38

Гост

преди 3 години

До kirasirravТи си много зле.... колко пъти трябва да обяснявам, че животните човешки имена не носят и не може да им се приписват човешки достойнства и поведение, камо ли пък нещо от природата; животните са си животни , а човеците са си човеци, имената се дават на човеци и са за човеците.

37

kirasirrav

преди 3 години

до Гост / Може би по-точното е ,,дават им се имена", и не е задължително да са човешки или пък конкретно християнски, може и някакви обекти от природата или нещо друго. Думата ,,кръщавам" не се използва и свързва единствено със християнските обреди и тайнства, използва се и в разговорната реч най-общо, впрочем дават се имена/наименования и на физични обекти и какво ли не друго - планети, морета и планини,техника, фирми, проекти и какво ли не още, и често те са свързани с религиите.

36

Наско

преди 3 години

До ХахЕх тая чужбина бе!!!Има машини за храна, факт...и животните хранят...ама не ВСИЧКИ!. Обаче тука ако не е поне МЕЧКА грам не ВАЖИ! И обяснения и молби да не се тровят животните с простотии също!!! Щото бленуваме за Запада, ама с нашенският, Андрешковски тарикатлък не щем да се разделим.. Айде със здраве и дано оцелее хайванчето и занапред с такива благодетели...

35

До 4

преди 3 години

До АнонименОбяснено си е подробно. Има голяма табала, на която пише, че мечката се храни със специална диета и че подхвърлената храна може да навреди на здравето им. Обаче едно е да го пише, второ е да се прочете, а трето и четвърто да се разбере.

34

Гост

преди 3 години

До Сънародник Ти си се осрал, до ушите даже, тръгнали си да дрънкаш за българите в България, я у лево!

33

Сънародник

преди 3 години

Протестиращите не са животни, разбира се, но са напът да залеят всичко с изп ражненията си. И да бетонират Герб и Слави за изборен успех. После пак могат да с'ерат по Орлов мост.

32

Гост

преди 3 години

До kirasirravЖивотните се кръщават и им се дава име?! Щото кръщаване е едно и е свързано с Християнството и пак се дава Християнско човешко име на кръщаващия - мъж или момче /на кръщаваната - жена или момиче, докато даване на име на новородено човешко създание от двамата си родителя ( не зависимо от тяхната вяра или пък са атеисти) е друго,но и в тези примери човек получава човешко име. Доколкото до животните - се хранят и грижат, не се "кръщават", нито пък им се дава човешко име.

31

Гост

преди 3 години

До ятакАко твоите сънародници , които протестират са животни, то ти си изпражение.

30

Гост

преди 3 години

До АнонименА какви имена се дават на животните? Твойте кучета сигурно всички са се казвали "Шаро"Ами никакви, защото животното си е животно, а човека си е човек. Шар (о) / Шарл е също човешко име, и не може и да се дава на кучета, набий си го в тъпата кратуна, че за разлика от човеците , животните НЯМАТ имена и НЕ може да им се дава човешко име. Как би се почувствал, ако някой /я скапан/а кучкар/ка нарече псето /кучето си с твоето име?

29

mrn

преди 3 години

Затова в големите световни зоо(паркове) има обявени часове, в които може да се хранят животните от посетителите и то с храна, която се продава там, (на място). Така и децата получават своето забавление, и животните се хранят в график и с храна, която не е опасна за тях. Но кой да се сети затова в БГ, нали основно сме "заплатаджии" и ходенето на работа е на принципа: "Какво правиш?" - "Ами, нищо, на работа съм"

28

Говедо

преди 3 години

С децата като ходим в зоопарка винаги взимаме ябълки и понякога моркови. И храним кафявата мечка и глиганите. А бърнестата, между другото, много обича ябълки (морковите не ги харесва). Ако остане - има и за понитата. Но - наистина преди години, изрично съм питал служителите в зоопарка, вкл. на входа, дали могат да се хранят животните с ябълки и моркови. И казваха, че може!

27

ятак

преди 3 години

На животните от Орлов мост да им носим ли храна?

26

Анонимен

преди 3 години

*** обясни на нашенеца да не подхвърля храна на животните. На никакъв език няма да те разбере. Дивашка "култура".

25

Ro

преди 3 години

Сякаш не им е достатъчно на животните, че живеят баш в Софийския коптор, дето не знам кой нормален човек би го наричал "зоопарк", ами и всякакви мунь0вци им подхвърлят ***. Всички затвори за животни на територията трябва да се премахнат, навсякъде е страшно! Паркове (този за мечки Белица) и резервати - да, но всичко останало, е изтезание. Работещите там и посетителите не обичат животните. Ако тези места се бойкотират, ще изчезнат по естествен път. Ужасно е, ама Г***ня си обича сеирчето.

24

kirasirrav

преди 3 години

/ до 2 / - Обикновено животните в зоопарковете се кръщават със име типично за съответната държава от която произхождат. Примерно африкански слон със нещо на суахили ( женско или мъжко според пола ), индийски ако е с индийско име и т.н. Това е световна практика. Бърнестите мечки се срещат от п-ов Индустан на запад до цяла ЮИ Азия на изток, и понеже това Лиам не мяза никак на индийско, най-вероятно е с произход Китай или Индокитай.

23

До До ***

преди 3 години

Нямам представа, от споменатите съм виждал да го правят най-често

22

Анонимен

преди 3 години

До ***a ako са шекащи е ок, така ли?

21

***

преди 3 години

Толкова ме е било яд да гледам мекащи и кекащи как хвърлят солети и други *** на животните и се хилят като ***.

20

Човек

преди 3 години

Има и такива правила, но повечето са разумни.. Но си е истина, че като народ сме си малко недисциплинирани, нали? То и затова не сме много "цъфнали и вързали"...

19

Анонимен

преди 3 години

Сложете една снимка на бърнеста мечка, бре хора!