан

преди 3 години

периодично все пишете за прословутият таван на пенсиите,а за индексациите на по старите пенсии нищопо голяма несправедливост от това да сте работили една и съща работа и този ,който се е пенсионирал 2009 получава 300 с индексациите,а сега се пенсионират с 600 за същия трудбою с такива пенсионери не се занимаватой няма да стане пенсионер нито горанчоимат си мазнинка

126

И.Б.

преди 3 години

Неморално е определени слоеве на населението да не внасят пари в пенсионния фонд, да получават големи заплати и да бъдат осигурени с пенсии от работещото населения без привилегии. Така е напримен в Германия все още.

125

ivanov

преди 3 години

Ако минималната заплата и около средната, се повишат със 100%, цените ще скочат с 30%, печалбите с 50%, пенсиите с 60%, а заетите с 20-30%. Минималната заплата в светът се определя на база 25% от БВП на зает. За заплати се спестяват 7 милиарда лева, или повече. Толкова се спестява търговски оборот. 700 милиона данък ДОД. 500 милиона за здравеопазване. 800 милиона за пенсии. Имаме немско здравеопазване, уж, тоест не е бюджетно чрез здравни вноски, но в германия те са 15% а тук 8%, там половината се плаща от работодателят.. в нОРВЕГИЯ ДАНЪЦИ удръжки, ДО 100 000 ЛЕВА, е 28%, тук до 30 000 лев е 4