29

Готин

преди 3 години

Да си мързелив, означава да го можеш но да не искаш да го направиш. По тази логика, всички държавни и общински служители страдат от клинична депресия.

28

Да! Да! Да! Да!

преди 3 години

Мързелът е двигателят на прогреса!!!Българският народ има един пословичен израз: "Накарай мързеливия на работа,та на ум да те научи!"Народът ни е мъдър, забелязал е кой и защо сътворява рационализации.

27

Анонимен

преди 3 години

Направете си кръвно изследване за витамин Д

26

Анонимен

преди 3 години

Риторично до ПрограмистАйТи ли си, програмки ли пишеш или кодописач го раздаваш?! Не, че е важно или интересно, но тия работи и от Орлов мост може да се вършат...

25

До 27

преди 3 години

Именно, аз затова ги спрях. Дори бих отишъл по-далеч, съветвайки хората с депресия да не пият изобщо никакъв алкохол, да не пушат марихуана и да не взимат каквито и да е опиати, защото те са депресанти. Карат те да се чувстваш добре в момента, но в дългосрочен план влошават положението. За другото съм абсолютно съгласен!

24

ПроСоТо

преди 3 години

е,понякога мързела е признак и на тарикатлък..Например:-Попитали един:-"Защо копаеш седнал?"..Оня отговорил:-"Ами пробвах легнал,ама не става.."

23

Анонимен

преди 3 години

Бил съм депресиран дълго време и знам какъв ужас е - елементарни неща ти костват усилия, успехите не носят кеф, отнасяш се зле с близките си без да се усещаш и като цяло нищо не върви. Лягаш и ставаш с натежало сърце. Знам, че сте го чували много пъти, но имам няколко препоръки, които лично мен ме облекчават:- спорт- хоби- задълбаване в работата - природа - контакт с животни - кучета, котки, конната езда е супер- ограничаване на пиенето Хаповете срещу депресия само правят нещата по-зле.

22

Анонимен

преди 3 години

Тия пък - депресии, заболявания. Само и само по доктори да се влача и нек'ви апчета да гълтам. Аре улево! Имам си мантра и кат' си рекна неколко пъти ми става чудно:I'm not lazy, I'm on energy saving mode / Я не ленивый, я энергосберегающий...

21

Анонимен

преди 3 години

Мързелът се лекува със стрес - поставяш се в стресова ситуация - примерно напускаш работа без причина или пък заминаваш на гурбет в чужбина - ей така, без пари, замо с чифт долни *** и чорапи, другият вариант е доброволец в армията, вече има и такава възможност. После човек така се променя че сам не може да се познае. Съветът е безплатен, верно непрофесионален но изпитано ефективен. Пък който иска да фоди на психопат, упс психолог бе, обърках се, чакай се га дали не беше обратно, абе има ли зн

20

Джедай Мастър

преди 3 години

"Мързелът е НОРМАЛНО човешко състояние, но ПОНЯКОГА той може да е признак на клинична депресия."В заглавието обаче: "Мързелът е признак на клинична депресия". Кликбейт смешници.

19

Програмист

преди 3 години

Да го обясни на онези от орлов мост. Очевидно ги мързи да работят, ама вместо да си намерят работа протестират и искат равни резултати с работещите.

18

Анонимен

преди 3 години

То се знае от какво идва депресията, някак си губиш целта да живееш, особенно ако всичко ти е осигурено, от теб нищо не зависи. Някои хора се пропиват, пак поради същата причина. И дори гладът после не помага, стигаш дъното и после съвсем затъваш, депресираш се докъде си пропаднал. Колко млади хора страдат. Не съм сигурна за хапчетата дали са дългосрочно решение. Със сигурност трябва много работа над себе си. Това е вътрешна борба и се свежда до вярата.

17

Анонимен

преди 3 години

По всякакви психиатри и психолози съм ходил, всякакви хапове съм пил...Над 10 години вече. Да живееш с депресия е като да правиш две крачки напред и една назад, а понякога само назад. На приливи и отливи. Всичко ти коства усилия, дори най-малкото. Накрая получаваш реакции от типа:"Стегни се бе, нали си мъж?", "Стига си се лигавил и правил на интересен!, "Превърнал си се в ***", и т.н. Ако бях жена с депресия, щеше да е друго, но мъжете кучета ни яли.

16

Анонимен

преди 3 години

Имам една тояга с нея успешно лекувам мързел особено депресия чрез метода репресия!.........................Имам чук. Лекувам работливи ***. Много доволни от себе си. Дето след тях трябва да разваляш, че да правиш наново.

15

айде да копаш

преди 3 години

До пАбе, ***, пиши буквите, като българин. Каква е тази четворка във всяка дума.

14

Локо мотив.

преди 3 години

*** да ги видиш в сащ, такива "мързеливи" и "болни" какви хали стават за 2,3, 5 хиляди долара на месец!Нинджи! С по четири ръце!Бачкат като луди. На две. На три работи.

13

Анонимен

преди 3 години

Имам една тояга с нея успешно лекувам мързел особено депресия чрез метода репресия!

12

Ro

преди 3 години

На депресията у нас изобщо не се гледа сериозно. Това е лиготия, правиш се на интересен или, както е казано, просто си мързелив и толкоз. Изключително разпространена е, за съжаление, и често има фатални последици. Поради това много хора ги е срам да си кажат, да потърсят помощ, защото се чувстват като глезльовци, които не могат да се "земат в ръце ве, брат!".

11

Анонимен

преди 3 години

Ако рядко мързелувате и сте заети през повечето време с работа, хоби или каквато и да е друга полезна за вас дейност, депресия трудно ще ви хване. Най-често са застрашени хора, които остават без работа, затворени в една и съща обстановка, хроничните мързеливци (пак по същата причина) и хора с неприети проблеми от детството. Клиничната депресия наистина е страшно заболяване, но изход винаги има стига да си размърдаш *** и мозъка. Някои хора нямат крака и не са седнали да се депресират!

10

Клинична наглост

преди 3 години

А който го мързи да си подреди чекмеджето и да се замъкне до парламента и да си подаде оставката, на какъв психиатър трябва да отиде?