18

Анонимен

преди 3 години

Браво, за има-няма 10 години - 2000 места (в бъдеще време) при нужни между 6000 и 10 000.Ама важно е да се обещава и да се усвояват едни пари и да се обяснява колко трябва да сме щастливи и доволни всички.

17

опетков

преди 3 години

За да се нормализират нещата, трябва цените на общинските детски градини да се изравнят с тези на частните такива. Паралелно с това да се вдигнат данъците на живеещите в София. Българинът трябва да разбере, че да се живее в столицата е лукс, който трябва да се заслужи, а не привилегия. И без това шопите са най-облагодетелствани и галени от държавата добитъци. И неблагодарни на всичко отгоре.

16

Поколение

преди 3 години

Внукът ми 3-4 поколениу софиянец е аут от класирането. Сигурно ще даваме по 700лв за чадтна. Но тези, които отговарят на условията на тази система стават. Парадок с, че детето е из мън сласацията даже за гразинатаь в соято е расла майка му. Родители, дете и баби живеем повече от 40 години в един квартал и община. Но тези, които се записа са и живеят от 2 месеца в хода, дето им го приуха. Парадокси колкото щеш и то май не е само тук и в тази обласн.

15

Анонимен

преди 3 години

Държавата извива ръцете на родителите на тези деца, които не са приети в държавните градини, сега тези родители ще трябва за 3г да дадат между 18 и 22 000, за частни градини с такси около 600лв. И не си мислете, че децата са в лукс, в някои от тез градини и кучето не бих си оставила, естествено има и хубави но там цената минава 800лв на месец.

14

хехе

преди 3 години

До Глyпaв"....Абе хора, какво е това "ДГ" бе???".....................................................Нещо като ДГД.

13

Анонимен

преди 3 години

С жената сме си родом от Сф и детето за 2ра година не е прието, сега съм принуден да плащам 650лв за кварталната Частна детска, която е партерно помещение от около 100кв, с 20кв двор. Ами ако фирмата разреши хоум офис за винаги, хващам си семейството и отивам в провинцията, кеф ти Смолян, Карлово, търново... някъде на спокойно, и имота ще си продам не щъ да се бутам тук.

12

мак

преди 3 години

Обърнете внимание - безпрецедентна помощ от правителството. За София. А провинцията е 9 дупка от кавала. Софиянците, коренните и тези, които са се преместили в София да не се чудят, че хората идват в столицата да търсят по-добър живот.

11

Активист на БСП

преди 3 години

Абсолютно лъжи !!!Това са най-малко 20 нови детски градини! Къде са ??? КЪДЕ???!!!

10

Анонимен

преди 3 години

До: Васил (номер 9)Ми ромка е Фандъкова, каква да бъде!Сигурно тя е докарала ромите на протеста, като провокатори!От нея само това можем да очакваме!

9

Анонимен

преди 3 години

С увеличаване на броя свободни места в детските градини, рязко пада размера на рушвета нужен приемане на детенцето. Направо я съсипаха тая държава. Да не говорим че всеки ден се вижда катаджия на банкомат, това направо е подигравка.

8

Анонимен

преди 3 години

Замисляли ли сте се как така с детските и яслите има проблем, а с училища/университети няма? Колко схради на детски с ахаризани на социални подпомагане и партийки, колко са продадени през 90-те гланди години че нямало деца и в момента стопанисват частни детски заведения? Какъв е този недостиг на фона на толкова млади емигрантк, които не раждат деца в БГ изобщо?

7

Анонимен

преди 3 години

Съвет до: "Колко мило!"И да ти кажа честно, хич недей да изпитваш носталгия по мафиотската структура "България"!!!Да, има хубави планини.Да, има хубави морски плажове.И нищо повече!!!Ако решиш да се върнеш поради носталгични чувства към Родината, те, твоите "сънародници" те плюят, наричат те "платен слуга на Божков", пияница и наркоман, и какво ли още не, само да те откажат да си върнеш Родината обратно!Протестите са рехави, защото не останаха българи!!!

6

Анонимен

преди 3 години

Приятната самоковска самодива,челали е "Сияйна зора".Колко е далече оттова ,за което ни мисли.Иска да сияе идотам.Зора няма.В тия Кръстови вади,така е презастроено,че децата идват отбетон и влизат в бетон.Отделно,това ефейк, на който сме свикнали и който ни го сервира за да плонжира.

5

Глyпaв

преди 3 години

Абе хора, какво е това "ДГ" бе???

4

Колко мило!

преди 3 години

Съжалявам, прекалено късно. Детето ми го приеха на следващия ден след подадената молба за детска градина, но в европейска държава. Сега вече говори езика на държавата, в която го приеха. Така България загуби едно семейство, а гостоприемната държава спечели няколко данъкоплатци.

3

N.B.

преди 3 години

тези детски градини които се стороят сега са за асметка на онея детски градини и училища из провинцията които са изоставени и разрушени балгодарения на 30 годишен преход ...благодарение на който населението ( и аз ) са се принудили да дойдат в София !!!ЕДНО ЗА СМЕТКА НА ДРУГО НО В ОТРИЦАТЕЛНА НАСОКА

2

Анонимен

преди 3 години

Да бяхте се сетили да си свършите работата, когато беше нужно!11 години сте на власт. Сега марш!

1

Анонимен

преди 3 години

Браво! Значи вече само за 7000 деца няма да има място в София !Оставка на шайката !