Колкото повече обработване на продуктите, толкова повече загуба на ценните съставки.Да изтормозиш и смачкаш някакъв морков заради няколко капки пюре. Предпочитам го с фибрите.Поширано яйце, или яйца на очи - вътре суров жълтък - ами леля салмонелЯ?Морски дарове не ям - особено мидите обират всички тежки метали.Или пък рибай стек вътре кървав. После ставаш най-бързия спринтьор /към тоалетната/ Мерси.
Какви шефове ба ей. Готвачи чарпакаджии, изкараха ги космонавти последните години. Всяка средностатистическа дебела запусната лелка знае да върти чорби и манджи. Не е някви кой знае какво да готвиш. Аз съм кранист. Повече е от шеф на тенджера
Абе кой ги кръсти тея шефове бе??? Даже преди няколко дни някакъв така ми се представи. Попитах го на какво точно е шеф, а той ми каза, че на кухня! После го попитах как е да си шеф на кайма и яйца и той ме презря!!!
Шеф е Доган. Тези готвачи не знам що ги титуловате. Мастър шеф е безсмислено, готвят със супер скъпи продукти в ултра малки порции наречени гурме. Средния българин яде кюфтета, мусака, пиле с ориз, капама, пържоли и шкембе чорба. Бедните са на пости и тук таме кренвирши и пастет. Предаването С п е р *** т а няма да го коментираме. Няма подходящ епитет за него
Много модерна дума chef започнахме да използваме, въпреки че българската готвач хич не е лоша.
Chef Кустев срещу Chef Токев в кулинарен дуел