12

До Яна

преди 3 години

Щом си живяла 12 години значи знаеш,че 80% от водата на Англия идва от Шотландия. След като се отцепят и сложат водомери на водопроводите, не милиарди а трилиони ще почнат да наливат Англетата.

11

Христо Христов

преди 3 години

Няма лошо - граница и работни визи за хилядите шотландци, които ряботят в англия... и бързо ще им дойде акъла. Защото Лондон им е по-близо от Брюксел.

10

Скотиш

преди 3 години

Живяла си там ,ама нищо не си разбрала . Шотландия не получава подаяния от Лондон- англичаните разпределят приходите и точно това шотландците не желаят. Да, имат силна социална подкрепа , но това е в резултат на политиката им . Шотландците са си направили сметката , че без Лондон ще са много по -добре, ти не ги мисли. Преди референдума Камерън ги лъгаи обещава, че ще им даде отстъпки, но къде е сега този палач на ЮК. Шотландците са в съюз с Англия от векове, те не са тяхна колония .

9

Атанас Велмазов

преди 3 години

Не съм чул нито един шотландец, който иска държавата му да е част от Обединеното Кралство...НЕЗАВИСИМА ШОТЛАНДИЯ е само въпрос на време !!!

8

Яна

преди 3 години

Ако излязат от Великобритания,тогава ще го ду,хат.Сега получават милиарди от общия бюджет ,имат много повече социални придобивки,образованието в университетите им е безплатно,за разлика от Англия,където теглят кредити,имат повече безплатни часове в детската градина..въобще яко се налива там от Лондон.Живях там 12години.

7

Анонимен

преди 3 години

Държава от НАТО е заплашена от разцепление.Ще се намесим ли? Наш съюзник е в опасност.

6

Анонимен

преди 3 години

Шотландците иска да вземат петрола в Северно море на Великобритания и да си продават уискито без мито в Европа. Ще излязат и ще влязат в Европейския съюз.

5

Анонимен

преди 3 години

Крим допуснахме да стане независим от Украйна, но Шотландия няма да я дадем. НАТО ще се намеси срещу сепаратистите. Дано докарат новите самолети, за да участваме в Операция: Шотландска свобода.

4

Анонимен

преди 3 години

До 3. Да, защото щяха да излезнат от Европейския съюз и ще отнеме години да влезнат отново, но сега така или иначе излизат и нищо не губят в случая

3

До Анонимен 1

преди 3 години

Напротив, направиха такъв референдум и мнозинството беше против отцепването.

2

До 1

преди 3 години

Никога не казвай никога. Стърджин е хитра много

1

Анонимен

преди 3 години

Сигурно са мнозинство и сигурно са силно "за" независимост от Лондон, но няма кой да им разреши да си направят свободен референдум.