49

Дънкан Маклауд

преди 3 години

От януари 20201 година? Ами добре...

48

Не е редно

преди 3 години

На всички учители да увеличават еднакво заплатите. Първо атестации, резултати от успеваемостта и тогава да се види на кой с колко.

47

Нели

преди 3 години

Такева е най-уродливото явление в образованието! Откровена крадла, завлякла е МОН с милиони. Вълчев я слуша като хипнотизиран Тя го управлява както си иска и се хвали с това.

46

Анонимен

преди 3 години

А, нали щяха да са 20 %? Какво са договорили

45

ха

преди 3 години

Остави го ти, учителчето! Те, хората си се оправят, едва ли чакат! Жената е дала просто пример! Коментарът ти е леко простичък за случая. Тук става въпрос, че се отнема възможността на млади хора в трудоспособна възраст да упражняват професията си. За сметка на това се възползват хора, които си клатят цял живот краката из училище. Защото тези, които работят се амортизират и си тръгват. Остават кръшкачите, които цял живот се скатават. Браво на Вас иначе! Бачкайте какво ли не!

44

Хаха, учителче 43

преди 3 години

Не злобея, а те съжалявам. Единия работи, другия лежи и пъшка, че няма работа. Знаеш ли, че има и други професии, където не започваш начаса това, което искаш. А знаеш ли какво правят другите хора? Ще се изненадаш - започват друга работа и не спират да търсят, но междувременно не лежат на семейния бюджет, а носят заплата. Аз имам две професии (едната е с магистърска степен), но съм работила какво ли не, когато се е налагало. Няма лоша работа, щом се връщаш с пълен джоб.

43

Анонимен

преди 3 години

Я им резнете заплатите на пенциите полицаи и военни.По 5-6 хиляди си докарват месечно и лежат по цял ден.

42

Анонимен

преди 3 години

Нацията е застаряваща. Пенсионерите основен електорат. Случващото се е закономерно. Един пенсионер е готов да работи и за минимална заплата, защото получава още толкова от пенсия. Така подбиват пазара на труда. За съжаление пенсионерите заемат служби в малките населени места, в които МВР, МО и училищата са основен работодател! А там началниците в тези институции са от 20-30 години - несменяеми! В тези институции и заплатите са по-големи, но за един качествен учител 1000 лева са нищо.

41

Анонимен

преди 3 години

Нито сега, нито с това увеличение учителските заплати ще станат нормални! Едва ли някой смята, че дори с увеличението от 1 януари учителите ще получат достойно възнаграждение. Един млад учител не може да докара при сегашните заплати доход от 1000 лева. С 20 години стаж - малко над 1000. Обидно е при това положение, пенсионерите в системата да получават пенсии и заплати. Един пенсионер сега получава 10 брутни заплати, заплата и пенсия. Месечен доход над 2000 лева. Разликата е в пъти!

40

Анонимен

преди 3 години

Защо ще им дават пари заради коронавируса. Трябва да им намалят заплатите, защото 6 месеца вече лежат, ваканция са.

39

Анонимен

преди 3 години

Какво за виждате бе?Те процентите паднаха на 15 -16.1.До януари ще останат 20Я камилата,я камиларя. Избори ще има...Това е кауза пердута.

38

Анонимен

преди 3 години

Ами то от долните коментари излиза, че и даскалите - пенсионери получават много над европейските възнаграждения! Младите! Младите кво ще взимат - туй е въпросът?!

37

11

преди 3 години

От 1 януари на пенсионерите ще се изплащат и вместо 10 - 11 брутни заплати. Значи освен пенсия, заплата, на куп ще вземат над 20 000! С тези придобивки - Вечни ще са! А они нека си викат, че стимулират младите даскали с 1260 лева брутна заплата!

36

евала

преди 3 години

Предложението е написано по-долу! Да има закон, с който да избират пенсия или заплата! Да получаваш двойно възнаграждение от бюджета - държавни пари, в условията на тази кризисна ситуация е цинично и неморално! Мантрата за липса на млади учители е пълен фалш! И с това увеличение млад учител ще получи под 1000 лева! Затова пенсионираните протежета ще стоят в училище! Уж застрашен вид, но наистина за пари забравят и страх, и болест! И те ще учат децата на морал! Родолюбци! Не - сребролюбци!

35

1

преди 3 години

То сега като доидем комунистите на власт се отменят увеличенията и пак на минимална заплата защото няма да има пари за вас даскалите важно е да има за нас другарите пък раята да го духа.

34

Анонимен

преди 3 години

Колеги от форума- много ви тресе злобата, тя поболява.

33

Анонимен

преди 3 години

До евала А ТИ КАКВО ПРЕДЛАГАШ, АКО НЕ СА ПЕНСИОНЕРИТЕ, КОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЧАС...ЕТО СЕГА ЗАПЛАТИТЕ СА ПО ВИСОКИ, ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ МОЖЕ МЛАД ЧОВЕК ДА ЗАПОЧНЕ ТЕЖКАТА УЧИТЕЛСКА ПРОФЕСИЯ., НАЛИ ТОВА Е ПЪТЯ КАТО СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ.

32

Възмутен

преди 3 години

За това така наречено и измислено образование, много високи заплати получиха учителито по време на извънредното положение.За родителите какво остана ниски доходи, самите те да си обучават децата и нищо не получиха като стимул.А какво да кажем за лекарите, които даже взимат два пъти по-ниска заплата. Е къде е логиката....

31

Анонимен

преди 3 години

Министърът гледа като ограбен.

30

да

преди 3 години

Абсолютно вярно! По селата всички са пенсионери! В ромските училища учат по 5-6 деца в клас! За 2-3 часа работа, пенсионери получават четирицифрени суми! Уж застрашен вид, ама за пари забравят и страх, и болест! Егати наглостта! Къде е съвест и морал на тези хора! В тези трудни времена да заемат местата на младите, които са принудени да теглят кредити за оцеляване! Крайно време е да има закон, с който да избират - пенсия или заплата! С вечните директори ще работят до гроб, а децата ни ще бягат