16

каба Метю горския

преди 3 години

Раздармусаха природата,иманиарите.Не ровете лошо ша ва стигне

15

Анонимен

преди 3 години

Абе Овчаров,ти нормален ли си?Каква "епископия" те гони,като тогава такава титла "епископ" изобщо не е съществувала,нито са съществували католици тогава?И църквата не е била разделена все още,била е православна.Ос,ира,те, се!

14

Анонимен

преди 3 години

До ОвидийИзвинявай,че ти цъкнах минус,абсолютно си прав(а)!И да беше само той,много такива фалшификатори на българската история се изказват напоследък,дори дилетанти

13

Анонимен

преди 3 години

До ikarСлавяните са правили и погребения в кургани,точно като тези в България,също често са изгаряли умрелите си върху специални дървени съоръжения или малки корабчета с дарове и тялото,които са пускали по реката,погребвали са и нормални погребения в гробове,също и в урни,макар и по-рядко.Християнските славянски погребения също са тоипични след покръстването.

12

Анонимен

преди 3 години

Кви траки 6ти век, нали траките изчезват с разпадането на римската империя 4-5ти век. И биват погълнати от моретата славяни, които падат от луната и удавят Балканите в руси секси мацки, които само чакат азиатския прабългарски ч.лен? Или не? Брей тия траки, ту ги има ту ги няма според български археолози. Ако можеха да преглътнат мокрите си мечти за руси славянки, тракийската цивилизация щеше да е позната на света и да заеме мястото което заслужава сред великите древни цивилизации.

11

Анонимен

преди 3 години

БАШ МЕ БРИГА ТОЯ КАКВО Е НАМЕРИЛ... ДА СИ КАЖЕ ЗА ЗЛАТОТО ОТ ПЕРПЕРИКОН И КАК СТАНА БОГАТАШ!!!!!!!!

10

анонимен

преди 3 години

една славиния , две славинии , много славинии

9

анонимен

преди 3 години

Славяни!! няма такива. Ще минем през "Славиниите".Това според мен , не означава норад с такова име.

8

Анонимен

преди 3 години

Тоя пък като намери два камъка един върху друг и почва да бие тъпана,че голямо откритие направил.

7

Анонимен

преди 3 години

Разрушители!Разкопават и после оставят всичко да се руши на дъжда и снега!Отделно дето нощем орди от неграмотни иманяри и сингания копаят и досъбарят да търсят гърнета и рании със злато!След 100 години на тази територия и папер няма да остане от историята!

6

ikar

преди 3 години

До ikarМоля да се чете глинени урни.

5

ikar

преди 3 години

До Анонимен 2Славянските градежи са от дърво, затова няма намерени останки освен от погребения, които се извършват в глинени ури. Сланявите имат два вида глинени изделия -гърне и нещо като тава - подница, които се правят чрез лепене, прабългарите имат около 26-28 вида керамични изделия. Справка проф. Станчо Ваклинов . Формиране на старобългарската култура.

4

Овидий

преди 3 години

Уважаема Ния-автор на дописката.Лицето Увчаруф търси къде да огласи поредната си разкопка,която може и да не се окаже нито мавзолей ,нито ротонда,нито от 6 век.Той самият не е дин за да е професор и измишльотините му нямат край.Истинските археолози и историци се гнусят от него и ги е срам да коментират фантасмагориите му.Първата беше още преди 15 години ,когато прекръсти известното от хрониките селищи Перперек на Перперикон.След това прекръсти крепостта Крумово кале край Търговище на Мисионис.

3

Мишо

преди 3 години

Веднага предлагам да го взривим! Така правим ние в България.

2

Анонимен

преди 3 години

Щом е 6-ти век, това трябва да е от славяни. Най-сетне нещо и от славяни да намерим в нашата държава.

1

Анонимен

преди 3 години

Добра новина, не мога да повярвам. Това ДНЕС ли е? Да не съм объркал сайта?