13

Анонимен

преди 3 години

"Чакаш да получиш, а имаш да даваш" ми звучи и като нашата здравна система, където вливаме пари от заплата, после даваш допълнително пари по касата и чакаш да получиш качествено облужване, без някой да ти се навика и окалпазани !!!

12

Анонимен

преди 3 години

Изобщо не вярвам,че топлофикация София връща пари на ръка.Лично на мен втори месец ми приспадат от сметката като плащам само сумата за сградна инсталация която си е собственост на дружеството.Престъпление,че потребителят плаща поддръжката и.Не ползвам парно изобщо повече от 10 години.Само топла вода.И сметките са надути.

11

Анонимен

преди 3 години

Та... Събират просто не по изразходено от теб, а по заложена сума Х за събиране. А тази сума включва подръжка, оборудване, сгради, заплати, външни услуги, кредити и т.н. В. Топлото или друг шеф краде милиони/милиарди. Тези пари се изплащат и са ти в сметката. Писани са в годините подмени на тръбопроводи, които избиха и се оказаха непипани по 30-40г, и какво ли не. Откраднатото се плаща сега, защото вноските по кредитите за тези "ремонти", амортизациите на оскъпеното документално са разходи сега.

10

Анонимен

преди 3 години

12,Не. Надутите сметки са от съвсем друго. Топлохикация, НЕК и т.н. нямат пазарни цени и политики, а са монополи. Цените им са да се събере една сума за издръжка плюс печалба и се регулират. С тока трудно биха надули показания, но ТЕЦът какво прави? Има месечно примерно 10 000 000 разход. Януари е топъл и има 1 000 000 единици по цена от ДКЕВР 5лв. Ами, ще ги надуят до 2 000 000 поне в отчетите. Февруари е студен с 4 000 000, ще приберат поне 20 милиона. И така...

9

топломер

преди 3 години

Надутите сметки се дължат на : кражби от съседи, некоректни счетоводители, стара и калпава инсталация. Има жилищни блокове със ТЕЦ , които плащат малки сметки, а комфорта е безупречен - топла вода безкрай, топло безкрай. И трите проблема за надути сметки се решават от общо събрание на етажната собственост. Явно проблема е само в софия с цел фалиране на соф.топлофикация и приватизация или ликвидация. Вие си знаете.

8

Анонимен

преди 3 години

Парите са в чекмеджето, от там в куфарче и директно към ОАЕ. Добре ,че са в 500 ? за да се поберат в ръчния багаж, а вие си чакайте да ви ги върнат.

7

Анонимен

преди 3 години

Не знам на кого връщат. За апартамент 60ина кв.м. зимата сметките ни бяха по 300 на месец. Дойде изравнителна от 150лв. Топломерите са с радио отчитане, т.е. им взимат показанията всеки месец, има клапани с регулация на температурата, т.е. не е да бичи на максимум постоянно.При спад на цената назад във времето ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ДОПЛАЩАМЕ, СЛЕДВАЩАТА СМЕТКИТЕ СА ПО ЦЕНАТА С ДОПЛАТЕНОТО И ПАК СЕ ДОПЛАЩА. От жега вкъщи с 100ина лв стигнахме до хладно на 300+. Не пестим. Просто тръбите са по-студен

6

Анонимен

преди 3 години

Не познавам човек на когото да са върнали пари този сезон! Любопитно, на кого ли са върнали тези над 20М и накого ще върнат останалите!Типично по герберски - едно обещават, друго правят и после лъжат, че това което виждаш не е истина!Руснаците свалиха цената на газа, Тиквоний каза - "Аз я свалих!", ДКВР каза - Увеличението всъщност е намаление и обратно, Булгаргаз каза - искаме уселичение на цената с 15%...И всичко това, заради лошите руснаци, защото свалиха с 40% цената на газа!

5

Тонката

преди 3 години

Има две марки автомобили. БМВ и всички останали. :):):):)

4

от Варна

преди 3 години

Тези дивотии май са все в София? При нас нямаме, но при дъщерята целия вход имат топла вода от Веолия и хората първо смениха тръбите(даже големите), изолация на тръбите, за къртенето се разбраха с клиентите и най-важното имат водомери с дистанционно. Може даже на телефона да видиш, колко си изхарчил за една баня. Няма връщане/даване/връщане...

3

Анонимен

преди 3 години

При герб е така

2

Аве

преди 3 години

Тая тъпня що не я закрият най-после ?!

1

юййфэфх

преди 3 години

Като го затриете парното такъв четвъртит ше го ползвате че не е истина просто. поздрави от баба Наса от Момбаса