55

Анонимен

преди 3 години

Тази компания за кредити е купила изтеклите данни на НАП, и е "дала" кредит на всички за телефон. Те още не знаят, но ще разберат като почнат да ги търсят колекторските фирми след кредитния мораториум.

54

Анонимен

преди 3 години

Криво разбрана комплексарщина - пак да се покажем пред другите. Най-скъпият ми телефон е бил 300 лв. и не че не мога да си купя от 1300 лв. просто го намирам за безсмислено. Абсолютно тъпотия е да вземеш кредит за да си купиш телефон смятам аз.

53

redordead

преди 3 години

Иначе се оплакваш, че нямаш пари, че държавата ти е длъжна, па накрая да вземеш кредит 2к, че да си вземеш телефон, дето дори не го ползваш пълноценно.Друго си в клуб да те видят, че не си пробитак с телефон за 300 лева, все пак с айсифон...яко ти се пие усики за 10 лева малкото, ама трябва да изплащаш телефона, и затова разправяш, че водиш здравословен начин на живот и караш цяла вечер на 2 минерални води. Нали преди това си изпил на екс 200 грама домашна дека дедо ти прати по еконт...

52

Бате Гойко

преди 3 години

Телефон за 1600, ама телевизор и пералня - за по 600...Е няма такъв индивид, кат бай ти ***...

51

Анонимен

преди 3 години

62, говоря за функции като цяло, а не за качество на функцията. Но и така да е, едва ли телефона от 500 лева работи 5-6 пъти по-зле от тоя за 3000 - колкото пъти е разликата в цената.

50

Анонимен

преди 3 години

60, в Англия масово ги получават на преподписване. Виждал съм строители и други "невисокодоходни" професии да разнасят iphone от Х нагоре, и не са малко. Иначе в магазина и те си правят тънко сметката.

49

До 58

преди 3 години

Прочети и историята на Келвин Клайн гащите. И ще разбереш как от обикновени слипове за $1, за един месец са станали име, и същите ***, без 1 конец повече, станали над $20 - $30. После много повече :). Търговски трикове и маркетинг. Не плащаш стоката или услугата като по - добро качество с високата цена, а на маркет отдела и на името. Важен е култа - кланяте му се с парите си и си мислете, че си купувате щастие и имидж. После Сорос ти казва - ще се подлагате на кой дойде, аз съм чичото с парите.

48

Анонимен

преди 3 години

В портфолиото на големите производители, най-продавани са средния и ниския клас смартфони.

47

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 56В чужбина също ги взимат на изплащане. Говоря ти за северните страни. Вместо да дават по еквивалента на 2000 лева в местната си валута, просто го пускат на изплащане, често с интернета, мобилните данни и телевизията и са джобни пари. Като гледам статистиката, май нещо са се объркали и са вадели данни от там, не от България.

46

Batman

преди 3 години

До АнонименМного точно казано! Аз повече от 400лв за телефон не давам! Даже и 400 са много, ама айде да сме модерни. Хаххаха

45

Анонимен

преди 3 години

Функционално между телефон за 3000 и такъв за 500 лева - няма разлика! Има разлика в главите на купувачите.

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 53Да, и аз така по-едно време, ама после от HR-a разбрах, че ако се помоля учтиво, мога да взема нещо по-евтино, а послед да поискам нов Macbook или дори игрова конзола. Обещали са, че за тези, които са с по-евтините телефони, директно ще има по един PS5, като излезе. Тъй като съм твърдо Unix пичага, с мания за тънки и портативни лаптопи, нямам на какво друго да играя :D

43

Анонимен

преди 3 години

53, статията не се отнася за хора с възможности, а за такива, които ползват кредит. Иначе ако трябва да се хвалиме....

42

Св

преди 3 години

Изобщо не говорим за чисто нова кола. Има кредити за коли по 4-5 хил лв. За такава кола му казвах на изплащане. За нова има много да си мечтае. Но явно мечтата за нов IPHONE му е била много по силна :).

41

Анонимен

преди 3 години

Всяка година съм с последен модел флагман. Не ме бъркат някакви 2500-3500лв.. Първо, защото работотдателят ми покрива устройство + сметка до 120 евро, което значи най-скъпият план и най-скъпото устройство.

40

Анонимен

преди 3 години

До анонименКакви игри на телефона бре човек....днешния телефон има нужда от 2 функций - да можеш да се чуваш с хората и да можеш да си пишеш с хората. Всичко друго е пълно порно и мозъка ми не може да побере какви са тези ***, който дават по 1-2К за телефон....криво-разбраната цивилизация, както винаги, на дъното на тъпотията.

39

анонимен

преди 3 години

До АнонименМного си прав за училищата. Бях говорил с едно лапе, което е първи клас. Разказа ми, че съущениците му се подигравали на тези, които нямат айфон или самсунг за 1000лв.

38

анонимен

преди 3 години

Някои така се набутват с телефони към мобилните оператори, 2 години плащат по 100лв на месец за нещо, което на практика не им трябва. Ако не се играят игри и не се гледат филми, не виждам за какво са характеристики като 6-8 гб рам и т.н. Всеки гсм за 300-500лв върши чудесна работа.

37

Анонимен

преди 3 години

До СвАбе ... синдром на бедняка, ама как ще изкара повече пари бедняка, ако набута 40000 лева за нова кола, спрямо 1500 за нов телефон? И какво финансово гуро трябва да си, че да превърнеш 1500 лева, пръснати на две години за iPhone в нещо, да те направи "небедняк"?

36

Анонимен

преди 3 години

До СвАбе ... не че нещо, ама една нова Мазда ти е 10000 лева пъровначална и после по 600 лева вноски за 5 години, а един iPhone ти е 65 лева за две години. А, да не забравим, че на година за каско ще даваш по 4-5000 лева за колата. Сега, не казвам, че е мнгоо умно да се изхвърляш и с телефони, ама къде сравняваш нещо, дето ще ти излезе 30-40 пъти по-скъпо? И ако имаш стара кола, не е като да имаш телефон от 2013 (да, имах такъв до скоро ... мъка)