10

Киро коравио

преди 3 години

В Либия колко амониев нитрат съм превозил еххххххе и аз не знам . Всяка рафинерия произвежда огромни количества

9

Анонимен

преди 3 години

Това го знам бря..но е възможно и друго,като ивицата Газа и Бейрут ,помислете малко

8

анонимен

преди 3 години

Той един човек го беше казал, за какво е била тази амониева селитра там, а не е разхвърлена по нивите? Няма никаква логика да се държи на склад толкова години, защото не е ценна, поема влага и се втвърдява, след това е трудно да се разпръсне, амониева селитра се бълва всеки ден с хиляди тонове от заводите. В момента е 290лв/тон. Просто си ги взривиха и е поредният епизод от сериала. В Либия да не беше нещо по-различно, удрят по най-бруталния начин.

7

Анонимен

преди 3 години

Стана тя каквато стана .... сега ще обявят всички земеделци за потенциални терористи и ще им продават чувал с Амониева Селитра барабар с GPS..... С това можеш да си изтудиш много добре бира, диня или да си направиш много добра димка, но за да гръмне си му трябва малко повече баене както се изразяват хората. Какво ли ще кажат хората ако разберат, че и брашното може да е взривоопасно....... То и оръжията са опасно в зависимост от това в чии ръце са ама никой не мисли да им спира производството...

6

Смок

преди 3 години

В Димитровград има винаги няколко хиляди тона на склад в Неохим, все пак са производител.

5

анонимен

преди 3 години

38 милиона декара в България, средно по 30-40кг/декар на година, 1,5млн тона амониева селитра се разхвърля по нивите всяка година. По-*** новина не сте имали скоро.

4

Анонимен

преди 3 години

Айде стига глупости ве . Аз лично съм товарил, транспортирал, съхранявал безброй пъти амониев нитрат и вариациите му от Русия за Бразилия , Турция , Тайланд , в обеми от 33000 до 42000 тона. Единствено амониев нитрат предназначен за изработка на взривове може да се взриви , но е нужна висока температура , капсул детонатор и тн. АН смесен с гориво става взривоопасен, но пак е нужен детонатор. В Бейрут взрива е мн съмнителен, единствено пожара не е достатъчен за да избухне. Там гърмяха експлозиви,

3

Анонимен

преди 3 години

Като се пази в тайна значи може да е във всеки кораб, изведнъж кораба се поврежда спира за поправка в някое пристанище и на другия ден пристанището го няма със целия град. Не е задължително екипажа да знае какво носи и защо се поврежда кораба. Пък вие си анализирайте, скоро жилищата по пристанищните градове ще се продават за стотинки.

2

SS

преди 3 години

Амониевия нитрат е напълно безопасен.За да гръмне обаче,трябва "вещо лице" да му прибае.Явно в Бейрут такова лице се е намерило.

1

Анонимен

преди 3 години

На село имам 2 чувала. Към 50 кила.