До 40::Защо да смятат чушките за пипер след като нямат нищо общо?До 32:Остави го варненеца, патологичен случай е той. Явно само люта лютеница яде, а пържолите ги пържи...
Ако я правиш с купешките чушки,от онези триъгълните,може да поскъпне и двойно.Та тези чушки като ги сложиш в чушкопека,и като им излезе водата,после вадиш само дръжката и люспата.Месо няма,а и с доматите е така.Най добре е за да сте сигурни,ползвайте само консервните сортове.Тези големите нямат никакво месо в тях,вода и тор са само.Ай наздраве.
Само ако зеленчуците са ти от градината, може да се каже че е истинска. И ако стои седмици отворена и не се развали-.Да не говорим за цвят.Стряхотно червено. Не можеш да изтриеш бузите на детето цял ден
...........но в нея няма консерванти и нишесте..............Ей ти да видиш, препълнило се било с честни български търговци на дребно.........Един чист мед не можеш да намериш!!!!!!!!
До АнонименПоложеният труд не се счита. Правиш сметка само за водата и семената. Ако започнем да остойностяваме и работата в собствения си двор тогава гладни ще стоим.
Не се слага черен пипер в лютеницата,това променя(разваля) вкуса и аромата на лютеницата,ако желаете пикантна лютеница,може да добавите 1-2 люти чушки,но не и черен пипер!
Черен пипер никога не се слага в лютеницата,откъде го измислихте това?И кимион не се слага,но кимиона поне подхожда на лютеницата за разлика от черния пипер.
До Анонимен 48С двора се оправям аз,и не давам друг да ми се бърка!Семената са си мои,разсада си го гледам аз,и грижата за всичко си е моя!И ми е голям кеф когато всичко върви както трябва!Просто мисленето ни е различно!На жълтите плочки домати и пипер не стават!Но това е друга тема!
До АнонименЕ, не е толкова трудно да си отглеждаш зеленчуците, ако не те мързи, разбира се. Иначе няма смисъл да правиш домашна лютеница, особено. ако купуваш червените чушки по 2,50.
", говори си там селския диалект и не ни занимавай хората, които искаме да изчистим българският език "Ок. Съгласен.Отделяме нашите региони от България, минаваме към Румъния или Гърция и сме готови.
До 46 хе-хеКое излиза без пари? Колко време ти отнема, да отрие правилните семена, да изкопаеш двора, който също струва пари, да засадиш, да ги поливаш, да чистиш от плевели и ***, да седиш и да се занимаваш? Десетки часове, може и много повече. Ако ти е приятно, да се грижиш за градинта, разбирам, ама ако ти е задължение ... не толкова. Ако ми отнеме 20-30 часа цялата работа ... ами пич - за мене са почти 650-800 лева. Колко лютеница те това?
С купешки зарзават-лютеница!?Вие не сте добре,бе!Зеленото си го гледаш на двора и няма никакви Е-та,отрови и консерванти!И излиза буквално без пари!
Няма как да ми струва толкова бурканчето с прекрасна селска лютеница ,която си правя всяка година ,защото пиперът,доматите ,патладжана са от градината ми! дървата с които ще я приготвя са от черниците в градината дето съм ги осякъл лани за да са сухи и да горят дълго при готвенето.
До АТАКИСТа с коткитеАз това и казвам - всичко обсъждано е вариант на пипера. Котката не я наричаш лъв, но лъвът можеш да го наречеш котка.
Домашната лютеница по-скъпа от миналата година - с 60 ст. за бурканче