27

Време за промяна

преди 3 години

Кога ще се свика Велико Народно събрание? Когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка. С крадци и некадърници конституция не се прави.

26

баце

преди 3 години

Свиква се кога цъфнат налъмите .

25

Анонимен

преди 3 години

Много добре ги помня тези избори. Бяха тотално фалшифицирати. Така тръгна българската "демокрация" затова и тя се оказа фалшива като онези избори.

24

последен коментар от

преди 3 години

ба ико пове4е няма да жи е потребител ви е губите

23

баико

преди 3 години

к както казват децатаои е боико да казва на република балгария как да се развива тои е не легитимен и е му6еник народа го мрази и нема никакво доверие вав него тои е един тутиняк

22

баико

преди 3 години

за6то триете исините бе мрасници демокрацият позволява свободнвие стео изказванев

21

Бойко Спри

преди 3 години

Тиквата ще пише конституцията. Мухахаха.

20

Анонимен

преди 3 години

Определено НЕ когато плачещият и сричащ Тиквок иска.Забележителен Автогол си вкара. Хахаха

19

Анонимен

преди 3 години

По трима народни представители на административна област, избрани по оценъчна избирателна система. Гласуваме по области, за хора които живеят в областта и разбират проблемите и нуждите на местните, а не за някакви които не са и стъпвали там. Тримата с най-висока средно аритметична оценка стават депутати и толкоз. 28х3=84 депутати

18

Анонимен

преди 3 години

120 депотата+президента, чл.159. Ми четете.

17

пасарела

преди 3 години

От къде го изровихте този Президент ,господа от БСП ? Аз не го броя за нищо ,а той дава съвети ! Седни си на стола и кротуваи , и без това харчите пари залудо на хората с "уж вицето!? " които сте само едни търтеи но народа !!

16

О хо хо

преди 3 години

Тия, дето го подкрепяха преди 10 години сега го припознават за мутра. Ами те какви са??? Невинни душички. 69785

15

Обективно

преди 3 години

ББ само ПРЕДЛАГА, А ЩЕ СТАНЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ САМО ПРИ 160 СЪБРАНИ ГЛАСА. НИЩО НЕ Е НАРУШИЛ.

14

Анонимен

преди 3 години

Велико народно събрание се свиква във Велики моменти от историята на България.Кой дръзва да петни историята на България със своите моментни приумици, измислици, бълнувания и лъжи?Лудд умора няма.

13

Анонимен

преди 3 години

Цялата дандания е Бойко да стане велик - Бойко Великий.

12

Анонимен

преди 3 години

Първо трябва да има "Кръгла маса", на която днешната партия БКП - ГЕРБ, да разговаря с опозицията от "Жълтите книжки" и техните ръководители олигарси, прокудени в чужбина заради репресии от "Режима на ГЕРБ"."Кръглата маса" ще реши предаването на властта от тоталитарната партия ГЕРБ, на опозицията "Обединени олигарси за Национална лотария"

11

Толупа е

преди 3 години

Вся и всьо. Гази закони всякъкви, както му е угодно. В случая с конституцията. Само и само да остане дълго на власт. Този е опасен вече.

10

Анонимен

преди 3 години

Сегашните депутати могат да изберат и свикат Жалко народно събрание или Недостойно народно събрание.Да си изкарват мандата или да се разпускат. Експерименти не щем.

9

Анонимен

преди 3 години

Глава 9 на Конституцията казва, че за свикване на ВНС е неоходимо само и единствено 160 гласа, президентът само насрочва изборите. Но вече, когато е изготвен проект за Конституция той задължително трябва да се одобри и от Президента- чл 159. Не е необходимо да има готова разписана Конституция за да се свиква ВНС, защото изготвянето на проекта, който се гласува от ВНС се изработва от самото ВНС. Това е и проекта, който президента одобрява за да може да бъде гласуван. Преди ВНС са само предложени

8

Чл 160 Конституция

преди 3 години

1) Народното събрание решава да се произведат избори за Велико Народно събрание с мнозинство две трети от общия брой на народните представители.(2) Президентът насрочва избори за Велико Народно събрание в тримесечен срок от решението на Народното събрание.(3) С произвеждането на избори за Велико Народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват.