91

знам

преди 3 години

Чул, но не разбрал. От 1 януари заплатите са фиксирани и не могат да бъдат под минимума за определена позиция. Така учител с над 35 години стаж получава над 1700 бруто! Да! Само там, където има 25-30 деца ще "спасяват положението". Там, където има по десетина деца ще си стоят пенсионерите на постоянно, с пенсия и заплата от бюджета и над 2000 месечен доход. Докато хиляди млади хора теглят кредити за оцеляване! И това са "стожерите на образование и морал", родолюбци?! Не! Просто сребролюбци!

90

Дими77

преди 3 години

Да влизат пенсионираните колеги, че да се чудим и тях как да опазим. Тея в МОН трябва да се гръмнат. Такива глупотевини, че не може да бъде. Дайте помощи на родителите и да си тръгваме дистанционно. Стига сте ламтели за пари, че накрая здрав народ няма да ви остане. Тогава откъде ще крадете?

89

Анонимен

преди 3 години

До знамСамо там, където има по 25-30 деца в клас!

88

Анонимен

преди 3 години

До знамА ДА СИ ЧУЛ, ЧЕ ЗАПЛАТАТА ЗАВИСИ ОТ БРОЯ УЧЕНИЦИ?

87

учител-пенс

преди 3 години

Истинският учител, който се раздава и работи се амортизира. Чака с нетърпение своя заслужен отдих. След пенсия остават да работят кръшкачите, които цял живот са се скатавали - умерено и здравословно! Остават тези без съвест и морал и грижа за новото поколение. Остават тези, за които учителството не е призвание, а средство за печалба. Крайно време е да има закон, който иска да работи - да избира, пенсия или заплата. В тези трудно условия да получаваш пенсия и заплата от бюджета е цивично!

86

до дедооо

преди 3 години

Епа, не е нужно некой да ми каже! Епа жизнени са, нема спор! Цел живот да си даскал у наше село - маломерни касове, чист въздух и спокойствие! Е, как! Вечни ша са! Това е ясно! Ни корона, ни вирус ги плаши! Виж за задачите не знам! Даскалицата по математика бе от съседното село, дава задачите и вадеше плетката! Така се живее умерено и здравословно - нема а си дава зор, а хаби нерви! Те така ни учиха - умерено и здравословно! И те тия, същите сега учат ромите на 70! Некой цел живот са умерени!

85

Дедо

преди 3 години

до 80 пенсия. Как досега е нямало и един разумен около тебе да ти подскаже колко е жизнен един пенсионер живял умерено и здравословно.Ако аз съм ти учител бих ти дал една задача за пети клас и ако я решиш ще ти призная висшето или средно образование. Вече направих този експеримент с протестиращи -резултата е плачевен.

84

знам

преди 3 години

Знам на колко е пенсията. Докторът от спешното е бил на 68! Половината даскали са над 61 - 65. Има и такива над 68 у наше село. Учениците са роми, изнасят се в чужбината, в класовете има по десетина деца. За 2-3 часа на ден с десетина деца в клас и доход над 2 бона. Е?!

83

Анонимен

преди 3 години

МОН ДА СЕ ЗАДЕРТЯТ ВЕЧЕ!

82

ЛЕЛЕ

преди 3 години

До пенсияАма не знаеш, ли че пенсията е 61,5 - 64 г. възраст?

81

Анонимен

преди 3 години

Тюлена е мъжки.

80

предлагам

преди 3 години

на 23 септември всички учители в болнични!

79

пенсия

преди 3 години

Пенсионерите са рискова група. Днес 68 лекар от спешното в Пз е заразил 6 свои колеги. Значи ще вкарваме рискова група да обучава децата. В много населени места от провинцията повече от половината учители са пенсионери. Те получават заради стаж над 1300 лева заплати и 500- 900 лева пенсии, над 2000 лева месечен доход. В тази ситуация стотици млади педагози стоят без работа, заради шуробаджанащината и вечните директори. И нали си сищате как един учител над 60-65 ще преподава в тази ситуация.

78

до 77

преди 3 години

Един женски тюлен е

77

Анонимен

преди 3 години

До 77Не е той. За голямо училище с много ученици .Близо до Хр.Ботев е .

76

Анонимен

преди 3 години

До 59 Това да не е директорът на училище Христо Ботев в Плевен? Голям *** е той!

75

Анонимен

преди 3 години

Затварят всичко.

74

хм

преди 3 години

Има ли Ковид? Има и карантина.Толкова!

73

P.S. Малко хумор!

преди 3 години

Е не ми се вярва да е Е.в.а Браун не ми се вярва, струва ми се най-малката възможност, а и те обикновено се опитват да е Keep it in the family! https://youtu.be/e7HA3zPrQsoАбе може и да е на фюрера любовницата да е изклатил де а знам. Само момчетата с едни машинки могат да кажат със сигурност!Викат им ДНК тестове!

72

Анонимен

преди 3 години

Вече всички сме ходещи некролози ....